Γιώργος Γραμμένος: «Ήρθε εδώ η κ. Νοτόπουλου γνωρίζουσα το αντικείμενο, γελάει και το παρδαλό κατσίκι»

Δριμύτατη επίθεση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου σε Νοτοπούλου και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της γέφυρας

Σε οξείς τόνους ήταν η τοποθέτηση του Γιώργου Γραμμένου, πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας στον Alpha Radio σχετικά με την ιδιοκτησία της γέφυρας και το ποιος έχει την ευθύνη για την συντήρηση της. Επιτέθηκε με βαρείς χαρακτηρισμούς εναντίον των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας τους ψεύτες και πολιτικούς απατεώνες, ενώ με δριμύτητα επιτέθηκε και στην Υπουργό Μακεδονίας Θράκης για τα περί «κατασκευαστικής αστοχίας».

«Είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε αμφισβήτηση αυτών των εγγράφων που παρουσιάστηκαν»

Αρχικά, σε σχέση με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της γέφυρας ο κ. Γραμμένος σημείωσε: «Στην συνέντευξη τύπου που έδωσε ο Δήμος Καβάλας παρουσιάστηκαν μία σειρά από έγγραφα τα οποία δεν αμφισβητούνται και τα οποία δεν είναι έκδοσης των υπηρεσιών του δήμου, δηλαδή είναι είτε φύλλα της εφημερίδας της κυβέρνησης, είτε κτηματολογικά αποσπάσματα, είτε χάρτες του σχεδίου πόλης του 1980 που ισχύει αυτή τη στιγμή στην Καβάλα. Άρα, βάσει αυτών των στοιχείων που παρουσιάστηκαν, αν εγώ τα είχα μπροστά μου και δεν είχε κάτι διαφορετικό που να αντικρούει αυτά τα στοιχεία, θα έλεγα ότι τα πράγματα είναι έτσι ακριβώς όπως τα λέει ο δήμος. Είμαστε ανοιχτοί και ο δήμος είναι ανοιχτός και η δήμαρχος σε οποιαδήποτε αμφισβήτηση αυτών των εγγράφων που παρουσιάστηκαν. Η καθ’ υπερβολήν έκφραση “ούτε λάμπα να αλλάξουμε” έχει να κάνει με το ότι δεν υπάρχει νομική υποχρέωση, αυτό ήθελε να τονίσει ο κ. Φιλόσογλου, βέβαια ο Δήμος και τις λάμπες ανάβει, οι στύλοι φωτισμού είναι στο πάνω μέρος του δρόμου που είναι αρμοδιότητα του Δήμου, αλλά και φθορές στα κάγκελα ή στο οδόστρωμα που κατά καιρούς έχουν παρατηρηθεί στο παρελθόν έχει προβεί στην επιδιόρθωση τους, χωρίς να μπαίνει στη διαδικασία να λέει ότι απεκδύομαι κάποιας υποχρέωσης ή δε θέλω να το κάνω, γιατί είναι δουλειά άλλου και να περιμένουμε και να ταλαιπωρούμε έτσι τους συνδημότες μας. Ο δήμος, όποτε χρειάστηκε να αναλάβει πρωτοβουλίες για να κάνει κάποια μπαλώματα ή κάποιες εργασίες επιφανειακές επί του οδοστρώματος, τις έκανε, χωρίς ποτέ να πει δεν έχω αρμοδιότητα. Αλλά αυτό από το να αποδίδεται ευθύνη στο δήμο για τη συντήρηση της γέφυρας, των υποδομών της γέφυρας, τον έλεγχο στατικότητας της γέφυρας και όλα που από την πρώτη ώρα όλοι καταλογίζουν στον Δήμο, απέχει. Απαντάμε λοιπόν ότι εμείς για τις υποδομές της γέφυρας, για το αν η γέφυρα έχει στατική επάρκεια, εάν τα δοκάρια είναι καλά, αν έπρεπε μπετόν το Α ή το Β δεν είμαστε αρμόδιοι, εκ του νόμου».

 «Είπε η κ. Νοτοπούλου τώρα για κατασκευαστικές αστοχίες, αυτό είναι σαν ανέκδοτο!»

