Μάκης Παπαδόπουλος: «Οι μεγαλοστομίες και οι δικαιολογίες δεν λύνουν τα προβλήματα του ‘’Βοήθεια στο Σπίτι’’»

Οι εργαζόμενοι του προγράμματος και ο «Ο τόπος της ζωής μας» πίεσαν για να το εντάξει ο δήμος Καβάλας στις Κοινωνικές του υπηρεσίες, σύμφωνα με τον επικεφαλής του συνδυασμού

Οι πιέσεις που δέχτηκε από τους εργαζόμενους του «Βοήθεια στο Σπίτι» αλλά και η παρέμβαση του συνδυασμού του, την προηγούμενη εβδομάδα, ήταν σύμφωνα με τον Μάκη Παπαδόπουλο η αιτία που ο Δήμος Καβάλας δεν έχασε της προθεσμίες για την ένταξη του προγράμματος στην Κοινωνική Υπηρεσία.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του συνδυασμού «Ο Τόπος της ζωής μας»

«Αν δεν πίεζαν οι εργαζόμενοι κι αν δεν κάναμε παρέμβαση κι εμείς η διοίκηση του Δήμου ακόμη ‘’θα ψαχνόταν’’»

«Αν δεν πίεζαν οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι» και αν δεν κάναμε και εμείς παρέμβαση την προηγούμενη εβδομάδα, η διοίκηση του Δήμου ακόμη «θα ψαχνόταν» και θα έχανε τις προθεσμίες για το νόμο 4583/2018 που ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο και προβλέπει την οργανική ένταξη του προγράμματος στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου. Η διοίκηση του Δήμου δεν έκανε ποτέ καμία ενημέρωση σχετικά με τον νέο νόμο και επιπλέον έφερε το θέμα κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Μία Δημοτική Αρχή δεν πρέπει να αδιαφορεί για τα λειτουργικά προβλήματα του «Βοήθεια στο Σπίτι».

5 χρόνια τώρα, η σημερινή διοίκηση του Δήμου δεν βρήκε λύσεις ούτε για τα πιο απλά και καθημερινά θέματα των εργαζομένων. Όπως, για παράδειγμα, για το ζήτημα των υπηρεσιακών τους μετακινήσεων.

Με το ένα όχημα που μοιράζονται οι εργαζόμενοι δουλειά δεν γίνεται. Τα εισιτήρια για τα αστικά λεωφορεία που τους δίνονται δεν φτάνουν. Μιλάμε για ένα πρόβλημα που θα μπορούσε να λυθεί απλά με μία κάρτα απεριορίστων διαδρομών από το Αστικό ΚΤΕΛ. Επίσης, δεν είναι σωστό η Δημοτική Αρχή να καθυστερεί να πληρώσει ακόμη τα έξοδά τους για τα εισιτήρια από τον περασμένο Σεπτέμβριο…

Οι δικαιολογίες και οι μεγαλοστομίες δεν λύνουν τα προβλήματα. Χρειάζεται σωστή συνεργασία της διοίκησης με τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τους εργαζόμενους.

Χρειάζεται σχεδιασμός, παρακολούθηση και πράξεις.

Εμείς δεσμευόμαστε:

  • για ένα ισχυρό και αποτελεσματικό σύστημα κοινωνικής στήριξης του Δήμου, που θα είναι ευέλικτο και θα εξυπηρετεί και τον τελευταίο δημότη που δεν καλύπτεται από τις κρατικές δομές
  • για την ενίσχυση των υπηρεσιών του Δήμου και των νομικών προσώπων, που θα έχει γνώμονα τις ανάγκες των δημοτών
  • για συμπράξεις με άλλους δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς για την παροχή επιπλέον καινοτόμων υπηρεσιών φροντίδας
  • για την ενίσχυση της χρηματοδότησης από το ταμείο του Δήμου
  • για την αξιοποίηση όλων των σχετικών Εθνικών και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων χρηματοδότησης
  • για την ένταξη του Δήμου σε εθνικά και Ευρωπαϊκά δίκτυα για την κοινωνική μέριμνα, που θα μεταφέρουν τεχνογνωσία από δράσεις που είναι ήδη δοκιμασμένες και επιτυχημένες».