Αυτοδιοικητικές εκλογές: Σε ποιον δίνει το «χρίσμα» ο ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Ο εκλεκτός υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος για τη θέση του Περιφερειάρχη διετέλεσε μέλος της διοίκησης του Περιφερειακού Τμήματος Θράκης του ΤΕΕ, έχοντας μακρά «προϋπηρεσία» και ως δημοτικός σύμβουλος

Με αντικείμενο την προετοιμασία της ερχόμενης Κεντρικής Επιτροπής η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Οκτωβρίου 2018, συνεδρίασε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ενημέρωσε ο Γραμματέας της ΚΕ, Πάνος Σκουρλέτης αναφορικά με τις συσκέψεις που έχουν γίνει σε επίπεδο κομματικών οργανώσεων σε όλη την Ελλάδα. Στόχος είναι έως το τέλος Οκτωβρίου-αρχές Νοεμβρίου να έχουν αποφασιστεί οι υποψηφιότητες που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις Περιφέρειες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έως τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε θέση να ανακοινώσει το «χρίσμα» σε 7 Περιφέρειες. Πρόκειται για τους δύο νυν Περιφερειάρχες που είχαν στηριχθεί και την προηγούμενη φορά, τη Ρένα Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής και τον Θεόδωρο Γαλιατσάτο στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Επίσης, τον νυν περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρο Καρυπίδη, τον Γιώργο Δέδε για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον νυν περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολο Κατσιφάρα, τον Κωνσταντίνο Κατσιμίγα για την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη και τον Δημήτρη Αναγνωστάκη στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Ποιος είναι ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Ο Κωνσταντίνος Κατσιμίγας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κομοτηνή. Σπούδασε αρχιτεκτονική στον Πανεπιστήμιο της Βενετίας. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στον περιβαλλοντικό σχεδιασμό. Ασκεί ελεύθερο επάγγελμα στην Κομοτηνή από το 1982 και ασχολείται με μελέτες ιδιωτικές και δημοσίου και ιδιωτικές κατασκευές.

Για αρκετά χρόνια διετέλεσε μέλος της διοίκησης του Περιφερειακού Τμήματος Θράκης του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος (γραμματέας, αντιπρόεδρος, πρόεδρος αντιπροσωπείας).

Γιος του πρώην δημάρχου Κομοτηνής, Χαράλαμπου Κατσιμίγα (1983-1986), ασχολήθηκε και ο ίδιος με τα δημοτικά πράγματα της Κομοτηνής. Εκλέχθηκε 2 φορές δημοτικός σύμβουλος και διετέλεσε Αντιδήμαρχος Τεχνικών (1991-1994) και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου (1995-1998), επί δημαρχίας Γιώργου Παπαδριέλλη.

Tο 2006 εξελέγη Νομαρχιακός Σύμβουλος Ροδόπης και την 1η Ιανουαρίου 2007 ανέλαβε καθήκοντα Αντινομάρχη, αρμόδιου σε θέματα Ανάπτυξης, Διοικητικά και Οικονομικά.

Έχουν δημοσιευθεί κατ’ επανάληψη εργασίες του με αρχιτεκτονικές μελέτες και με θέματα που αφορούν την αρχιτεκτονική των ορεινών οικισμών της Ροδόπης. Εκπόνησε μελέτες Τοπικών Αναπτυξιακών Σχεδίων των δήμων Σαπών, Μαρώνειας, Σώστη και Νέου Σιδηροχωρίου. Συμμετείχε σε πολλά συνέδρια και πραγματοποίησε διαλέξεις σε θέματα Αρχιτεκτονικής, περιβάλλοντος και Χωροταξίας. Αρκετές από τις διαλέξεις του έχουν δημοσιευθεί, ενώ έχει επιμεληθεί την κατασκευή χαρτών της Κομοτηνής και του Νομού Ροδόπης.