Συμπαράταξη Πολιτών: Παραμένει στο τιμόνι ο Άρης Βέρρος

Η γενική συνέλευση της δημοτικής παράταξης ανανέωσε την εμπιστοσύνη της στον επικεφαλής της και για τις επόμενες δημοτικές εκλογές

Την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπο του Άρη Βέρρου, ως επικεφαλής του συνδυασμού και στις επόμενες δημοτικές εκλογές, ανανέωσε η γενική συνέλευση των μελών της «Συμπαράταξης Πολιτών». Όπως τονίζεται οι διεργασίες για την επικαιροποίηση του προγράμματος της θα ξεκινήσουν άμεσα και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθούν οι πρώτοι υποψήφιοι, οι οποίοι έχουν ήδη δηλώσει τη στήριξη στην προσπάθεια της δημοτικής παράταξης στο δημοτικό συμβούλιο της Καβάλας.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της «Συμπαράταξης Πολιτών»

«Συνεχίζουμε τη μάχη, με τους προοδευτικούς  πολίτες στην πρώτη γραμμή!»

«Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Μάιου του 2019  θα πραγματοποιηθούν, για πρώτη φορά, με το σύστημα της απλής αναλογικής. Μία απλή αναλογική που πολεμήθηκε,  καθώς  η θεμελιώδης αλλαγή που φέρνει, διαταράσσει το μέχρι τώρα δημαρχοκεντρικό σύστημα διοίκησης. Πλέον, κάθε πολίτης, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, θα αισθάνεται ότι η ψήφος του είναι αντιπροσωπευτική και καθορίζει το μέλλον του τόπου στον οποίο ζει.

Σ’ αυτή τη νέα πραγματικότητα, η Συμπαράταξη Πολιτών, το προηγούμενο διάστημα, κίνησε όλες τις απαραίτητες  εσωτερικές, δημοκρατικές διαδικασίες ώστε να αποφασιστεί ο ρόλος της  στην επόμενη μέρα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Εκτιμήθηκε ότι ο πολιτικός χάρτης του δήμου μας απαιτεί από τη Συμπαράταξη Πολιτών να συμμετέχει στις επόμενες εκλογές. Για να βρεθεί δίπλα στους προοδευτικούς πολίτες που έχουν απορρίψει το σκοτάδι και το παλιό πολιτικό σύστημα, έχουν ακυρώσει τις επιλογές των πολιτικάντηδων και των καιροσκόπων και  αφουγκράζονται  την τοπική πραγματικότητα ως ένα δυναμικό πεδίο παρέμβασης, στο οποίο η Συμπαράταξη Πολιτών μπορεί (και πρέπει) να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Για τους παραπάνω λόγους, παραμένοντας πιστοί/ες στις αξίες και τις αρχές μας, ανοιχτοί/ες σε ευρύτερους κοινωνικούς και πολιτικούς χώρους, πάντα με γνώμονα το καλό του δήμου μας, συναισθανόμενοι/ες των δυσκολιών αλλά και των ευκαιριών της νέας κατάστασης, θα συμμετέχουμε δυναμικά και αγωνιστικά στις τοπικές εκλογές του Μαΐου.

Παράλληλα, η γενική συνέλευση των μελών της Συμπαράταξης Πολιτών, αποφάσισε να ηγηθεί της προσπάθειας μας, από τη θέση του Υποψηφίου Δημάρχου, ο Άρης Βέρρος.

Άμεσα θα ξεκινήσουν οι διεργασίες για την επικαιροποίηση του προγράμματος μας  και θα ανακοινωθούν οι πρώτοι υποψήφιοι, οι οποίοι έχουν ήδη δηλώσει τη στήριξη στην προσπάθεια μας.

Καλούμε τους συνδημότες και τις συνδημότισσες μας να στηρίξουν ή/και να ενταχθούν στην προσπάθεια μας για μία ισχυρή, δημοκρατική, σύγχρονη και κοινωνικά δίκαιη τοπική αυτοδιοίκηση. Μακριά από τις στρεβλώσεις του παρελθόντος. Χωρίς το παλιό κατεστημένο που εναλλασσόταν στην τοπική εξουσία.

Συνεχίζουμε τη μάχη, με τους προοδευτικούς  πολίτες στην πρώτη γραμμή!»