Προεκλογική εκκίνηση για τον Βαγγέλη Παππά με… άρωμα γυναίκας: Τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου [φωτογραφίες]

Με 21 γυναίκες και τις πρώτες προγραμματικές δηλώσεις η έναρξη της προεκλογικής περιόδου για την παράταξη του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση

Τις κύριες προγραμματικές θέσεις της παράταξης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση, αλλά και τους πρώτους υποψηφίους της παράταξης παρουσίασε σε εκδήλωση το βράδυ της Τετάρτης 5 Δεκεμβρίου 2018 από το ξενοδοχείο Galaxy ο επικεφαλής της και υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας, Βαγγέλης Παππάς.




Το βασικό σύνθημα της παράταξης εν όψει εκλογών παρέμεινε το ίδιο, παρμένο από τις μάχες της Καβάλα OIL, των εργαζομένων στα Λιπάσματα και των αγροτών κατά του ΤΑΡ, «τίποτα δεν χαρίζεται όλα κατακτιούνται». Η παρουσίαση των υποψηφίων μάλιστα είχε άρωμα γυναίκας, αφού ο κ. Παππάς επέλεξε να παρουσιάσει τις 21 πρώτες γυναίκες υποψήφιες, ως φόρο τιμής στον ρόλο της γυναίκας στην κοινωνία και στην οικογένεια.

Στην ασφυκτικά γεμάτη από εκατοντάδες υποστηρικτές της παράταξης αίθουσα ο Βαγγέλης Παππάς αναφέρθηκε στα μεγάλα ζητήματα του δήμου, όπως η πτώση της γέφυρας, η εγκατάσταση νέων διοδίων, το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, το θέμα της Καλαμίτσας, αλλά και την κοινωνική πολιτική του δήμου ασκώντας, δριμεία κριτική στη δήμαρχο, Δήμητρα Τσανάκα για «αναποφασιστικότητα και διστακτικότητα μπροστά στα μεγάλα ζητήματα της πόλης».

Οι προτάσεις της παράταξης

Ο κ. Παππάς παρουσίασε τις πρώτες βασικές προτάσεις της παράταξης, ξεκινώντας από τα 2 λιμάνια της πόλης, ξεκαθαρίζοντας πως το εμπορικό λιμάνι πρέπει να έχει τέτοιο χαρακτήρα, με τη μεταφορά του Τελωνείο εκεί, ώστε να γλιτώσει η Καβάλα από τον φόρτο των βαρέων οχημάτων.

Την ίδια στιγμή ζήτησε να γίνει το επιβατικό λιμάνι «Απόστολος Παύλος» home port για την κρουαζιέρα, ώστε να ξεκινούν από εδώ τα κρουαζιερόπλοια τα ταξίδια τους, μιας και ήδη υπάρχουν οδικές και αεροπορικές υποδομές για να το υποστηρίξουν, ενώ επανέλαβε την πρότασή του για την ενοποίηση της κεντρικής πλατείας και του Δημοτικού Κήπου από την οδό Κύπρου μέχρι την Φιλελλήνων για τη δημιουργία μίας τεράστιας πλατείας με εμπορικά κέντρα και άλλες υποδομές, όπως πάρκινγκ.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στον θρησκευτικό τουρισμό τον οποίο, όπως είπε, πρέπει να αναπτύξει περαιτέρω ο δήμος Καβάλας, εκμεταλλευόμενος τα Βήματα του Αποστόλου Παύλου, την αρχαία Εγνατία και το Βαπτιστήριο της Λυδίας, ενώ προτάσεις κατέθεσε και για την αξιοποίηση των Καπναποθηκών, όπως και του κτιρίου της ΣΕΚΕ.

Ο κ. Παππάς προχώρησε μέχρι και την επόμενη μέρα των εκλογών, λέγοντας ότι ο νέος εκλογικός νόμος απαιτεί συναίνεση μεταξύ των παρατάξεων, κάτι που όπως αποκάλυψε, υπάρχει σε ορισμένα βασικά σημεία με κάποιες δημοτικές παρατάξεις, ενώ ξεκαθάρισε ότι για την παράταξή του υπερέχει το «εμείς» ως δήμος κι όχι το «εγώ».

Ποιοι έδωσαν το «παρών»

Στην εκδήλωση το «παρών» έδωσαν εκατοντάδες καβαλιώτες, αλλά και εκπρόσωποι συλλόγων και άλλων φορέων, όπως ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Βασίλης Λεμονίδης, ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Νίκος Μαυρίδης, ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ στην Καβάλα Γιώργος Χαρπαντίδης, ο πρώην γραμματέας του δήμου Καβάλας, Νίκος Καραπιπερίδης, ο Κίμων Παπαδόπουλος από το Επιμελητήριο, ο πρώην πρόεδρος του ΕΥΚ, Ευθύμης Μακρογιάννης, ο πρόεδρος των εργαζομένων στα Λιπάσματα, Νίκος Βογιατζίδης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτών Καβάλας, Θέμης Καλπακίδης.

Οι 21 πρώτες υποψήφιες της ΚΑΠ

  1. Έλσα Βακιρτζή
  2. Ματίνα Καγιασούλη
  3. Αθανασία Δερβίδου
  4. Οξάνα Καισίδου
  5. Ευαγγέλια Καρτάλη
  6. Βαρβάρα Ματεντζίδου
  7. Ευρώπη Λευτερίδου
  8. Τριανταφυλλιά Γρηγοριάδου
  9. Μαγδαληνή Μαυρίδου
  10. Σωτηρία Μαυρομάτη
  11. Ευθυμία Παπαδοπούλου
  12. Άννα Νάνου
  13. Τόνια Νικολάου
  14. Αναστασία Πατσιά
  15. Φανή Πολυχρόνη
  16. Ειρηνή Πιστέλα
  17. Ευγενία Σάρρου
  18. Δόμνα Σεϊτανίδου
  19. Μαρία Στόικου
  20. Αναστασία Τζάφα-Παυλίδου
  21. Μπέτυ Τσαρικτσή

Δείτε φωτογραφίες από την παρουσίαση των πρώτων υποψηφίων της ΚΑΠ