Μακάριος Λαζαρίδης: Ενωμένοι και αποφασισμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Και θα τα καταφέρουμε!

Η ομιλία του Συμβούλου Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στο 12ο Τακτικό Συνέδριο του κόμματος

«Κύριε Πρόεδρε της Νέας Δημοκρατίας, αυριανέ πρωθυπουργέ, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Κύριε Πρόεδρε της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες.
Μπαίνουμε στην τελική ευθεία. Οι εκλογές πλησιάζουν. Είμαστε, ήδη, πανέτοιμοι. Πατήσαμε το κατώφλι της αυτοδυναμίας και συνεχίζουμε δυνατά. Ξέρουμε ότι θα αντιμετωπίσουμεμια σκληρή προεκλογική αντεπίθεση. Ξέρουμε ότι αυτοί που κυβερνούν είναι αδίστακτοι. Ξέρουμε τι έκαναν, τι κάνουν και τι μεθοδεύουν να κάνουν. Εξαπάτησαν και περιφρόνησαν τους Έλληνες.

Πανικοβλημένοι τώρα από την κατάρρευσή τους, επιχειρούν να εξαπατήσουν για άλλη μια φορά. Ανεύθυνα και καιροσκοπικά, επιστρέφουν τώρα στον αδίσταχτο λαϊκισμό. Μεθοδεύουν κτυπήματα κάτω από τη ζώνη. Εκτοξεύουν λάσπη και συκοφαντικές επιθέσεις. Προσπαθούν να σπρώξουν την κοινωνία στην πόλωση, το φανατισμό, το διχασμό.

Φίλες και φίλοι,
Δεν παίζουμε στο ταμπλό που διάλεξαν. Τους παρακολουθούμε, αλλά δεν τους ακολουθούμε. Δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να συγκροτήσουμε Κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Στόχος όλων μας είναι η αναγέννηση της χαμένης ελπίδας. Σκοπός μας είναι μια συνεκτική κοινωνία που παράγει και προοδεύει. Όραμά μας είναι μια Ελλάδα περήφανη, που αναπτύσσεται δυναμικά, που προστατεύει τους αδύναμους, που διασφαλίζει τα δίκαια και τα δικαιώματά της.

Τα είπαμε καθαρά και δεν παίρνουμε το λόγο μας πίσω. Δεν πρόκειται να κυρώσουμε την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών. Δεν κλείνουμε τα μάτια  στις αυθαίρετες τουρκικές αξιώσεις. Δεν παζαρεύουμε την ιστορία και την τιμή του Έθνους.

Η Νέα Δημοκρατία ήταν, είναι και θα παραμείνει Παράταξη εθνικής ευθύνης. Η Παράταξη που ενώνει τις δυνάμεις του ‘Έθνους,  που σηκώνει το βάρος των μεγάλων αποφάσεων. Είναι επιλογή μας να σταθούμε και πάλι στο ύψος των ιστορικών περιστάσεων.

Φίλες και φίλοι,
Δεσμευόμαστε να εργαστούμε για να φέρουμε ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη παντού. Από τη Γαύδο και το Καστελόριζο  ως τη Θάσο, την Καβάλα και τον Έβρο. Να δώσουμε ανάσες ζωής ειδικά στην Ελληνική περιφέρεια. Να χτίσουμε ένα δίκαιο, κοινωνικό κράτος, που φροντίζει, ενθαρρύνει, δυναμώνει.

Δεσμευόμαστε να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα και την προσέλκυση νέων άμεσων επενδύσεων. Να προωθήσουμε τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και να επισπεύσουμε ώριμες αποκρατικοποιήσεις. Μη φοβόμαστε τις λέξεις.  Επένδυση σημαίνει δουλειές. Μεταρρύθμιση σημαίνει ευκαιρίες. Για όλες και όλους.

Δεσμευόμαστε να περιορίσουμε δραστικά τους φόρους για επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Να μειώσουμε τις ασφαλιστικές εισφορές.  Να μετατρέψουμε το Κράτος σε αρωγό  και όχι τροχοπέδη της υγιούς επιχειρηματικότητας. Να φέρουμε νέες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Πιστεύουμε στη δημιουργικότητα των Ελλήνων. Πιστεύουμε στην Ελλάδα που παράγει και προοδεύει. Πιστεύουμε στην Ελλάδα που προχωρά πιο γρήγορα, πιο δυνατά, πιο ψηλά.

Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες,
ΟΝΝΕΔίτισσες και ΟΝΝΕΔίτες,
Οδηγός στην πορεία μας είναι η πίστη μας στις αξίες της αξιοπρέπειας, της δημιουργίας και της κοινωνικής συνοχής. Υπέρτατη αρχή μας είναι το συλλογικό, το εθνικό συμφέρον. Γνώμονάς μας είναι η ενότητα των Ελλήνων. Αγκαλιάζουμε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες χωρίς διακρίσεις.

Ενωμένοι και αποφασισμένοι πάντοτε τα καταφέρναμε. Μπορούμε να τα καταφέρουμε και τώρα. Μπορούμε να σηκώσουμε πιο ψηλά την Πατρίδα μας. Μπορούμε να επιστέψουμε στους Έλληνες το όραμα που τους άρπαξε η κρίση.

Η νέα Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη όλοι και όλες μαζί, θέλουμε, ξέρουμε και μπορούμε να γράψουμε μια νέα σελίδα στην ιστορία μας. Ενωμένοι και αποφασισμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Και θα τα καταφέρουμε».