Το παρασκήνιο της συνάντησης Αυγενάκη με τους 26 περιφερειακούς συμβούλους της ΑΜ-Θ

Οι Αντιπεριφερειάρχες οι οποίοι διαφωνούν με την επιλογή Μέτιου, η προτεραιότητα της ΝΔ για αποφυγή διαπροσωπικών διαφορών και εσωκομματικών αντεγκλήσεων και ο νέος... «αντάρτης»

Σε υψηλούς πολιτικούς τόνους ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης διεμήνυσε στους περιφερειακούς συμβούλους της Διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ κατά τη συνάντηση την οποία είχε μαζί τους το βράδυ της Τρίτης 16 Οκτωβρίου 2018 (διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ) ότι η ΝΔ δεν προτίθεται να χάσει καμία Περιφέρεια εξαιτίας διαπροσωπικών διαφορών και εσωκομματικών αντεγκλήσεων για την καταλληλότητα του υποψηφίου Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ.

Καθαρά διαφώνησαν ως προς την επιλογή Μέτιου και στο κατά πόσο με εκείνον επικεφαλής μπορεί η ΝΔ να «πάρει» την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, οι Αντιπεριφερειάρχες Θόδωρος Μαρκόπουλος, Κώστας Ζαγναφέρης και Δημήτρης Πέτροβιτς, με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, μάλιστα, να δηλώνει ότι εάν δεν έχει τη στήριξη της ΝΔ ως υποψήφιος Περιφερειάρχης, θα «κατέβει» ως υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.

Στο «στρατόπεδο» όσων δεν βρίσκουν νικηφόρα επιλογή για τη ΝΔ την επιλογή Μέτιου και ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, σύμφωνα με πληροφορίες της καθημερινής εφημερίδας της Καβάλας ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ.

Η πλειοψηφία, πάντως, των συμβούλων συμφώνησε είτε με την επιλογή Μέτιου είτε εξέφρασε την θέση ότι θα στηρίξει το πρόσωπο το οποίο θα επιλέξει το κόμμα. Επίσημη ανακοίνωση για την κομματική στήριξη την οποία θα παρέχει η ΝΔ στον υποψήφιο Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ θα δοθεί στη δημοσιότητα τη Δευτέρα 22 ή την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018.