Μανώλης Κεφαλογιάννης: Φιλοδοξούμε να έχουμε στην Καβάλα ακόμα και 4 βουλευτές

Τι είπε από την Καβάλα ο ευρωβουλευτής της ΝΔ για τη Συμφωνία των Πρεσπών και για τις εκλογές-Ποια τα όπλα του κόμματος για να ακυρωθεί ακόμα και τώρα η συμφωνία και η «προστιθέμενη αξία» της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Στην Καβάλα βρέθηκε την Κυριακή το μεσημέρι της Κυριακής 3 Φεβρουαρίου 2019 ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο οποίος είχε  συναντήσεις με φορείς και κομματικά στελέχη. Ο κ. Κεφαλογιάννης βρέθηκε στα γραφεία της ΝΟΔΕ Καβάλας, από τα οποία παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Καβάλας τη ΝΔ, Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον πρώην υπουργό, Γιώργο Καλαντζή και τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Καβάλας, Χαράλαμπο Δράκο.

Ο κ. Κεφαλογιάννης είπε ότι βρέθηκε στη Καβάλα ως εκπρόσωπος της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, απευθύνοντας ενωτικό μήνυμα ενόψει των εκλογών, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία ότι ο Νομός Καβάλας θα εκπροσωπείται ακόμα και από 4 βουλευτές της ΝΔ.

«Δίνουμε τη μάχη του ψηφοδελτίου της ΝΔ. Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι να δώσουμε έναν σωστό αγώνα, ενώνοντας τους Έλληνες, έχοντας ένα εθνικό οραματισμό, μία εθνική προοπτική να βρούμε τους δρόμους εκείνους που με συναίνεση και συνεργασία θα φτιάξουμε το κοινό μας όραμα, κτίζοντας ένα ασφαλές κοινό σπίτι στο μέλλον, εκπροσωπώντας την Ευρώπη. Αυτό που θέλω να πω είναι πως είμαστε υπερήφανοι που βρισκόμαστε στην μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια παρά τα προβλήματά της, γιατί αυτή η κοινή μας προοπτική μάς χάρισε 70 χρόνια ειρήνης και καλής Δημοκρατίας. Για ‘μας αν έχουμε ένα μεγάλο μειονέκτημα, είναι επειδή ζήσαμε την πιο μακρόχρονη περίοδο ειρήνης, ευημερίας και ασφάλειας στην ιστορία μας, είναι πως τα θεωρούμε δεδομένα και δεν είναι. Άρα ας συγκρατήσουμε το εθνικό μας μέτωπο, ας κάνουμε σωστά τις επιλογές μας. Έχουμε μπροστά μας 4 εκλογές με κύριες τις εθνικές μας εκλογές. Επειδή η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα, ενώ φιλοδοξούμε στην Καβάλα να έχουμε τουλάχιστον 3 ή και 4 βουλευτές όπως είχαμε το προηγούμενο διάστημα κι αυτός είναι ο στόχος μας.

»Μπορούμε να δημιουργήσουμε προοπτικές ανάπτυξης και στη βιομηχανία η οποία στην πόλη της Καβάλας είναι κόμβος. Και στον πρωτογενή τομέα έχουμε μια τεράστια ενδοχώρα και σ’ αυτήν την συνεργασία προσβλέπουμε τώρα και στο μέλλον και γι’ αυτό είμαι εδώ για να σφυρηλατήσουμε αυτές τις σχέσεις. Να δούμε τι έχουμε κάνει μέχρι τώρα και να προγραμματίσουμε θέματα για το μέλλον. Το κοινό μας σπίτι είναι η Ευρώπη κι αυτή μπορεί να μας δώσει μεγάλες προοπτικές αν εκμεταλλευτούμε όλες τις δυνατότητες που μας δίνει. Πάνω σ’ αυτό θέλουμε να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για να έχουμε επιτυχίες στο μέλλον, επιβεβαιώνοντας πως κάναμε το καθήκον μας και ότι πήραμε ό,τι μπορούσαμε να πάρουμε απ’ την Ευρώπη για το καλό και των συμπολιτών μας και της ευρύτερης περιοχής, ιδιαίτερα εδώ στη Μακεδονία», δήλωσε ο κ. Κεφαλογιάννης.

