Θόδωρος Μουριάδης: Έτσι θα λυθεί το πρόβλημα με τους αθίγγανους στην πλατεία Ελευθερίας

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Σύγχρονος Δήμος» ξεκαθαρίζει ότι το θέμα δε θα λυθεί με την ανάπλαση της πλατείας, «βλέποντας» τη λύση του προβλήματος από μια άλλη οπτική γωνία με επίκεντρο τους ανήλικους Ρομά

Το πρόβλημα με τους αθίγγανους στην πλατεία Ελευθερίας στην Καβάλα γίνεται όλο και πιο έντονο, κυρίως λόγω των παραβατικών συμπεριφορών οι οποίες το τελευταίο διάστημα ολοένα και πολλαπλασιάζονται, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί η διοίκηση του δήμου Καβάλας να προσέλθει στον εισαγγελέα για να βρεθεί λύση (διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ).

Σε παρέμβασή του στον ALPHA Radio 88,6 και στον δημοσιογράφο, Νίκο Χαζαρίδη, ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας με τον συνδυασμό «Σύγχρονος Δήμος», Θόδωρος Μουριάδης μίλησε για την εικόνα την οποία παρουσιάζει η πλατεία Ελευθερίας, σε συνδυασμό με τη μελέτη η οποία εκπονείται για την ανάπλασή της.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας

«Ακούγεται αφελές ότι με την ανάπλαση θα λυθεί το πρόβλημα. Ό,τι και να φτιάξουμε, αυτοί που θα προκαλούν πρόβλημα πάντα θα υπάρχουν. Δυστυχώς είναι ένα πρόβλημα που το αφήσαμε να διαιωνίζεται μέχρι σήμερα και δεν αντιμετωπίζεται τώρα. Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν δύο λύσεις: Τα παιδιά τα οποία βρίσκονται στην πλατεία θα πρέπει να βρίσκονται στα σχολεία. Πολλοί από αυτούς τους συμπολίτες μας είναι από το Δροσερό της Ξάνθης και έρχονται εδώ, γιατί έχουμε προνομιακά επιδόματα ανάλογα με τα παιδιά τα οποία έχει κάθε οικογένεια. Τα παιδιά τους δηλαδή είναι μια πηγή εσόδων και για να πάρουν τα επιδόματα αυτά, κάποιοι δίνουν βεβαιώσεις ότι πηγαίνουν στο σχολείο. Το θέμα είναι ποιος ελέγχει ότι τα παιδιά πάνε στο σχολείο; Τα παιδιά αυτά μπορούν να φιλοξενηθούν στην Παιδόπολη, όμως οι γονείς θα χάσουν το επίδομα και έτσι δεν τα πηγαίνουν εκεί. Αν υπάρξει έλεγχος, θα συμμορφωθούν και θα πάνε στο Δροσερό Ξάνθης. Δηλαδή πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος.

»Όλοι είμαστε Έλληνες πολίτες και ίσοι προς τον νόμο. Η Αστυνομία πρέπει να επεμβαίνει. Πρέπει να υπάρχουν αστυνομικά μέτρα και αν χρειαστεί ο δήμος θα πρέπει να έχει ασφάλεια ατόμων για να ισορροπήσουν τα πράγματα. Δεν είπα να τους δέρνουμε τους ανθρώπους, αλλά να γίνονται συστάσεις. Τη μια στιγμή οι οδοκαθαριστές καθαρίζουν την πλατεία και την άλλη στιγμή ο τόπος γεμίζει βρωμιές. Χώρια που κάποιος κινδυνεύει να σκοτωθεί, γιατί πηγαίνουν και ανοίγουν τα πίλαρ για να φορτίσουν τα τηλεφωνά τους, μαλώνουν και παίζουν μουσική στη διαπασών. Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί υπάρχει ασυδοσία. Όσο τα αφήνουμε, όλα γίνονται χειρότερα».