Ελπίδες για θετική εξέλιξη στο πρόβλημα ΝΟΚ και ΟΘΑΚ

Συνάντηση του Νίκου Παναγιωτόπουλου στο Υπουργείο Ναυτιλίας με τον Υπουργό Φώτη Κουβέλη και τον Γεν. Γραμματέα Λιμένων Χρήστο Λαμπίδη

Ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ν. Καβάλας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, επισκέφθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (10/12) το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και είχε συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Φώτη Κουβέλη.

Κύριο θέμα της συζήτησης του κ. Παναγιωτόπουλου με τον Υπουργό, στην οποία συμμετείχε και ο Γ.Γ. Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Χρήστος Λαμπρίδης, υπήρξε η προσπάθεια εξεύρεσης λύσης στο πολύ σοβαρό πρόβλημα που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα δύο ιστορικά ναυταθλητικά σωματεία της Καβάλας, ο ΝΟΚ και ο ΟΘΑΚ, ενόψει της λήξης της σύμβασης μίσθωσης των κτιριακών εγκαταστάσεών τους με τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας.

Το πρόβλημα που απειλεί ευθέως την επιβίωση των δύο σωματείων έγινε απολύτως κατανοητό και ακολούθησε η επεξεργασία διαδικασίας νομοθετικής επίλυσής του, με τον κ. Παναγιωτόπουλο να δηλώνει στη συνέχεια πως ευελπιστεί ότι σύντομα θα υπάρξει οριστικό θετικό αποτέλεσμα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος έθεσε επιπλέον υπόψη του Υπουργού ζητήματα που αφορούν το Λιμενικό Σώμα και πιο συγκεκριμένα: α) την αναγκαιότητα, για πολλούς λόγους, παραμονής της έδρας της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης στην Καβάλα και β) την ενισχυμένη παρουσία του Λιμενικού Σώματος στο Βόρειο Αιγαίο και ιδιαίτερα στη Θάσο, ενόψει και της ερχόμενης καλοκαιρινής περιόδου.