Άρης Βέρρος: Ξεκινάμε προτάσσοντας το «εμείς» και όχι το «εγώ»-Οι πρώτοι υποψήφιοι με τη Συμπαράταξη Πολιτών [φωτογραφίες]

Το πλάνο και οι στόχοι της παράταξης, η έμφαση στους νέους και οι παρουσίες-έκπληξη στην επίσημη πρώτη με φόντο τις εκλογές

Ο Άρης Βέρρος παρουσίασε το απόγευμα της Δευτέρας 28 Ιανουαρίου 2019 στο cafe Hostel τους πρώτους 32 υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους με την παράταξη του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας Συμπαράταξη Πολιτών, παρουσία φίλων και μελών της παράταξης, των βουλευτών Δημήτρη Εμμανουηλίδη και Κώστα Μορφίδη, αλλά και του υποψήφιου δημάρχου και επικεφαλής της παράταξης Όμορφη Πόλη-Πρώτη Ξανά, Κώστα Κουνάκου, με τον οποία υπήρξε θερμός εναγκαλισμός στο τέλος της εκδήλωσης, κάτι το οποίο προκάλεσε την έκπληξη πολλών.




Ο κ. Βέρρος, αφού ευχαρίστησε τους δημότες οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του και γέμισαν ασφυκτικά τον χώρο της εκδήλωσης, έκανε μια σύντομη αναφορά στην δεκαετή ενεργό συμμετοχή του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στα πεπραγμένα, στους στόχους και στις προτεραιότητες, ενώ διακριτικά μεν ευκρινώς δε, άφησε τα βέλη του προς τη διοίκηση Τσανάκα για την πολιτική την οποία ασκεί.

Η ομιλία του Άρη Βέρρου

Για ‘μας, η διοίκηση του δήμου δεν είναι ούτε έπαθλο ούτε καρέκλα. Είναι καθήκον και ευθύνη.

  • Καθήκον απέναντι στους ανθρώπους  που «χτυπήθηκαν» από την οικονομική κρίση και τα μνημόνια.
  • Ευθύνη απέναντι στους συνδημότες μας που έφυγαν για να βρουν την τύχη τους αλλού. Γιατί ο τόπος τους δεν τους προσέφερε αυτά που εκείνοι ζητούσαν και ονειρεύονταν.
  • Καθήκον και ευθύνη απέναντι στους νέους και στις νέες που αποφάσισαν να μείνουν στην πόλη και στα χωριά του Δήμου μας. Που θέλουν να στηρίξουν τον τόπο τους. Που θέλουν να εργαστούν εδώ και να προσφέρουν. Που ονειρεύονται έναν άλλο Δήμο, δημιουργικό, ανοιχτό, αλληλέγγυο.
  • Ευθύνη απέναντι στους ανθρώπους με Αναπηρία και τις ανάγκες τους για έναν Δήμο προσβάσιμο, που θα τους χωρά όλους. Που δεν θα αποκλείει κανέναν και καμία. Που θα προνοεί ώστε όλοι, ανεξαιρέτως, να είναι ίσοι.
  • Καθήκον απέναντι στους κατοίκους του Ζυγού, του Κρυονερίου, της Νέας Καρβάλης, του Χαλκερού, της Λεύκης, των Κρηνίδων, του Αμυγδαλεώνα, των Κορυφών, της Λημνιάς, του Κρυονερίου, του Λυκόστομου, της Λυδίας, της Παλιάς Καβάλας, του Βουνοχωρίου, του Πολύνερου, του Πολύστυλου, του Δάτου, των Φιλίππων, ώστε να μην αισθάνονται «πολίτες δεύτερης κατηγορίας» ή «πίσω από το βουνό» όπως τους έχουν κάνει να αισθάνονται μέχρι σήμερα οι διοικήσεις του δήμου.
  • Ευθύνη  απέναντι στους συνδημότες  μας που εισπνέουν επιβλαβείς ουσίες, που βλέπουν όλο και λιγότερο πράσινο εντός των αστικών ιστών, που παρακολουθούν με αγωνία μεγαλεπήβολα σχέδια που θέτουν σε κίνδυνο τους πνεύμονες πρασίνου και εγκυμονούν κινδύνους.
  • Καθήκον η δημιουργία ενός δήμου ευαισθητοποιημένου στην προστασία του περιβάλλοντος και στην αειφόρο ανάπτυξη.
  • Καθήκον, η προάσπιση των κοινωνικών αγαθών και η πρόσβαση όλων των δημοτών σε καθαρό κα φθηνό νερό.
  • Ευθύνη απέναντι στους ανθρώπους του πολιτισμού που παλεύουν για νέες δομές, νέους χώρους, νέες συνθήκες, νέες δυνατότητες έκφρασης. Που δεν συμβιβάζονται με πανηγυράκια. Που αισθάνονται ότι μπορούν να αφήσουν το δικό τους πολιτιστικό αποτύπωμα. Που θέλουν να κάνουν τον Δήμο μας ηγέτιδα πολιτιστική δύναμη στην Περιφέρειά μας και όχι μόνο.
  • Ευθύνη για την αντιμετώπιση της ανησυχητικής εικόνας των αδέσποτων ζώων αλλά και για τον έλεγχο των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς.
  • Ευθύνη απέναντι στους πολίτες που θέλουν να ζήσουν σε ένα Δήμο πρότυπο δημοκρατίας. Που σέβεται την διαφορετική άποψη. Που έχει όργανα υπόδειγμα ορθής δημοκρατικής λειτουργίας. Που είναι προοδευτικός, αλληλέγγυος και σέβεται την διαφορετικότητα. Που αντιμετωπίζει όλους τους πολίτες ισάξια. Που λειτουργεί με διαφάνεια  σε όλους τους τομείς άσκησης εξουσίας και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την μεγαλύτερη δυνατή ενεργοποίηση των δημοτών.
  • Ευθύνη τέλος, σε όλους εσάς, που ακόμα πιστεύετε ότι αυτός ο τόπος αξίζει πολλά περισσότερα. Που δεν το βάζετε κάτω. Που παραμένετε αισιόδοξοι, κόντρα στον καιρό, κόντρα στους ανέμους.
  • Και νιώθω καθήκον να παλέψω μαζί με τους ανθρώπους της Συμπαράταξης Πολιτών, για να αλλάξει αυτή η εικόνα που έχουν οι πολίτες για τον Δήμο Καβάλας. Να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των δημοτών στο θεσμό, να νιώσουν ότι κάποιος είναι εκεί για να τους ακούσει, να νοιαστεί για το πρόβλημα τους, να δημιουργήσει μαζί τους, να τους προσέξει.

