Στις Βρυξέλλες ο Νίκος Παναγιωτόπουλος

Συμμετέχει στην αποστολή διακομματικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας της Ελλάδας στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται από την Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου και για δύο μέρες, ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρώπινων Δικαιωμάτων και βουλευτής Καβάλας της ΝΔ, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, στο πλαίσιο ενημερωτικής επίσκεψης Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας που διοργανώνει η Αντιπροσωπεία στην Αθήνα, στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η ατζέντα της επίσκεψης περιλαμβάνει θεματικές αναφορικά με το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, τη μετανάστευση και την ασφάλεια, το μέλλον της Ευρώπης, τις προτεραιότητες της ΕΕ σε σχέση με τους τομείς της Ανθρωπιστικής βοήθειας και της Πολιτικής Προστασίας, κ.ά.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος επίκειται να κάνει παρεμβάσεις κυρίως σε ό,τι αφορά στην υπόθεση έρευνας για κακοδιαχείριση και αδιαφάνεια των κονδυλίων της ΕΕ για το προσφυγικό/μεταναστευτικό που βρίσκεται σε εξέλιξη από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), – η οποία συνιστά το βασικό όργανο της ΕΕ για την καταπολέμηση ζητημάτων πρόληψης της απάτης σε βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ και διαφθοράς στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα.

Επιπρόσθετα, ο κ. Παναγιωτόπουλος, θα έχει συνεργασία και συναντήσεις με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστο Στυλιανίδη, αναφορικά με ζητήματα συνδρομής της ΕΕ στις εθνικές δομές Πολιτικής Προστασίας προς αντιμετώπιση μεγάλων φυσικών καταστροφών, με έμφαση στην παράκαμψη γραφειοκρατικών διαδικασιών στη συνδρομή χωρών μελών της ΕΕ, όπως η Ελλάδα, που πρόσφατα επλήγη από φυσικές καταστροφές, όπως η τραγική πυρκαγιά στο Μάτι, αλλά και οι εκτεταμένες πλημμύρες στην Ανατολική Μακεδονία, συμπεριλαμβανομένης της Π.Ε. Καβάλας.