Χρήστος Μέτιος: Θα πάρω τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την ενότητα της παράταξης

Ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ τόνισε ότι κανείς δεν θα πρέπει να βάλει το προσωπικό του συμφέρον, πάνω από το συμφέρον της παράταξης-Ανοιχτό κάλεσμα σε πρόσωπα και από άλλους πολιτικούς χώρους

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε το πρωί της Πέμπτης 25 Οκτωβρίου 2018 από την Κομοτηνή ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και εκ νέου υποψήφιος για να αναλάβει το «τιμόνι» της Περιφέρειας, Χρήστος Μέτιος, με αφορμή την ανακοίνωση από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας της στήριξης της υποψηφιότητάς του.

Ο κ. Μέτιος ευχαρίστησε τη Νέα Δημοκρατία και προσωπικά τον πρόεδρο του κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη την οποία έδειξαν στο πρόσωπό του, λέγοντας ότι «αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα η στήριξη της υποψηφιότητάς μου για τη θέση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από το μεγαλύτερο κόμμα της χώρας. Η εμπιστοσύνη της Νέας Δημοκρατίας μου δίνει μεγάλη δύναμη και προσδίδει στην παράταξή μας, την “Περιφερειακή Αναγέννηση”, μια νέα προοπτική. Σε αυτό το πλαίσιο, θα πάρω τις απαραίτητες πρωτοβουλίες που θα συμβάλουν στην ενότητα της παράταξης. Τώρα είναι η ώρα που πρέπει όλοι αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας. Σε ό,τι με αφορά, έχω απόλυτη επίγνωση της ευθύνης μου. Από το 2014, ως Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης και τα δύο τελευταία χρόνια ως Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, εργάζομαι καθημερινά γι’ αυτό που πιστεύω ότι είναι καλό για τον τόπο μας».

Σε μια σύντομη αναδρομή στα πεπραγμένα της Διοίκησης της Περιφέρειας, ο κ. Μέτιος δήλωσε ότι «από την αρχή της Διοίκησής μας μέχρι σήμερα έχουν γίνει σημαντικά βήματα στην Περιφέρειά μας. Με επίπονη και συστηματική προσπάθεια καταρτίσαμε ένα ολοκληρωμένο Σχέδιο για την ανάπτυξη της Περιφέρειας για τα επόμενα χρόνια, που έχουμε ξεκινήσει ήδη να υλοποιούμε. Ένα Σχέδιο για μια ανοιχτή και δυναμική Περιφέρεια, με βασικούς άξονες την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, την στήριξη της επιχειρηματικότητας, τον τουρισμό και τις επενδύσεις στην ενέργεια. Ένα Σχέδιο, που βασίστηκε στο έργο του αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη -έργο το οποίο αναγνωρίζουμε, τιμούμε και συνεχίζουμε-, ταυτόχρονα όμως, ένα Σχέδιο που έχουμε εμπλουτίσει με νέες ιδέες και δράσεις και που παραμένει ανοικτό σε νέες προτάσεις.

Ανοιχτό κάλεσμα σε πρόσωπα από όλους τους πολιτικούς χώρους

«Έχω βαθιά πίστη στις δυνατότητες και στους ανθρώπους της Περιφέρειάς μας. Το αναπτυξιακό μοντέλο που εφαρμόστηκε για χρόνια στην περιοχή μας όμως δεν είχε στέρεες βάσεις. Έγιναν βέβαια έργα, απορροφήθηκαν πόροι, δεν υπήρξε ποτέ όμως ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για πραγματική ανάπτυξη. Στοίχημά μου θα είναι να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε περισσότερα ουσιαστικά έργα για τον τόπο μας. Σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια για το μέλλον της Περιφέρειάς μας, επιθυμούμε τη συμμετοχή και τη συμβολή όλων των δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας και της οικονομίας. Καλούμε πρόσωπα που μπορούν να συμβάλουν με ιδέες και προτάσεις και να συμμετέχουν αναλαμβάνοντας ενεργό ρόλο. Και το κάλεσμα αυτό αφορά πρόσωπα και από άλλους πολιτικούς χώρους», δήλωσε με νόημα ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, πρόσθεσε ότι «ο εμπλουτισμός τόσο του Σχεδίου μας για την ανάπτυξη της Περιφέρειας όσο και του ψηφοδελτίου της “Περιφερειακής Αναγέννησης” είναι μία ανοικτή διαδικασία με σεβασμό στη διαφορετική άποψη και πολιτική διαδρομή καθενός. Η “Περιφερειακή Αναγέννηση” μπορεί να αποτελέσει τη συνισταμένη διαφορετικών θέσεων και προτάσεων μέσα από έναν ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο. Καλώ λοιπόν όλους τους πολίτες της Περιφέρειας να στηρίξουν την “Περιφερειακή Αναγέννηση”. Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στο δρόμο που χαράξαμε με δουλειά και ευθύνη απέναντι στους πολίτες. Τον Μάιο του 2019 η “Περιφερειακή Αναγέννηση” θα δώσει άλλη μία μεγάλη μάχη και θα πετύχει άλλη μία μεγάλη νίκη».

«Είναι δικό του θέμα όποιος επιλέξει άλλη πορεία»

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, οι οποίες κινήθηκαν κυρίως γύρω από τις εσωτερικές αναταράξεις οι οποίες προκλήθηκαν από το «χρίσμα» της ΝΔ στο πρόσωπό του, ο κ. Μέτιος επανέλαβε ότι «εγώ θα πάρω τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την ενότητα της παράταξης, ωστόσο όποιος επιλέξει άλλη πορεία, είναι δικό του θέμα. Πιστεύω όμως ότι κανείς δεν πρέπει να βάλει το προσωπικό του συμφέρον, πάνω από το συμφέρον της παράταξης», χωρίς να ανακοινώνει περισσότερες λεπτομέρειες, αναφορικά με τις πρωτοβουλίες τις οποίες επικαλέστηκε, ωστόσο δήλωσε με νόημα ότι «κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και έτσι θα αντιμετωπιστεί», χωρίς να αποκλείει και διαγραφές προσώπων από την παράταξη.

«Πλήττουν την Περιφέρεια για να πλήξουν εμένα»

Όσον αφορά τον πόλεμο τον οποία δέχτηκε ο ίδιος το τελευταίο διάστημα, ο κ. Μέτιος δήλωσε ότι «Επιχειρήθηκε η παρουσίαση μιας ψεύτικης και στρεβλής εικόνας το προηγούμενο διάστημα για το έργο το οποίο έχει γίνει στην Περιφέρεια. Ειπώθηκαν πολλά και πολλές συκοφαντίες, με στόχο να πλήξουν εμένα, με σκοπό να μην παρθεί -ενδεχομένως- και η απόφαση η οποία πάρθηκε από τη Νέα Δημοκρατία. Δεν τα κατάφεραν ούτε αυτοί ούτε και τα φερέφωνά τους».

«Ποτέ δε σταμάτησα να συνομιλώ με τον Κώστα Ζαγναφέρη»

Όσον αφορά την υποψηφιότητα Ζαγναφέρη, ο κ. Μέτιος ξεκαθάρισε ότι «ποτέ δεν σταμάτησα να συνομιλώ με τον Κώστα. Έχουμε μια τακτική επικοινωνία και θεωρώ ότι είναι πιο πολλά αυτά που μας ενώνουν από αυτά που μας χωρίζουν και εκτιμώ ότι δε θα επιμείνει μέχρι τέλους σ’ αυτή του την απόφαση».