Θέλω να σας κοιτάξω έναν-έναν και μία-μία στα μάτια και να σας πω με κάθε ειλικρίνεια ότι ο αγώνας που δίνουμε εδώ και περίπου δέκα χρόνια είναι δύσκολος. Όχι μόνο γιατί απαιτείται χρόνος, δύναμη, κουράγιο και γερό στομάχι, αλλά και γιατί οι κανόνες του παιχνιδιού έχουν μπει από άλλους.

Όλοι και όλες θα έχουμε ακούσει για προεκλογικές συμφωνίες και για μετεκλογικά δώρα.

Με την απλή αναλογική που για πρώτη φορά εφαρμόζεται στις εκλογές του Μαΐου κανένας συνδυασμός δεν θα καταφέρει να έχει την απόλυτη πλειοψηφία. Κανένας δεν θα μπορέσει να υποσχεθεί κάποια μετεκλογική προσωπική εξυπηρέτηση.

Ως Συμπαράταξη Πολιτών διεκδικούμε την διοίκηση του Δήμου και στον αγώνα αυτό προτάσσουμε τις θέσεις και τις αξίες μας, το καθαρό μας βλέμμα και την πίστη στις δυνάμεις μας. Δεν έχουμε κρυφούς χρηματοδότες και δεν είμαστε δέσμιοι κανενός συμφέροντος. Είμαστε αυτοί και αυτές που σήμερα βλέπετε γύρω σας.

Και έτσι θέλουμε να διοικήσουμε: Ακηδεμόνευτα, χωρίς καμία υποχρέωση σε μικρά ή μεγάλα συμφέροντα, με μόνη μας υποχρέωση, αυτήν απέναντι στους συνδημότες μας.

  • Απέναντι στους νέους και στις νέες που θέλουν να δημιουργήσουν εδώ, στον τόπο που γεννήθηκαν, ζουν και αγαπάνε.
  • Απέναντι στους καλλιτέχνες, τους ανθρώπους του πνεύματος, τους ανθρώπους των γραμμάτων.
  • Απέναντι στους αποκλεισμένους, στους διαφορετικούς, στους αδικημένους.
  • Απέναντι σε όσους και όσες έμειναν  εδώ και παλεύουν καθημερινά για έναν καλύτερο Δήμο.
  • Απέναντι σε όσους και όσες έφυγαν αλλά άφησαν εδώ την καρδιά τους. Που έχουν πάντα το βλέμμα τους στραμμένο σε εμάς. Που ψάχνουν μία αφορμή για να επιστρέψουν.
  • Απέναντι στις γυναίκες, στους άντρες, στους νέους, στα παιδιά και τους ανθρώπους κάθε ηλικίας. Σε όλους όσους έχουν ιδέες, όρεξη για δουλειά, πάθος για αλλαγή.

Μία αλλαγή που δεν θα έρθει ούτε μόνο από τον δήμαρχο, ούτε μόνο από την όποια διοίκηση. Θα έρθει από τους συνδημότες μας. Όλοι εμείς είμαστε η αλλαγή! Και η αλλαγή θα έρθει μόνο όταν κάνουμε στην άκρη όσους και όσες υπόσχονται λαγούς με πετραχίλια. Όταν η καθεμία και ο καθένας πιστέψει πώς έχει τη δύναμη να βάλει ένα μικρό λιθαράκι για να αλλάξει τη ζωή του, την καθημερινότητα του, την ποιότητα ζωής του. Όταν προτάξουμε το «εμείς» και όχι το «εγώ».

