«Μάχη» στην Καβάλα για το χρίσμα του υποψήφιου Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ με το ΚΙΝΑΛ

Κωστής Σιμιτσής, Κώστας Παπακοσμάς και στο βάθος... Πετρίδης και Ντόλιος στην κούρσα για τη θέση του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ

Καβαλιώτικο αυτοδιοικητικό… ντέρμπι αναμένεται να έχουμε τις επόμενες ημέρες, αφού έγινε γνωστό πως τόσο ο τέως δήμαρχος Καβάλας, Κωστής Σιμιτσής, όσο και ο τέως Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού-Πολιτισμού την περίοδο Γιαννακίδη, Κώστας Παπακοσμάς ενδιαφέρονται ζεστά για την θέση υποψηφίου Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ με την υποστήριξη του ΚΙΝ.ΑΛ.

Αυτό άλλωστε παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Κωστής Σιμιτσής μιλώντας στον ALPHA Radio 88,6, τονίζοντας πως τον ίδιο τον πρότεινε η Νομαρχιακή Επιτροπή της Καβάλας μαζί με τον νυν δήμαρχο Κομοτηνής, Γιώργο Πετρίδη. Ωστόσο, το γεγονός ότι και ο Κώστας Παπακοσμάς έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για το αξίωμα σε συνδυασμό με άλλα δυνατά ονόματα από την υπόλοιπη ΑΜ-Θ, όπως του πρώην υπουργού Γιώργου Ντόλιου, δείχνει ότι θα γίνει πραγματική μάχη για το ποιος τελικά θα πάρει το χρίσμα και θα κατέβει στις εκλογές απέναντι από την παράταξη του νυν Περιφερειάρχη, Χρήστου Μέτιου.

Οι δύο υποψηφιότητες που πρότεινε η Νομαρχιακή της Καβάλας

Για το αν όντως υπήρξε πρόταση από το ΚΙΝ.ΑΛ. για την θέση του υποψήφιου Περιφερειάρχη, ο κ. Σιμιτσής εξήγησε: «Το τι θα γίνει θα το αποφασίσει το αρμόδιο περιφερειακό όργανο και η περιφερειακή γραμματεία διευρυμένης σύνθεσης, δηλαδή εκτός από τα μέλη θα είναι οι βουλευτές, οι δήμαρχοι που ανήκουν στο ΚΙΝ.ΑΛ., οι επικεφαλής των παρατάξεων στους δήμους και τέλος η ίδια η παράταξη. Μη ξεχνάμε την ίδια την παράταξη που υπάρχει, είναι ζωντανή και είναι και πολύ δραστήρια, εκφράζοντας έναν πολύ σημαντικό αντιπολιτευτικό λόγο. Μέχρι τώρα υπάρχει η πρόταση της Νομαρχιακής της Καβάλας, αλλά πρέπει να υπάρξουν προτάσεις από την Νομαρχιακή κάθε νομού. Στην Καβάλα και στη Δράμα, λοιπόν, αποδεικνύουμε ότι δεν είμαστε τοπικιστές, είμαστε άνθρωποι με υψηλή περιφερειακή συνείδηση και αυτό διαπιστώνεται σε όλα τα περιφερειακά όργανα του ΚΙΝ.ΑΛ. Η μεν Δράμα αποφάσισε να μην προτείνει σε αυτή τη φάση κάποιον υποψήφιο, θα συμμετάσχει στην διαβούλευση. Η δε Καβάλα πρότεινε το εξής: μεταξύ διαφόρων προσώπων που ακούγεται ότι έχουν εκδηλώσει ένα ενδιαφέρον για το τιμητικό αυτό αξίωμα, εμείς προτείνουμε -λέει η Νομαρχιακή- τον Γιώργο Πετρίδη, τον τωρινό δήμαρχο Κομοτηνής, ο οποίος από όσο ξέρω, θέλει να ξεκουραστεί και δε ξέρω αν ενδιαφέρεται για τη θέση του Περιφερειάρχη, εγώ πάντως εκτιμώ ότι είναι μία πάρα πολύ καλή υποψηφιότητα και η Νομαρχιακή με δική μου πρόταση συμπεριέλαβε τον Πετρίδη για να είναι σαν πρώτος».

