Γιατί έχουμε τόσες διακοπές ηλεκτροδότησης στην Καβάλα;

Επιστολή της Δήμητρας Τσανάκα προς τον διευθυντή του ΔΕΔΔΗΕ Καβάλας με την οποία ζητάει έγγραφη ενημέρωση για το φαινόμενο που προκαλεί προβλήματα και μεγάλο εκνευρισμό στους Καβαλιώτες

Έγγραφη – επίσημη ενημέρωση για τους λόγους των συχνών και πολύωρων διακοπών της ηλεκτροδότησης στην πόλη της Καβάλας το τελευταίο διάστημα ζητάει με επιστολή της προς τον διευθυντή του ΔΕΔΔΗΕ της περιοχής της Καβάλας Σάββα Τακίδη, η δήμαρχος Καβάλας. Η Δήμητρα Τσανάκα αφού επισημαίνει τα πολλά προβλήματα που δημιουργούνται στους πολίτες, τους επαγγελματίες της πόλης αλλά και τους συνανθρώπους μας ΑΜΕΑ, επισημαίνει με έμφαση ότι το φαινόμενο έχει ξεφύγει πλέον των ορίων των συνηθισμένων βλαβών και ζητάει να πληροφορηθεί ποιες είναι οι αιτίες του, ποια τα σχέδια των ΔΕΔΔΗΕ για την αντιμετώπιση τους καθώς και το χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης των βλαβών.




Ακολουθεί η επιστολή της δημάρχου Καβάλας προς τον διευθυντή του ΔΕΔΔΗΕ Καβάλας.

«Το φαινόμενο των συχνών διακοπών ηλεκτροδότησης έχει ξεφύγει πλέον των ορίων»

«Αξιότιμε κύριε Διευθυντά, Το τελευταίο  χρονικό διάστημα παρατηρούνται συχνές, ενίοτε και πολύωρες, διακοπές ρεύματος στα όρια του Δήμου Καβάλας.

Αποκορύφωμα ήταν η πολύωρη διακοπή ρεύματος την 9η-1-2019, καθώς και η χθεσινοβραδινή και η σημερινή επίσης διακοπή ρεύματος σε περιοχές του Δήμου Καβάλας, μεταξύ αυτών και σε σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Καβάλας.

Αυτές οι συχνές και πολύωρες διακοπές δημιουργούν πλείστα και σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία των δομών, των επιχειρήσεων, των ελεύθερων επαγγελματιών, των νοικοκυριών και φυσικά στους συνανθρώπους μας ΑΜΕΑ των οποίων διακινδυνεύεται ακόμη και η ίδια τους η ζωή, ιδίως στις περιπτώσεις  όπου είναι απαραίτητη η μηχανική υποστήριξη.

Παρέλκει να τονίσει κανείς τις ζημιές οι οποίες προκαλούνται τόσο σε οικοσυσκευές, συσκευές ελεύθερων επαγγελμάτων και επιχειρήσεων, καθώς και στην αναπόδραστη μείωση τζίρου στην ιδιωτική και όχι μόνο, οικονομία του Δήμου μας.

Το φαινόμενο αυτό εκφεύγει πλέον των ορίων -κατά την ταπεινή άποψη μας – σύνηθων ενδεχομένως βλαβών.

Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε εγγράφως για το ποιες ακριβώς είναι οι αιτίες αυτών των φαινομένων, τι προτίθεστε να κάνετε ώστε να εκλείψουν αυτά τα φαινόμενα και πόσο χρονικό διάστημα θα χρειαστεί για την οριστική αποκατάσταση των βλαβών αυτών».