Ο Τόπος της Ζωής μας: Φίλιπποι-Μνημείο UNESCO και τοπική κοινωνία στην ίδια ευθεία

Η παράταξη του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας με επικεφαλής τον Μάκη Παπαδόπουλο «απάντησε» στο πώς μπορεί η τοπική κοινωνία να βοηθήσει στην προβολή του μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς

Μία ενδιαφέρουσα ημερίδα για την αξιοποίηση του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων, ενός μνημείου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCΟ, έλαβε χώρα στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Καπναποθήκης στην πλατεία Καπνεργάτη, το απόγευμα της Τετάρτης 7 Νοεμβρίου 2018.

Το βασικό ερώτημα άλλωστε που ετέθη από τους εισηγητές της εκδήλωσης ήταν το εξής: «Πώς μπορούν οι φορείς, οι σύλλογοι της τοπικής κοινωνίας και οι πολίτες του Δήμου μας να βοηθήσουν στην προβολή των Φιλίππων ως Μνημείου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ;». Αυτό ήταν το κεντρικό θέμα το οποίο απασχόλησε ομιλητές και κοινό σε μία ημερίδα-συζήτηση για την προσπάθεια ανάδειξης των μνημείων της Καβάλας και ταυτόχρονα την εκμετάλλευση των οφελών τα οποία θα προκύψουν σε τουριστικό επίπεδο. Την ημερίδα οργάνωσε και πραγματοποίησε η παράταξη του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας Ο Τόπος της Ζωής μας και ο επικεφαλής της, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος, Μάκης Παπαδόπουλος.

Κύριος εισηγητής της ημερίδας ήταν ο αρχαιολόγος, Μιχάλης Λυχούνας, ενώ παράλληλα εκπαιδευτικές δράσεις γύρω από Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO ανέλαβε να παρουσιάσει η ιστορικός, Βιλελμίνη Βαμβακίδου. Των εισηγήσεων και των παρουσιάσεων ακολούθησαν ερωτήσεις και συζήτηση με το κοινό, στο οποίο, μεταξύ άλλων, παραβρίσκονταν η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα και η αντιδήμαρχος, Ευαγγελία Δρακονάκη.