Νίκος Παναγιωτόπουλος: Η Νέα Δημοκρατία δεν θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας δεν αποκλείει ακόμα και την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης-Για «συρταρωτές» πλειοψηφίες με σκοπό να περάσει από τη Βουλή η Συμφωνία έκανε λόγο ο βουλευτής

Το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο ώστε να μην ψηφιστεί από τη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών σημείωσε ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ, Νίκος Παναγιωτόπουλος, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου την οποία παραχώρησε από τα γραφεία της ΝΟΔΕ Καβάλας το μεσημέρι της Δευτέρας 21 Ιανουαρίου 2019, ενώ δεν απέκλεισε ακόμα και την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, συμπληρώνοντας ότι «αν όντως ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών θα είναι μια τραγική εξέλιξη, η οποία θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στη χώρα, βάζοντάς τη παράλληλα σε περιπέτειες».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο συλλαλητήριο της Κυριακής στην Αθήνα, κατά το οποίο «εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν κατά μιας άθλιας συμφωνίας, η οποία θεωρώ ότι θα ψηφιστεί χάρη στις περίεργες “συρταρωτές” πλειοψηφίες τις οποίες κάθε φορά, ανάλογα με την περίσταση, εξασφαλίζει η κυβέρνηση», όπως ανέφερε ο βουλευτής.

Επίσης, επισήμανε ότι το πολιτικό σκηνικό είναι ρευστό, με τα μικρά κόμματα να βρίσκονται σε αναταραχή, καθώς «στελέχη τους προβαίνουν σε ”ανταλλαγές” και ”παζάρια” για την προσωπική τους πολιτική επιβίωση».

Όσον αφορά τα επεισόδια τα οποία σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου, τα απέδωσε σε κάποια άτομα τα οποία εισήλθαν μέσα σ’ αυτό για να το διαλύσουν, ενώ «και η Αστυνομία από τη μεριά της με τη ρίψη χημικών και με εντολή άνωθεν, συνέβαλε ώστε να τελειώσει μια ώρα αρχύτερα», όπως δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αποτελεί ένα «αυταρχικό κι όχι δημοκρατικό καθεστώς και δυστυχώς ο κ. Τσίπρας δεν ενδιαφέρεται για τις αντιδράσεις των πολιτών, παρά μόνο για το πώς θα κάνει το χατίρι των ισχυρών που θέλουν να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών».

Η Νέα Δημοκρατία δεν θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στα προβλήματα τα οποία μελλοντικά ίσως προκύψουν για τη χώρα από την «παραχώρηση γλώσσας και εθνότητας στους βόρειους γείτονες μας, χωρίς να αποκλείω να αντιμετωπίσουν προβλήματα και ελληνικές επιχειρήσεις οι οποίες θα χρησιμοποιούν τον όρο ”Μακεδονία”», ενώ ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά ότι «η Νέα Δημοκρατία δεν θα ψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία θα επιφέρει δεινά στη χώρα μας».