Θόδωρος Μουριάδης: Η διοίκηση του Δήμου γνώριζε για τις φθορές στη γέφυρα και έπρεπε να επιληφθεί άμεσα

Κριτική στην διοίκηση του δήμου Καβάλας ασκεί ο επικεφαλής του «Σύγχρονου δήμου» τονίζοντας ότι απ’ εδώ και πέρα ο πρώτος στόχος θα είναι η κατασκευή της περιμετρικής οδού

Την άποψη ότι η διοίκηση του δήμου Καβάλας γνώρισε ότι υπήρχε πρόβλημα στην γέφυρα στο παλαιό Νοσοκομείο και έπρεπε εδώ και αρκετό καιρό να γίνουν εργασίες συντήρησης εκφράζει με ανακοίνωση του ο επικεφαλής του συνδυασμού «Σύγχρονος Δήμος» και υποψήφιος δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει ότι απ’ εδώ και πέρα το λόγο θα πρέπει να έχουν οι ειδικοί επί του θέματος και επισημαίνει ότι απ’ εδώ και πέρα η κατασκευή της περιμετρικής Οδού θα πρέπει να γίνει άμεση προτεραιότητα.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του συνδυασμού «Σύγχρονος Δήμος»

«Για ακριβή όμως αίτια της πτώσης, ας περιμένουμε το πόρισμα των ειδικών»

«Η γέφυρα που υπάρχει μπροστά από το Παλιό Νοσοκομείο, της οποίας τμήμα κατέρρευσε, είναι αλήθεια ότι θα έπρεπε να είχε συντηρηθεί εδώ και πολύ καιρό. Η διοίκηση του Δήμου γνώριζε για τις φθορές και έπρεπε να επιληφθεί άμεσα και μάλιστα μετά το ατύχημα της κατάρρευσης γέφυρας στην Ιταλία.

Για ακριβή όμως αίτια της πτώσης, ας περιμένουμε το πόρισμα των ειδικών και να αποφύγουμε τις εύκολες διαπιστώσεις και τους ακόμη ευκολότερους αφορισμούς. Εξάλλου, υπάρχουν ικανοί επιστήμονες για να το πράξουν. Τι θα κάνουμε όμως από ‘δω και πέρα;

Κατ’ αρχήν, θα πρέπει να εξετασθεί εάν και τα υπόλοιπα τμήματα της γέφυρας έχουν την κατάλληλη αντοχή. Αν ναι, τότε θα πρέπει να αποκατασταθεί το κατεστραμμένο τμήμα, αν όχι θα πρέπει να εξετασθεί τι είναι συμφέρον, να ενισχυθεί στα προβληματικά σημεία ή να κατασκευασθεί νέα από την αρχή.

Η πτώση του τμήματος της γέφυρας ανέδειξε το πόσο απαραίτητη είναι πλέον η κατασκευή της Περιμετρικής Οδού, που θα πρέπει να γίνει άμεση προτεραιότητα του Δήμου (διοίκησης και αντιπολίτευσης). Αφ’ ενός θα απαγορεύεται η διέλευση βαρέων οχημάτων από το κέντρο της Καβάλας και αφ’ ετέρου, σε περιπτώσεις ατυχημάτων, δεν θα κόβεται η πόλη στα δύο».