Νέα Δημοκρατία: Και επίσημα υποψήφιος βουλευτής Καβάλας ο Μακάριος Λαζαρίδης

Ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ανάμεσα στα πρώτα 41 ονόματα υποψηφίων που ανακοίνωσε το κόμμα

Το πρώτο βήμα για τις… προεκλογικές αναγγελίες της έκανε η ΝΔ, παρουσιάζοντας τη λίστα των γραμματέων των Τομειακών Οργανώσεων του κόμματος που θα είναι υποψήφιοι στις εθνικές εκλογές, αλλά και τις περιφέρειες στις οποίες θα πολιτευτούν εκ νέου εν ενεργεία κοινοβουλευτικά στελέχη.

Την Πέμπτη, θα γίνει η ανακοίνωση των νέων στελεχών που θα είναι για πρώτη φορά υποψήφιοι βουλευτές και θα συμπεριληφθούν στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια, ενώ παράλληλα θα παρουσιαστεί η νέα οργανωτική δομή του κόμματος, με τους νέους γραμματείς Τομέων της ΝΔ, η οποία, σύμφωνα με στελέχη της οδού Πειραιώς, θα είναι ανανεωμένη κατά 73% και ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι 42 ετών.




Σε ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρεται χαρακτηριστικά πως «την ώρα που η κυβέρνηση-κουρελού προσπαθεί να επιβιώσει με υλικά και μεθόδους του παρελθόντος, η ΝΔ κάνει πράξη την πλήρη ανανέωση του οργανωτικού της σχήματος ενόψει των επικείμενων εκλογών».

Κατεβάστε όλη τη λίστα πατώντας εδώ

Σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα, συνολικά 19 άτομα από τον κομματικό μηχανισμό (γραμματείς Τομέων, εκπρόσωποι και σύμβουλοι του Κυριάκου Μητσοτάκη κτλ.) θα είναι υποψήφιοι στις βουλευτικές εκλογές. Ανάμεσά τους, οι αναπληρωτές εκπρόσωποι Τύπου, Κώστας Κυρανάκης (Νότιος Τομέας Β’ Αθήνας) και Νίκος Ρωμανός (Βόρειος Τομέας Β’ Αθήνας), ο σύμβουλος επικοινωνίας του προέδρου της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης (Καβάλα), ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Σάκης Ιωαννίδης (Βόρειος Τομέας Β’ Αθήνας), ο γραμματέας Αυτοδιοίκησης, Τάσος Γαϊτάνης (Νότιος Τομέας Β’ Αθήνας), ο σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ για θέματα επιχειρηματικότητας και πρώην βουλευτής, Σπήλιος Λιβανός (Αιτωλοακαρνανία), ο γραμματέας Παραγωγικών Τομέων, Βασίλης Ξυπολυτάς (Βόρειος Τομέας Β’ Αθήνας), ο πρώην γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού, Γιάννης Οικονόμου (Φθιώτιδα), η γραμματέας σχέσεων Κοινωνίας-Κόμματος, Ζωή Ράπτη (Βόρειος Τομέας Β’ Αθήνας), ο καθηγητής του Παντείου και σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη, Άγγελος Συρίγος (Α’ Αθήνας), ο αναπληρωτής γραμματέας Διεθνών Σχέσεων, Τάσος Χατζηβασιλείου (Σέρρες) και άλλοι.

Από τους νυν βουλευτές, ενδιαφέρον έχει η «μετακόμιση» της Κατερίνας Μάρκου στο ευρωψηφοδέλτιο, στο οποίο θα συμπεριληφθούν επίσης ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και η Άννα Μισέλ-Ασημακοπούλου. Ο Χάρης Θεοχάρης θα είναι υποψήφιος στο Νότιο Τομέα της Β’ Αθήνας, ενώ Ιάσονας Φωτήλας και Γιώργος Κατσιαντώνης στις περιφέρειες όπου εξελέγησαν με Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων, πριν προσχωρήσουν στη ΝΔ, αντίστοιχα (Αχαΐα και Λάρισα).

Από τους νυν βουλευτές Επικρατείας, η Νίκη Κεραμέως κατευθύνεται στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθήνας, ο Βασίλης Οικονόμου στην περιφέρεια Ανατολικής Αττικής, ο Δημήτρης Σταμάτης στην Α’ Θεσσαλονίκης και ο Θόδωρος Φορτσάκης στην Α’ Αθήνας.

Από τους βουλευτές Β’ Αθήνας, στο Βόρειο Τομέα θα είναι υποψήφιοι οι αντιπρόεδροι, Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης και ο Γιώργος Κουμουτσάκος. Στο Δυτικό Τομέα ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο Γεράσιμος Γιακουμάτος. Στο Νότιο Τομέα η Σοφία Βούλτεψη, ο Νίκος Δένδιας και η Άννα Καραμανλή. Τέλος, στην Ανατολική Αττική Γιώργος Βλάχος, Μάκης Βορίδης και Γεωργία Μαρτίνου και στη Δυτική Αττική ο Θανάσης Μπούρας.

Πηγή: newsit.gr