Το ΚΚΕ Καβάλας βάλλει κατά Τζατζάρη αλλά και Διοίκησης Τσανάκα για τα περί «μύθου» του Πολυτεχνείου

Η Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του κόμματος καταδικάζει τις θέσεις και απόψεις του δημοτικού συμβούλου και προέδρου του Δημοτικού Ωδείου, αλλά και τη διοίκηση του δήμου για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε το θέμα

Η ανάρτηση του δημοτικού συμβούλου Καβάλας και προέδρου του Δημοτικού Ωδείου, Θεόδωρου Τζατζάρη με την οποία χαρακτήριζε «μύθο» την εξέγερση του Πολυτεχνείου (διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ) προκάλεσε την αντίδραση και της Τομεακής Επιτροπής Καβάλας του ΚΚΕ, η οποία καταδικάζει τη θέση του κ. Τζατζάρη, αλλά και τη διοίκηση του δήμου «η οποία μέχρι και σήμερα δεν καταδίκασε αυτές τις απόψεις», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του κόμματος.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ Καβάλας

Ανήμερα της φετινής επετείου της λαϊκής εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας, Θόδωρος Τζατζάρης, απόστρατος αξιωματικός του στρατού και εκλεγμένος με την παράταξη που έχει και τη διοίκηση του Δήμου και που στήριξε η ΝΔ, δήλωσε σε λογαριασμό του κοινωνικής δικτύωσης, ως γνήσιος νοσταλγός της χούντας: «17-11-1973, Πολυτεχνείο, ο ΜΥΘΟΣ που έγινε ….<<Εθνική Γιορτή>>. Ως πότε….», ενώ συμπλήρωσε σε άλλη ανάρτηση: «Πέρασε και η <<γιορτή της Δημοκρατίας>>. Άντε να είμαστε γεροί, και του χρόνου».

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, της παράταξης που στηρίζει το ΚΚΕ, έθεσε το θέμα σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε στις 19/11/2018 και κάλεσε το σώμα να καταδικάσει τις δηλώσεις του νοσταλγού της χούντας. Ωστόσο το προεδρείο, με τη σύμφωνη γνώμη και της Δημάρχου, στελέχους της ΝΔ, με αστείες δικαιολογίες, δεν έθεσε το θέμα σε ψηφοφορία, με τη Δήμαρχο να δηλώνει ότι η «δημοκρατία δεν κινδυνεύει από τέτοιες δηλώσεις».

Η θέση να μη καταδικάσει η διοίκηση του Δήμου τις δηλώσεις του μέλους της παράταξής της, συνεχίστηκε και μετά τις εμετικές αντικομουνιστικές δηλώσεις, στην ίδια συνεδρίαση, του νοσταλγού της χούντας, ο οποίος ως γνήσιος κόρακας «έκραξε» για τα εγκλήματα του κομμουνισμού.

Το ΚΚΕ καταδικάζει τις θέσεις και απόψεις του συγκεκριμένου δημοτικού συμβούλου, θέσεις και απόψεις που εξέφρασαν έξω και μέσα στη βουλή και οι εγκληματίες της Χ.Α.

Καταγγέλλουμε τη διοίκηση του δήμου που μέχρι και σήμερα δεν καταδίκασε αυτές τις απόψεις, δηλώσεις και συμπεριφορά του στελέχους της, τον οποίο μέχρι σήμερα επιβραβεύει διατηρώντας τον στη θέση του προέδρου του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας.

Οι εργαζόμενοι της Καβάλας μπορούν να βγάλουν πλέον ασφαλή συμπεράσματα για την παράταξη που στηρίζει η ΝΔ και που δεν είναι η πρώτη φορά που χαϊδεύει αυτιά φασιστών και χρυσαυγιτών προσδοκώντας εκλογικά οφέλη. Άλλωστε κάπως έτσι οδηγήθηκε σε παλινωδίες σχετικά με την ανέγερση του μνημείου προς τιμήν των Εβραίων Καβαλιωτών που οδηγήθηκαν στα κρεματόρια των Ναζί, όπως επίσης δεν πέρασαν παρά λίγοι μήνες από τότε που έτερο καμάρι της-Δημοτικός Σύμβουλος χειροκροτούσε την επίθεση στο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης από φασιστοειδή.