Θόδωρος Μουριάδης: Κυκλοφοριακή ασφυξία λόγω βροχής

Διαπιστώσεις για το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Καβάλας, ιδιαίτερα τις βροχερές ημέρες και προτάσεις για την λύση του από τον υποψήφιο δήμαρχο

Με αφορμή τις δύσκολες συνθήκες στην κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Καβάλας και τις τριτοκοσμικές εικόνες που δημιουργούνται στις στάσεις των λεωφορείων από κόσμο, λόγω της βροχής ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει την επιτακτική ανάγκη να βρεθούν λύσεις.

Οι λύσεις αυτές σύμφωνα με την άποψη του μπορούν να έρθουν είτε από επικαιροποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης Παρασκευόπουλου, είτε από την συνεργασία του δήμου με το αστικό ΚΤΕΛ, με επέκταση των λεωφορειακών γραμμών προς Παληό και Αμυγδαλεώνα, αλλά και τα ταξί της πόλης.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του συνδυασμού «Σύγχρονος Δήμος»

«Υπάρχουν λύσεις αρκεί να υπάρξει και η βούληση βελτίωσης της ποιότητας ζωής των δημοτών μας»

«Δεν είναι η πρώτη και φυσικά δε θα είναι η τελευταία φορά που το κέντρο της Καβάλας θα βιώσει συνθήκες κυκλοφοριακής ασφυξίας λόγω βροχόπτωσης. Αν δεν υπάρξει η σχετική μέριμνα, σαφώς και οι γνωστές συνθήκες θα επαναληφθούν και την επόμενη φορά που ο καιρός θα είναι βροχερός.

Συνήθως γινόμαστε μάρτυρες χαρακτηριστικών καταστάσεων, αφού όποτε βρέχει τα δεδομένα μοιάζουν ασφυκτικά στην πόλη εξαιτίας του πλήθους των αυτοκινήτων. Δεν είναι όμως μόνο οι δρόμοι που μπλοκάρουν κυκλοφοριακά. Είναι και οι επιβάτες των μέσων μαζικής μεταφοράς που απεγνωσμένα προσπαθούν να προστατευθούν κάτω από στέγαστρα, τα οποία είτε δεν έχουν συντηρηθεί, είτε δεν είναι επαρκώς στεγανά. Ένα σημείο του κέντρου όπου συνήθως δημιουργούνται τριτοκοσμικές συνθήκες είναι ακριβώς μπροστά από το κτήριο του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Υπάρχουν λύσεις αρκεί να υπάρξει και η βούληση βελτίωσης της ποιότητας ζωής των δημοτών μας. Ειδικότερα, προκειμένου να επιλυθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα όχι μόνο τις βροχερές αλλά όλες τις ημέρες του χρόνου, απαιτείται η συνεννόηση του δήμου και του Αστικού ΚΤΕΛ, έτσι ώστε να πεισθούν οι πολίτες για την ελκυστικότητα των μέσων μαζικής μεταφοράς και να τα προτιμήσουν έναντι των ιδιωτικών τους οχημάτων.

Επιπλέον, μία ορθή επικαιροποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης του Νότη Παρασκευόπουλου και η εφαρμογή της με υπεύθυνο, σύγχρονο κι επιστημονικό τρόπο, σίγουρα θα ανακουφίσουν το κέντρο από την κυκλοφοριακή ασφυξία.

Η δρομολόγηση μικρών λεωφορείων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας στις γειτονιές της πόλης, αλλά και μια ενδεχόμενη επέκταση της αστικής συγκοινωνίας προς το Παληό και ίσως προς το δημοτικό διαμέρισμα του Αμυγδαλεώνα, δεν αποκλείεται να μειώσουν αισθητά τον όγκο των πολιτών που μετακινούνται προς το κέντρο της Καβάλας με τα αυτοκίνητά τους. Οπωσδήποτε πάντως, η συνεργασία του δήμου με το Αστικό ΚΤΕΛ και τους ιδιοκτήτες ταξί της Καβάλας θα ωθήσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα προς την πολυπόθητη από όλους επίλυσή του».