Συνάντηση Μέτιου-Αβραμόπουλου παρουσία εκπροσώπων θεσμικών φορέων της ΠΑΜ-Θ [φωτογραφίες]

Ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ και ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης συζήτησαν για το Μεταναστευτικό, αλλά και για θέματα περιφερειακής ανάπτυξης

Στην έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης βρέθηκε ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, όπου είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, Χρήστο Μέτιο.

Οι δύο άνδρες είχαν μια ουσιαστική συζήτηση πάνω σε θέματα της αρμοδιότητας του κ. Αβραμόπουλου, ενώ συζήτησαν και θέματα τα οποία άπτονται της περιφερειακής ανάπτυξης.

«Είναι πολύ σημαντικό για τους Ευρωπαίους πολίτες και ιδιαίτερα για εμάς που ζούμε σε μια ακριτική Περιφέρεια, να αισθανόμαστε την Ευρωπαϊκή Ένωση κοντά μας και να συνομιλούμε με τους εκπροσώπους της στο υψηλότερο επίπεδο, ειδικά για ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα όπως είναι το προσφυγικό-μεταναστευτικό, το οποίο βρίσκεται και πάλι σε έξαρση», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Μέτιος.

Μετά τη συνάντηση στο γραφείο του Περιφερειάρχη, παρουσία του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Υποστράτηγου Νίκου Μενεξίδη και του Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Γιώργου Μαρκοπουλιώτη, ακολούθησε συνάντηση του κ. Αβραμόπουλου με εκπροσώπους θεσμικών φορέων της περιοχής.