Εν συνεχεία ο κ. Γραμμένος ισχυρίστηκε: «Είπε η κ. Νοτοπούλου ότι υπάρχουν κατασκευαστικές αστοχίες; Για να είμαστε λίγο σοβαροί τώρα, για να μην μας πιάνουν τα γέλια και κοροϊδεύουμε και τον κόσμο, είπε η κ. Νοτοπούλου τώρα αυτό είναι σαν ανέκδοτο, ας μην μπω σε περαιτέρω χαρακτηρισμούς, τα επιχειρήματα που οι κύριοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όπως και ο κ. Υπουργός είναι ελλιπή είναι έωλα! Δηλαδή τα στοιχεία τα οποία παρουσιάζουν είναι ελλιπή, εμείς παρουσιάσαμε μία σειρά εγγράφων που περιέχουν και τα έγγραφα τα οποία επικαλούνται και ο κ. Σπίρτζης και οι βουλευτές, από τα οποία αποδεικνύεται ποιος είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για τη γέφυρα! Αυτή η γέφυρα είναι εκτός σχεδίου πόλης, είναι σε περιοχή αιγιαλού και παραλίας, αυτό δεν μπορούν  να το καταλάβουν; Υπάρχει κτηματολογικό φύλλο στο κτηματολόγιο Καβάλας από το οποίο φαίνεται ότι η γέφυρα είναι ιδιοκτησίας του ελληνικού δημοσίου! Εάν το ελληνικό δημόσιο μπορεί να αμφισβητήσει αυτούς τους ισχυρισμούς, εδώ είμαστε να μας αντικρούσει. Τους φέραμε τίτλους κυριότητος, εάν δεν ισχύουν αυτοί και οι εγγραφές στα κτηματολογικά φύλλα, ας έρθουν να μας το πουν!

 «Μία ζωή ψέματα, πολιτικοί απατεώνες είναι»

Η επίθεση προς την κυβέρνηση συνεχίστηκε από τον κ. Γραμμένο που είπε: «Πότε είπαν την αλήθεια τώρα αυτοί οι άνθρωποι, ποτέ αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, ποτέ είπαν στον ελληνικό λαό αυτό που πράγματι συμβαίνει; Μία ζωή ψέματα, πολιτικοί απατεώνες είναι μία  ζωή ψέματα και ελλιπή στοιχεία παρουσιάζουν για να δικαιολογήσουν και να ρίξουν το βάρος από πάνω τους. Δεν είναι υπεύθυνο το κράτος για τις γέφυρες, ωραίο πράγμα, είναι τέσσερα χρόνια στην εξουσία έχουν πέσει του κόσμου οι γέφυρες σε όλη την επικράτεια και αυτοί είναι αμέτοχοι! Την μία φταίει ο Δήμος, την άλλη φταίει η Περιφέρεια, την άλλη κάποιος άλλος. Καθίστε ρε παιδιά, είστε υποχρεωμένοι να κάνετε μητρώο γεφυρών, όπως προβλέπει ο νόμος, έχετε ελέγξει ποτέ μία γέφυρα εσείς σαν κράτος, σαν Υπουργείο Υποδομών, μία γέφυρα ποτέ σε όλη την Ελλάδα, για να μας πείτε ότι εδώ γίνεται αυτό και το άλλο;».

«Ήρθε εδώ η κ. Νοτόπουλου, γνωρίζουσα το αντικείμενο, γελάει και το παρδαλό κατσίκι»

Καταλήγοντας, για τις δηλώσεις Νοτοπούλου πρόσθεσε: «Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα και είναι καθαρά από λόγους αντιπολιτευτικής διάθεσης, τώρα το καταλαβαίνετε εν όψει εκλογών γίνονται όλα αυτά, ήρθε εδώ η κ. Νοτόπουλου γνωρίζουσα το αντικείμενο, γελάει και το παρδαλό κατσίκι δηλαδή που έκανε και γνωμάτευση και τι είπε η κ. Νοτοπούλου στην σύσκεψη που έγινε; Ότι αν ο Δήμος και η Περιφέρεια δεν έχει λεφτά για να κάνει το έργο, θα το κάνει το κράτος! Και όταν η Περιφέρεια είπε ότι εγώ θα κάνω το έργο, έχω τα χρήματα, βγήκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και η νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ στην Καβάλα και σαν τα παιδάκια που τους πήραν το παιχνίδι από τα χέρια αρχίζουν και κλαψουρίζουν, γιατί να το κάνει η Περιφέρεια και γιατί το πήρατε από εμάς»!