Ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης «βλέπει» πολιτικά παιχνίδια από τη ΝΔ για την πεσμένη γέφυρα

Ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για παιχνίδια του Μοσχάτου σε βάρος της τοπικής κοινωνίας και για υποδείξεις στον Περιφερειάρχη, Χρήστο Μέτιο-Τι είπε για τα διόδια-Άμεση απάντηση από τον Γιώργο Φιλόσογλου

Για οδηγίες από τα κεντρικά της ΝΔ προς τον Περιφερειάρχη, Χρήστο Μέτιο για τη στάση την οποία θα κρατήσει στο θέμα της πεσμένης γέφυρας κάνει λόγο σε συνέντευξή του στον ALPHA Radio 88,6 o βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Εμμανουηλίδης. Μιλάει για παιχνίδια του Μοσχάτου σε βάρος της τοπικής κοινωνίας και τονίζει πως ποτέ το υπουργείο δεν αρνήθηκε χρηματοδότηση ή συνδρομή για την αποκατάσταση της γέφυρας, ενώ αναφέρθηκε και στο ότι εξ αρχής η κυβέρνηση είχε προτείνει η ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ να κάνει την πραγματογνωμοσύνη και τη μελέτη αποκατάστασης, πράγμα το οποίο δε δέχθηκε ο δήμος και η Περιφέρεια.

«Την υπόθεση της γέφυρας θα πρέπει να την αναλάβει η εταιρία ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ»

«Από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε εκείνη η δραματική μεταστροφή είχα πει πως θα χαθεί πολύτιμος χρόνος. Ένας δρόμος υπάρχει, η πληρότητα της τεχνογνωσίας της εταιρίας ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ, σε αυτή  πρέπει να απευθυνθούμε και για τα αίτια, αλλά κυρίως για την αποκατάσταση αυτού του τραύματος. Βρισκόμαστε σε αυτό το σημείο που έχει αντιληφθεί και η Περιφέρεια και ο δήμος πως άλλος τρόπος δεν υπάρχει, παρά να αναλάβει αυτό το βαρύ εγχείρημα η ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ. Από ‘κει και μετά πρέπει να δούμε και την περίπτωση της Περιμετρικής. Σε ό,τι αφορά τα διόδια, βλέπετε ότι όλες οι Κασσάνδρες που συζητούσαν για επιβάρυνση της τοπικής κοινωνίας από τα διόδια διαψεύστηκαν, βλέπετε ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα. Επί του παρόντος δεν υπάρχει αυτός ο κίνδυνος και τρέχουν οι διαδικασίες της χρήσης των αναλογικών διοδίων και οι τιμές των διοδίων δε θα αυξηθούν», δήλωσε ο κ. Εμμανουηλίδης.

«Το πρόβλημα είναι του δήμου και της Περιφέρειας»

Για το ότι η πραγματογνωμοσύνη έχει ήδη ανατεθεί τοπικά σε ιδιώτη μηχανικό και το αν η ΕΓΝΑΤΙΑ θα αναλάβει τη μελέτη, υποστήριξε: «Δεν είναι το υπουργείο αυτό που θα λειτουργήσει ως επισπεύδων, το πρόβλημα είναι τοπικό, είναι του δήμου και της Περιφέρειας. Αυτοί πρέπει να κινητοποιήσουν εκείνες τις διαδικασίες που θα συμπτύξουν τον χρόνο αποκατάστασης του προβλήματος».

«Ειπώθηκε ότι η Περιφέρεια έχει εξασφαλίσει χρήματα για την αποκατάσταση»

Για το αν ο δήμος και η Περιφέρεια δεν έχουν ζητήσει ακόμη χρήματα από τον υπουργείο, υποστήριξε: «Κατά δήλωση των ενδιαφερομένων ειπώθηκε ότι η Περιφέρεια έχει εξασφαλίσει χρήματα για την αποκατάσταση, αλλά το υπουργείο ποτέ δεν αποκλείστηκε στο να συνδράμει στην αποκατάσταση της ζημιάς. Δεν είναι το θέμα αν τα βρίσκουμε, εμείς τα βρήκαμε, άλλοι δεν τα βρίσκουν. Τώρα έρχονται μετά από 2 μήνες σε αυτό που από την πρώτη ημέρα η κυβέρνηση έκανε, από την πρώτη ώρα η κ. Νοτοπούλου και ο κ. Σπίρτζης είπαν προχωρήστε να αποκατασταθεί αυτό το πρόβλημα, αλλά άλλαξαν οι σχεδιασμοί καθ’ υπόδειξη, δεν ξέρω τίνος. Από το Μοσχάτο ήρθε αυτή η απόφαση».

«Σε βάρος της τοπικής κοινωνίας παίζονται πολιτικά παιχνίδια από την πλευρά του Μοσχάτου»

Για το αν θεωρεί ότι η ΝΔ έδωσε εντολή να μη γίνει το έργο από το υπουργείο για να πιστωθεί στην διοίκηση της Περιφέρειας, απάντησε: «Δε λέω τίποτα περισσότερο ή λιγότερο από το ότι ενώ υπήρχε μία λύση και άμεση σε χρόνο και αποτελεσματική ως προς το ζητούμενο, αυτή η λύση απορρίφθηκε και δεν ξέρω για ποιο λόγο, δεν είναι δικό μας θέμα. Τώρα θα κρυβόμαστε; Ο κ. Μέτιος από πού παίρνει οδηγίες, από τον Σπίρτζη; Σε βάρος της τοπικής κοινωνίας παίζονται πολιτικά παιχνίδια από την πλευρά του Μοσχάτου και των παραρτημάτων του».

Η απάντηση του Γιώργου Φιλόσογλου

Άμεση ήταν η απάντηση του αντιδημάρχου Καβάλας, Γιώργου Φιλόσογλου στον ALPHA Radio 88,6: «Το ένα θέμα είναι των ευθυνών, το οποίο έχει πάρει το δρόμο του. Το άλλο είναι η αποκατάσταση της ζημίας. Η  κ. Νοτοπούλου, όταν ήρθε στην πόλη την επόμενη ημέρα της πτώσης της γέφυρας, είπε ότι εφόσον δεν μπορούν δήμος και Περιφέρεια, θα επιληφθεί η κεντρική κυβέρνηση. Την επόμενη Δευτέρα η δήμαρχος έστειλε επιστολή στον κ. Σπίρτζη και του ζήτησε να αναλάβει δράση, ενδεχομένως με την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ. Αν η Περιφέρεια έστειλε επιστολή ότι δεν δύναται να αποκαταστήσει το πρόβλημα, αυτό θα το ρωτήσετε στον κ. Μέτιο. Τον δήμο Καβάλας εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι να αποκατασταθεί το πρόβλημα, το ποιος θα αναλάβει, είναι κάτι που περνάει σε δεύτερη μοίρα. Αυτοί οι οποίοι έχουν τα λεφτά και την τεχνογνωσία, να αποκαταστήσουν το πρόβλημα. Αυτοί πρέπει να δράσουν. Η δήμαρχος είπε ότι ο κ. Μέτιος έχει αναλάβει τη δέσμευση ότι τουλάχιστον τη μελέτη της Περιμετρικής θα τη χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια. Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς;».