Θόδωρος Μουριάδης: Ο καλός ο «καπετάνιος» στη φουρτούνα φαίνεται…

Δριμεία κριτική από τον επικεφαλής του Σύγχρονου Δήμου στη διοίκηση Τσανάκα για το γεγονός ότι για «άλλη μία φορά απέτυχε παταγωδώς να προστατέψει τους Καβαλιώτες», με αφορμή την αντιμετώπιση του χιονιά

Σκληρή κριτική στη διοίκηση Τσανάκα ασκεί ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας και επικεφαλής της παράταξης Σύγχρονος Δήμος, Θόδωρος Μουριάδης, με αφορμή την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι «είναι πρωτοφανές μέρα-μεσημέρι στην πόλη της Καβάλας να εγκλωβίζονται σε κεντρικούς δρόμους χιλιάδες οδηγοί» και καλεί τους δημότες «να μη δώσουν τη δυνατότητα στην κυρία Τσανάκα και στους συνεργάτες της να “ξαναπαίξουν” με τα νεύρα και με τις τύχες των Καβαλιωτών».

Η ανακοίνωση του Θόδωρου Μουριάδη

Για άλλη μια φορά γίναμε μάρτυρες της έλλειψης οργάνωσης και σχεδιασμού από μέρους του Δήμου Καβάλας αναφορικά με την αντιμετώπιση ενός ακραίου μεν αλλά πρόσκαιρου καιρικού φαινομένου. Και αν το 2017 κατά την εκδήλωση του αντίστοιχου καιρικού φαινομένου «ΑΡΙΑΔΝΗ» κρατήσαμε χαμηλούς τόνους, αυτήν την φορά η αδράνεια και η παντελής απουσία του μηχανισμού του Δήμου Καβάλας δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. 

Είναι αδιανόητο να γνωρίζουν οι πάντες για την έλευση του καιρικού φαινομένου, να μιλάμε για νέο γύρο χιονοπτώσεων και παγετών και ο Δήμος Καβάλας να μην έχει προνοήσει για την λήψη των ενδεδειγμένων προληπτικών μέτρων. Συγκεκριμένα, θα έπρεπε τα οχήματα και το προσωπικό του Δήμου Καβάλας, το οποίο σε κάθε περίπτωση έδωσε τον καλύτερο του εαυτό, να βρίσκονται σε διάφορα σημεία του Δήμου πριν την έναρξη της χιονόπτωσης, να έχουν μοιράσει αλάτι στους δημότες και να έχουν μεριμνήσει για την ρίψη αλατιού σε συγκεκριμένες οδικές αρτηρίες και σε συγκεκριμένα κομβικά σημεία του Δήμου.

Είναι πρωτοφανές μέρα-μεσημέρι στην πόλη της Καβάλας να εγκλωβίζονται σε κεντρικούς δρόμους (οδός Τενέδου, οδός Ερυθρού Σταυρού κλπ,) χιλιάδες οδηγοί, με αποτέλεσμα αφενός μεν την ταλαιπωρία τους και αφετέρου την δημιουργία σοβαρών κινδύνων για δημότες μας που χρειάζονταν άμεση διακομιδή σε νοσηλευτικά ιδρύματα και κλινικές. Όλοι οι Καβαλιώτες αναρωτιούνται γιατί ο Δήμος Καβάλας δεν προνόησε να ρίξει αλάτι στους δρόμους πριν αυτοί παγώσουν και πριν τα δημοτικά οχήματα εγκλωβιστούν στην κίνηση.

Και αν ακόμη υπήρξαν κρούσματα ασυνείδητων οδηγών που επιχείρησαν επικίνδυνους οδηγικούς ελιγμούς χωρίς τα κατάλληλα οδικά μέτρα, αυτό δεν μειώνει καθόλου την τεράστια ευθύνη της διοίκησης του Δήμου μας, η οποία παρέβλεψε τις προβλέψεις και τις συστάσεις της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και λειτούργησε σα να μην περίμενε κανένα ακραίο καιρικό φαινόμενο.
Δεν ξέρουμε εάν θα ξαναζήσουμε τέτοια καιρικά φαινόμενα στον Δήμο μας, αλλά είναι βέβαιο ότι η σημερινή απαράδεκτη κατάσταση δεν πρέπει να επαναληφθεί.

Για άλλη μία φορά η κυρία Τσανάκα απέτυχε παταγωδώς να προστατέψει τους Καβαλιώτες και να ασκήσει στοιχειωδώς τα καθήκοντά της. Ας μην δώσουμε, λοιπόν, τη δυνατότητα στην κυρία Τσανάκα και στους συνεργάτες της να «ξαναπαίξουν» με τα νεύρα και με τις τύχες των Καβαλιωτών.