«Μια εθνικά επιζήμια συμφωνία»

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε και στη Συμφωνία των Πρεσπών, λέγοντας ότι πρόκειται για μια εθνικά επιζήμια συμφωνία η οποία παραχωρεί εθνική κυριαρχία κι αποτελεί μια εθνική ήττα για την Ελλάδα, διευκρινίζοντας ότι η ΝΔ προσπάθησε να σταματήσει αυτήν τη συμφωνία.

«Αυτό το κάναμε με την πρόταση μομφής που καταθέσαμε τον Ιούνιο. Σήμερα προσπαθήσαμε να πείσουμε και τα άλλα κόμματα να μη δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, γιατί τα μεγάλα εθνικά θέματα πρέπει να λύνονται με την σύμφωνη γνώμη της κοινωνίας. Δεν πρέπει η πολιτική ηγεσία να μετακυλίει τα προβλήματά της προς τον λαό, αλλά με την προκήρυξη των εκλογών ο λαός να αποφασίζει προς ποια κατεύθυνση να κινηθεί. Δυστυχώς η συμφωνία που ψηφίστηκε δημιουργεί δεδομένα και υποχρεώσεις και το μόνο που απομένει σε ‘μας είναι να μην ψηφίσουμε το πρωτόκολλο για την εισδοχή των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, να θέσουμε όλες τις προϋποθέσεις και να πιέσουμε τα Σκόπια να αλλάξουν κομμάτια της συμφωνίας, αλλά μέσα από την πίεση που μπορούμε να ασκήσουμε για την ενταξιακή της πορεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η διεθνείς συμφωνίες, ακόμα κι αν υπογραφούν από δικτατορικά καθεστώτα δημιουργούν διεθνείς υποχρεώσεις και αλλάζουν μόνο με νέες διεθνείς συμφωνίες. Εμείς αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να χρησιμοποιήσουμε όλα τα όπλα που διαθέτουμε, τη σύμπνοια δηλαδή του ελληνικού λαού και την αντίθεσή του στη συμφωνία, αλλά και όλες τις προοπτικές και προϋποθέσεις που χρειάζονται τα Σκόπια για να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο κ. Κεφαλογιάννης.

«Έπρεπε… χθες να γίνουν εκλογές»

Για το αν θα πρέπει να γίνουν άμεσα εκλογές, ο κ Κεφαλογιάννης είπε πως «έπρεπε να είχαν ήδη γίνει χθες και θα ήταν εθνικά ωφέλιμο να είχαν γίνει τον Ιούνιο, γιατί πιστεύουμε ότι η ΝΔ θα μπορούσε να είχε επιτύχει μια καλύτερη συμφωνία. Δεν αρνούμαστε την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, αυτό όμως που αρνούμαστε είναι να παραχωρήσουμε το εθνικό μας δίκιο. Αυτό το ζήτημα θα μας απασχολεί τις επόμενες δεκαετίες. Υπάρχει και το μεγάλο οικονομικό μας θέμα. Εμείς θέλουμε η Ελλάδα να βγει με το μικρότερο δυνατό κόστος από αυτή τη μεγάλη περιπέτεια. Έχουμε διαφορετική προσέγγιση από τον Σύριζα και τα εθνικά και τα οικονομικά θέματα.

»Στα εθνικά μας θέματα ο κ. Τσίπρας είναι διεθνιστής κι εμείς είμαστε πατριώτες, θέλουμε ένα δίχτυ προστασίας για τους συμπολίτες μας. Και στην οικονομία εμείς είμαστε φιλελεύθεροι και πιστεύουμε ότι η χώρα μας χρειάζεται δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις, αλλά θέλουμε να ενισχύσουμε όλες τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου μας όπου χωρίς ιδεολογικές αγκυλώσεις να δημιουργήσουμε πλούτο που θα δώσει έσοδα για να μπορέσουμε να επενδύσουμε και στην κοινωνική δικαιοσύνη και στην κοινωνία.

»Κοινωνική πολιτική χωρίς λεφτά είναι κοινωνική απάτη. Έχουμε ως ΝΔ αυτοπεποίθηση για τον εαυτό μας κι αυτό που θα κάνει η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ και απ’ ό,τι αντιλαμβάνομαι από τη δυναμικότητα του Νομού, θα έχει πολλαπλή εκπροσώπηση στο νέο κυβερνητικό σχήμα γιατί κι εμείς θέλουμε αυτή η περιοχή να έχει μια μεγάλη προστιθέμενη αξία στην ελληνική οικονομία. Και οι προϋποθέσεις υπάρχουν και στη Μακεδονία και στη Θράκη», τόνισε ο κ. Κεφαλογιάννης.