Γιώργος Παπαφιλίππου σε ναυτιλιακές εταιρίες: Μην υποτιμάτε τη γραμμή Καβάλα-Πρίνος

Ο Θάσιος βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά πως η λύση τελικά θα βρεθεί, ενώ επαναλαμβάνει ότι οι ναυτιλιακές εταιρίες είναι αυτές οι οποίες «βουλιάζουν» την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Πρίνου με την πρωτεύουσα του Νομού

Δριμύ κατηγορώ προς τις ναυτιλιακές εταιρίες οι οποίες εκτελούν τα δρομολόγια Καβάλα-Θάσος εξαπέλυσε ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Παπαφιλίππου, μιλώντας στον ALPHA Radio 88,6 για την απροθυμία τους να εκτελούν τα χειμερινά δρομολόγια Καβάλα-Πρίνος. Ο ίδιος εκτιμά πως η λύση τελικά θα βρεθεί, γιατί όπως και πρόπερσι συντρέχουν ειδικοί λόγοι οι οποίοι επιτρέπουν την παρέμβαση του υπουργού στο ζήτημα, ενώ κάλεσε τις ναυτιλιακές εταιρίες να συναισθανθούν την τεράστια ευθύνη τους και να μην υποτιμούν τη γραμμή αυτή.

«Όπως πρόπερσι λύθηκε το πρόβλημα, το ίδιο πιστεύω θα ισχύσει και φέτος»

Αρχικά αναφερόμενος στο μείζον ζήτημα των δρομολογίων, εξήγησε: «Ασχολούμαι πολλά χρόνια με το ζήτημα γιατί δυστυχώς το ίδιο φαινόμενο επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο. Έχω πει και στο παρελθόν πάρα πολλές φορές ότι η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά τις ναυτιλιακές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Αυτές επιδιώκουν την υποβάθμιση της γραμμής και επίσης να τονίσω και κάτι για να γίνει κατανοητό στους συμπολίτες μας ότι η σχετική νομοθεσία που διέπει τα ζητήματα αυτά και η οποία ενσωματώνει ενωσιακό Ευρωπαϊκό δίκαιο βασίζεται δυστυχώς -αυτή είναι η πραγματικότητα- στην ελεύθερη παροχή υπηρεσιών. Κατ’ εξαίρεση εάν συντρέχουν κάποιες ειδικές περιστάσεις για εξυπηρέτηση δημόσιου συμφέροντος, παρέχει τη δυνατότητα στο υπουργείο να επιβάλλει υποχρέωση δημόσιας υπηρεσίας στις εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε μια περιοχή. Έγινε πρόπερσι αυτό, συνέτρεχαν οι ειδικές περιστάσεις, εκτιμώ ότι και φέτος συντρέχουν, δεδομένου ότι κατά τη χειμερινή περίοδο καμία από τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή δεν υπέβαλε αίτημα για δρομολόγηση πλοίου της και για τη χειμερινή περίοδο, τα πράγματα είναι σε καλό δρόμο, το γνωρίζουμε εμείς το πρόβλημα εδώ και πάρα πολύ καιρό και όταν λέω εμείς εννοώ τους 3 βουλευτές της Καβάλας, το παρακολουθούμε από κοντά, είμαστε σε συνεχή επαφή με το υπουργείο Ναυτιλίας και εκτιμώ και πιστεύω και αισιοδοξώ ότι θα έχει αίσιο τέλος η ιστορία αυτή για φέτος».

«Θα πρέπει επιτέλους να συναισθανθούν την τεράστια ευθύνη τους και να μην υποτιμούν την γραμμή αυτή»

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας: «Όμως να τονίσω για μία ακόμη φορά την τεράστια ευθύνη των ναυτιλιακών εταιρειών της περιοχής, καθώς στα πλαίσια της εταιρικής ευθύνης τους εκτιμώ ότι είναι υποχρεωμένες να διαθέτουν πλοία για την γραμμή αυτή. Να μην επαναλάβουμε για ποιους λόγους είναι απολύτως αναγκαία, έχουνε ειπωθεί από όλους τους φορείς, όμως θα πρέπει επιτέλους να συναισθανθούν την τεράστια ευθύνη τους και να μην υποτιμούν τη γραμμή αυτή».

«Ο υπουργός με διαβεβαίωσε ότι δεν απαιτείται τα πλοία που εκτελούν τη γραμμή αυτή να είναι ειδικών προδιαγραφών»

Για τις αντικειμενικές δυσκολίες οι οποίες υπάρχουν για να εφαρμοστεί ακόμη και η απόφαση του υπουργού, αλλά και για το αν έχουν όλα τα πλοία τις απαραίτητες άδειες για να μπουν στη γραμμή Καβάλα-Πρίνος εξήγησε: «Είχα την Πέμπτη επικοινωνία με τον αρμόδιο υπουργό, γιατί κι εγώ είχα την πεποίθηση με βάση πληροφορίες που είχα ότι θα πρέπει τα πλοία που εκτελούν την γραμμή αυτή να είναι ειδικών προδιαγραφών. Είχα τη διαβεβαίωση ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο, όμως πιστεύω ότι τις προσεχείς μέρες θα έχω πλήρη εικόνα για το τι ακριβώς ισχύει. Εάν η πληροφορία που έλαβα ευσταθεί, τότε δε θα υπάρξει πρόβλημα, όμως πρέπει να έχουμε μία πίστωση χρόνου για το ζήτημα αυτό».