Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας: Σήμα κινδύνου από ΝΟΚ και ΟΘΑΚ

Τα μισθωτήρια συμβόλαια των ακινήτων τους λήγουν σε έναν μήνα και αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να χάσουν τα έσοδα από αυτά-Γιατί η δήμαρχος Καβάλας επικαλέστηκε τον... ΠΑΟΚ για την Καλαμίτσα

Τη συνδρομή του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας προκειμένου να εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση από τους υπουργούς Ναυτιλίας και Αθλητισμού και η οποία θα εξαιρεί τα ναυταθλητικά σωματεία από την υποχρέωση να λάβουν μέρος σε πλειοδοτικό διαγωνισμό για την παράταση της μίσθωσης των ακινήτων τους, ζήτησαν οι πρόεδροι του ΝΟΚ και του ΟΘΑΚ κατά τη συνεδρίαση του Σώματος το απόγευμα της Πέμπτης 1 Νοεμβρίου 2018.

Όπως εξήγησαν, τα μισθωτήρια συμβόλαια λήγουν τον Δεκέμβριο του 2018 και ήταν διάρκειας 15 ετών, από τη σύσταση του ΟΛΚ.  Για το θέμα πρέπει να συναινέσει το ΤΑΙΠΕΔ το οποίο είναι ο διαχειριστής όλων των λιμένων. Το Ταμείο δε διαφωνεί, ωστόσο το νομικό πλαίσιο είναι τέτοιο που υποχρεώνει τη διεξαγωγή διαγωνισμού με την κατάθεση προσφορών.

«Αν λείψουν τα έσοδά μας από τα ενοίκια, δε θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε την δραστηριοποίησή μας και θα υποχρεώσουμε τους γονείς να καταβάλλουν 50-60 ευρώ για κάθε παιδί», δήλωσε ο πρόεδρος του ΝΟΚ, Κώστας Κεραμυδάς, τονίζοντας ότι το θέμα πρέπει να επιλυθεί πανελλαδικά, επειδή πολλοί σύλλογοι αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας εξέδωσε σχετικό ψήφισμα για να υποβοηθήσει τους δυο Ομίλους.

Δήμητρα Τσανάκα για Καλαμίτσα: Κρίμα που εμείς δεν είμαστε… ΠΑΟΚ

Κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκε και το θέμα της παραχώρησης της ακτής της Καλαμίτσας, με τη δήμαρχο και την αντιδήμαρχο, Ευαγγελία Δρακονάκη να ενημερώνουν το Σώμα για τα αποτελέσματα της επίσκεψής τους στην ΕΤΑΔ (διαβάστε εδώ), ενώ η κ. Τσανάκα διάβασε στους δημοτικούς συμβούλους την ανακοίνωση-απάντηση της Εταιρίας Ακινήτων του Δημοσίου στα σχετικά δημοσιεύματα του KAVALAPOST για την Καλαμίτσα (διαβάστε την ανακοίνωση εδώ).

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργος Γραμμένος, εξέφρασε τη δυσπιστία του ως προς τις «προθέσεις» της ΕΤΑΔ, ενώ οι επικεφαλής των παρατάξεων ζήτησαν από τη δήμαρχο να δράσει άμεσα για να αποδοθεί η παραλία στους Καβαλιώτες, με τον λαϊκό και αξιοπρεπή χαρακτήρα που της αρμόζει.

Η δήμαρχος Καβάλας δήλωσε αισιόδοξη για την εξέλιξη του θέματος, ωστόσο σχολίασε δηκτικά ότι «εμείς δεν είμαστε ΠΑΟΚ, βλέπετε…», επικαλούμενη την παραχώρηση, με πολιτικές fast track διαδικασίες, του περιβάλλοντα χώρου του γηπέδου της Τούμπας, το οποίο ανήκει στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αν δεν υπάρξει κεντρική πολιτική βούληση, η Καλαμίτσα θα μείνει έρμαιο της εγκατάλειψης.