Μάκης Παπαδόπουλος: Συμφωνία «πίσω από κλειστές πόρτες» ακόμα και για τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

Ο επικεφαλής του Τόπου της Ζωής μας εξαπολύει νέα επίθεση στη διοίκηση Τσανάκα, με αφορμή τα όσα προηγήθηκαν με την «εμπλοκή» της Action Team και καταθέτει τις προτάσεις του για τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

Μετά τα όσα προηγήθηκαν αναφορικά με τη διοργάνωση των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στην Καβάλα και την «εμπλοκή» της Ομάδας Εθελοντών Action Team (διαβάστε εδώ κι εδώ), ο επικεφαλής της παράταξης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας Ο Τόπος της Ζωής μας, Μάκης Παπαδόπουλος, εξαπολύει σφοδρή επίθεση στη διοίκηση Τσανάκα, την οποία κατηγορεί ότι «κάνει προσωπική συμφωνία πίσω από κλειστές πόρτες και φορτώνει τις ευθύνες στους νεαρούς εθελοντές», ενώ παράλληλα καταθέτει και τις προτάσεις της παράταξής του για τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις.

Η ανακοίνωση του Τόπου της Ζωής μας

Για ακόμη μία φορά, η Δήμαρχος ΔΕ ΔΙΣΤΑΣΕ να αγνοήσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και να κάνει προσωπική συμφωνία «πίσω από κλειστές πόρτες» για τη διοργάνωση των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.

Τώρα η Δήμαρχος κάνει και πάλι «κωλοτούμπα» μετά από τις έντονες αντιδράσεις των φορέων της αγοράς, «σπάζει» τη συμφωνία και «φορτώνει» τις ευθύνες στους νεαρούς εθελοντές, ότι εκείνοι φταίνε για την αναστάτωση που προκλήθηκε! Λες και οι εθελοντές αποφάσισαν μόνοι τους και έκαναν του κεφαλιού τους! Λες και η διοίκηση του Δήμου δεν είχε συνεργαστεί ξανά με τη συγκεκριμένη ομάδα (π.χ. Φεστιβάλ Χρωμάτων)! Αλλά ναι, η γνωστή δικαιολογία, πάλι φταίνε οι άλλοι!

Αναρωτιόμαστε: είναι αυτός σοβαρός, αξιόπιστος και διαφανής τρόπος διοίκησης ενός Δήμου;

Το χειρότερο βέβαια είναι ότι η Δήμαρχος Καβάλας ΔΕ ΔΙΣΤΑΣΕ να εκμεταλλευτεί μία εθελοντική ομάδα νέων ανθρώπων, χρησιμοποιώντας τη δράση τους σαν «βιτρίνα» για να καλύπτονται άλλες σκοπιμότητες.

Περιμένει ότι έτσι θα κερδίσει ψήφους από τη νεολαία!

Εν τω μεταξύ, η Δημοτική Αρχή καθυστέρησε (πάλι…) τον σχεδιασμό των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων. Πάλι θα κυριαρχήσει η προχειρότητα…

Εμείς έχουμε κάνει από πέρσι ΠΡΟΤΑΣΗ:

Ο Δήμος να μελετήσει, να σχεδιάσει και να διοργανώσει μία νέα μεγάλη εκδήλωση – «σήμα κατατεθέν» για τα Χριστούγεννα.

Η εκδήλωση αυτή:

  • πρέπει να έχει έναν πρωτότυπο και ελκυστικό «μύθο» (και όχι να αλλάζει όνομα και περιεχόμενο κάθε χρόνο, χωρίς τελικά να συμβολίζει κάτι).
  • να λειτουργεί αυτόνομα και αυτοτελώς αλλά σε συντονισμό με την Ονειρούπολη, ώστε να δημιουργείται αμοιβαίο όφελος και για τις δύο πόλεις. Έτσι θα δοκιμαστεί στην πράξη το δίπολο Καβάλα-Δράμα, που όλοι το αναγνωρίζουν, όλοι το επικαλούνται, αλλά κανείς δεν προτείνει κάτι συγκεκριμένο ώστε να υπάρχει απτό όφελος από αυτό.
  • να έχει ως ξεκάθαρο στόχο να φέρει νέους επισκέπτες, μεγαλώνοντας την τουριστική περίοδο μέσα στον χειμώνα.

Δυστυχώς, εδώ και 4 χρόνια, η διοίκηση του Δήμου απέτυχε πλήρως να αξιοποιήσει τις Χριστουγεννιάτικες γιορτές για να κάνει την Καβάλα όμορφη, λαμπερή, ζωντανή και ελκυστική, για δημότες και επισκέπτες.