«Εγώ είμαι θετικά διακείμενος, υπάρχει όμως και το ενδιαφέρον του Κώστα Παπακοσμά»

Ξεκαθαρίζοντας πώς προέκυψε το δικό του όνομα, υποστήριξε: «Κι εγώ είμαι θετικά διακείμενος, η ΝΕ μου έκανε την τιμή να συμπεριλάβει και εμένα στις δικές της προτάσεις και κλείσει σύντομα ο κύκλος των συζητήσεων, γιατί υπάρχει και το ενδιαφέρον του Κώστα Παπακοσμά και αν οριστικοποιηθεί το ενδιαφέρον αυτό, θα είναι τρία τα ονόματα που θα μπουν στην συζήτηση σε περιφερειακό επίπεδο και όργανο. Κανονικά ήταν να συνεδριάσει αύριο -σ.σ. σήμερα- το όργανο αυτό, αλλά δεν ξέρω αν πράγματι θα γίνει αυτό, ούτως ή άλλως υπάρχει μεγάλη κινητικότητα πανελλαδικά όπου έχουν ήδη επιλεγεί οι υποψήφιοι σε Κρήτη, Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα και έπεται συνέχεια, νομίζω πολύ γρήγορα, μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου θα έχουν οριστικοποιηθεί όλα τα ονόματα».

Οι ενδιαφερόμενοι και οι φήμες για την υπόλοιπη ΑΜ-Θ

Για το αν έχουν ήδη κατατεθεί προτάσεις από τις Νομαρχιακές της Θράκης είπε: «Από ό,τι ξέρω όχι, αλλά ξέρω ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τον Γιώργο Ντόλιο που έχει πολύ μεγάλη ιστορία και στην αυτοδιοίκηση και στην κεντρική πολιτική σκηνή ως δήμαρχος Φερρών, νομάρχης Έβρου και βουλευτής και υφυπουργός, αξιόλογος φυσικά δεν το συζητάμε. Υπάρχει ο κ. Κατσιμίγας που ήταν εκτελεστικός γραμματέας στην Κομοτηνή στα χρόνια του Γιαννακίδη, θα δούμε τι θα γίνει. Η προσπάθεια είναι να μην υπάρξουν αυτοπροτάσεις ή διαδικασία αιτήσεων, κάτι που θα μπορούσε να είναι και υποτιμητικό για ένα τέτοιο αξίωμα. Εδώ θα γίνει μία σύνθεση και πιστεύω ότι θα καταλήξουμε σε μία απόφαση με την οποία θα συμφωνήσουν οι πάντες, ώστε να την υποστηρίξουν οι πάντες ακόμα και με την συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια ως απλών περιφερειακών συμβούλων».

«Αν συγκρίνουμε την περίοδο Γιαννακίδη με τη σημερινή διοίκηση, τα πράγματα έχουν τελματωθεί σε απαράδεκτο βαθμό»

Τέλος, σχολιάζοντας τη σημερινή κατάσταση στην Περιφέρεια και την προοπτική της παράταξης που υποστηρίζεται από το ΚΙΝ.ΑΛ., σημείωσε: «Αν θυμηθούμε την περίοδο Γιαννακίδη που ήταν ο πρώτος εκλεγμένος Περιφερειάρχης στην ΑΜ-Θ και την συγκρίνουμε με την σημερινή διοίκηση, ας αφήσουμε στην άκρη τον αείμνηστο Γ. Παυλίδη, τα πράγματα έχουν τελματωθεί σε απαράδεκτο βαθμό. Η παράταξη Γιαννακίδη παραμένει ζωντανή και έχει την ίδια πολιτική βάση, τα στελέχη της είναι εδώ, δεν έχουν αποχωρήσει, έτοιμοι να προσφέρουν από οποιαδήποτε θέση και θεωρώ ότι οι εκλογές δεν έχουν κριθεί υπέρ της μίας ή της άλλης παράταξης, αντίθετα το παιχνίδι είναι ανοιχτό και πιστεύω ότι εάν παρουσιάσουμε καλά τις θέσεις μας και το έργο που έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια οι πιθανότητες νίκης είναι προς την δική μας πλευρά».