Γι’ αυτόν τον λόγο, σας καλώ όλους και όλες, ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ  Η ΑΛΛΑΓΗ! Μαζί να πείσουμε τους συνδημότες μας ότι μπορούν ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ Η ΑΛΛΑΓΗ. Να τους πείσουμε ότι μόνο έτσι μπορούν να φτιάξουν τον Δήμο που ονειρεύονται! Μόνο έτσι μπορούν να θέσουν τις βάσεις για το αύριο αυτού του τόπου. Να αλλάξουν τον φαύλο κύκλο της αδράνειας, της οπισθοδρόμησης, της απραξίας. Να γίνουμε οι δημιουργοί του ιδανικού. Να ονειρευτούμε και να παλέψουμε για τα όνειρα μας. Να παράξουμε εδώ, στον τόπο που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε. Να ευημερήσουμε, να αναπτύξουμε τις ιδέες μας, να προκόψουμε για το καλό του τόπου μας.

Γι αυτά συνεχίζουμε, γι αυτά παλεύουμε, γι αυτά είμαστε εδώ. Για να ΓΙΝΟΥΜΕ μαζί με τους συνδημότες μας, Η ΑΛΛΑΓΗ!

Στο ψηφοδέλτιό μας, συμμετέχουν πολίτες από όλους τους κοινωνικούς χώρους, από διαφορετικούς πολιτικούς σχηματισμούς, συμπολίτες μας  που έχουν μια διακριτή κοινωνική και επαγγελματική διαδρομή. Με ήθος και αξιοπρέπεια, δίνουμε το μήνυμα της ενότητας όλων των δυνάμεων που θέλουν να φέρουν την πραγματική αλλαγή στον τόπο μας. Είμαστε περήφανοι που ο συνδυασμός μας προέκυψε από την βάση της τοπικής κοινωνίας και δεν έχει τις παθογένειες και τα «εγώ» του αυτοδιοίκητου κατεστημένου.

Οι 32 πρώτοι υποψήφιοι με τη Συμπαράταξη Πολιτών

  1. ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ-ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ-ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΙΣΩΠΟΣ
  2. ΑΓΓΕΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ-ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ KAI ΘΡΑΚΗΣ
  3. ΑΜΠΑΤΖΗ ΜΕΡΟΠΗ-ΑΠΟΦΟΙΤΗ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ-ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ-ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
  4. ΒΑΝΑΚΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ-ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ
  5. ΔΕΛΗΣΤΑΜΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ-ΟΔΗΓΟΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
  6. ΖΗΣΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ-ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
  7. ΗΛΙΑΔΗΣ ΗΛΙΑΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
  8. ΚΑΤΣΙΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
  9. ΚΕΙΣΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ-ΟΙΚΟΜΟΜΟΛΟΓΟΣ-ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
  10. ΚΟΜΝΗΝΟΣ ΝΑΚΗΣ-ΑΘΛΗΤΙΚΟΓΡΑΦΟΣ
  11. ΚΟΥΤΛΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ-ΟΙΚΙΑΚΑ
  12. ΚΥΡΚΟΥ ΝΑΥΣΙΚΑ-ΑΠΟΦΟΙΤΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜIΟΥ ΘΡΑΚΗΣ
  13. ΚΥΦΩΝΙΔΗΣ ΙΣΑΑΚ-ΕΜΠΟΡΟΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
  14. ΛΕΜΟΝΙΔΟΥ ΠΑΥΛΙΝΑ-ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΣ
  15. ΜΑΝΕΛΙΔΟΥ ΒΕΡΟΝΙΚΑ-ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΣ
  16. ΜΟΥΡΤΑΣΑΓΑΣ ΝΙΚΟΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
  17. ΜΟΥΤΣΟΚΑΠΑ ΝΕΛΗ-ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ-ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
  18. ΠΑΝΤΕΡΜΑΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ-ΔΑΣΕΡΓΑΤΗΣ-ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ
  19. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ-ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ-ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ
  20. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΑΡΕΤΗ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ-ΠΡΩΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ
  21. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ-ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΧΟΡΟΥ-ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΣ
  22. ΠΑΠΑΝΑΣΤΣΙΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣ-ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
  23. ΠΑΣΒΑΝΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ
  24. ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ-ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΟΤΕ
  25. ΣΤΑΓΓΙΔΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ-ΔΑΣΟΛΟΓΟΣ
  26. ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ  ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ-ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
  27. ΤΑΡΑΣΙΔΗΣ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ-ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ
  28. ΤΣΑΛΙΚΟΓΛΟΥ ΣΙΜΟΣ-ΕΜΠΟΡΟΣ-ΕΛΕΥΘΕΥΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
  29. ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
  30. ΤΣΙΡΩΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ-ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΒΦΛ
  31. ΧΑΤΖΗΚΑΜΑΡΗ ΜΑΡΙΑ ΒΙΟΛΟΓΟΣ-ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
  32. ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ ΑΡΗΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΣ ΓΕΩΠΟΝΟΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

Δείτε φωτογραφίες από την παρουσίαση των πρώτων υποψηφίων με τη Συμπαράταξη Πολιτών