Ν. Παναγιωτόπουλος: Το Υπουργείο Ναυτιλίας «νίπτει τας χείρας του» για ΝΟΚ-ΟΘΑΚ και παραπέμπει σε ΟΛΚ

Ο βουλευτής ΝΔ στηρίζει την προσπάθεια των ναυταθλητικών σωματείων της Καβάλας, αλλά δεν εμφανίζεται αισιόδοξος…

Ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ν. Καβάλας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, με τις ερωτήσεις που κατέθεσε στους Υπουργούς Ναυτιλίας και Οικονομικών, στις 9 Οκτωβρίου για τον ΝΟΚ και στις 24 Οκτωβρίου για τον ΟΘΑΚ, στηρίζει τα αιτήματα των Ομίλων για την ανανέωση ή την παράταση της μίσθωσης των κτιριακών εγκαταστάσεων τους από τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας (ΟΛΚ).

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ζήτησε από τους αρμόδιους Υπουργούς Ναυτιλίας και Οικονομικών να επιληφθούν του θέματος και να διευθετήσουν το ζήτημα με το ΤΑΙΠΕΔ, τονίζοντας ότι αυτό αφορά ουσιαστικά στη βιωσιμότητα των Ομίλων ΝΟΚ και ΟΘΑΚ.

Απάντηση, έως σήμερα, απέστειλε μόνο το Υπουργείο Ναυτιλίας, στην οποία όμως, σε πνεύμα «νίπτω τας χείρας μου», παραπέμπει στον ΟΛΚ, τον καθ’ ύλην αρμόδιο φορέα διοίκησης της χερσαίας ζώνης Λιμένα Καβάλας, όπως αναφέρει, διαβιβάζοντας στον κ. Παναγιωτόπουλο σχετικό έγγραφο του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας.

Στο έγγραφο του με ημερομηνία 23 Οκτωβρίου 2018, ο ΟΛΚ κάνει γνωστό πως θα εξετάσει σε προσεχή συνεδρίασή του τα αιτήματα των ναυτικών ομίλων ΝΟΚ και ΟΘΑΚ για την παράταση της παραχώρησης και πως «στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του και της κείμενης νομοθεσίας προτίθεται να προβεί στην εκμίσθωση των κτιριακών εγκαταστάσεων για τρία έτη, μέσω Δημόσιου Πλειοδοτικού διαγωνισμού».