Κωστής Σιμιτσής: Να μην καμαρώνει η διοίκηση της Περιφέρειας…

Κριτική του πρώην δημάρχου και υποψηφίου Περιφερειάρχη ΑΜΘ στον Χρήστο Μέτιο για τις εξαγγελίες του για τα έργα στην Καβάλα

Παλινωδίες, έλλειψη καθαρού μυαλού και αποφασιστικότητας καθώς και στείρα αντιπολίτευση καταλογίζει στην διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ, ο πρώην δήμαρχος Καβάλας και νυν υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ, με αφορμή τις εξαγγελίες Μέτιου για τα έργα στην Καβάλα. Ο Κωστής Σιμιτσής σε δελτίο τύπου που εξέδωσε αναφέρθηκε στα λάθη και τις αστοχίες του Περιφερειάρχη σε ότι αφορά την Περιμετρική οδό καθώς και την Γέφυρα του Νοσοκομείου.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του Κωστή Σιμιτσή

«Ενόψει εκλογών προτιμούν τις εύκολες εξαγγελίες και όχι τις δύσκολες αποφάσεις»

«Η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας καμαρώνει για τα έργα που εξήγγειλε από το Δημαρχείο Καβάλας. Δεν θα έπρεπε όμως.

Περιμετρική: Αμέσως μόλις ανέλαβε τη Διοίκηση μετά τις εκλογές του 2014 απένταξε το έργο της Περιμετρικής και μετέφερε τα χρήματα σε άλλους κωδικούς. Τέσσερα χρόνια μετά ο κ. Μέτιος προσφέρει χρήματα για την αποπεράτωση της… μελέτης. Τέσσερα χρόνια χαμένα.

Γέφυρα Νοσοκομείου: Εδώ ο χαμένος χρόνος είναι λιγότερος ευτυχώς. Δείχνει όμως τις παλινωδίες και τις αδυναμίες της σημερινής διοίκησης της Περιφέρειας. Τα χρήματα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων προσφέρθηκαν από την πρώτη στιγμή από την κυβέρνηση. Δεν τα ήθελαν όμως! Ήταν προτιμότερο να κάνουν αντιπολίτευση. Όμως ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης δεν είναι να κάνει μικροκομματικές κόντρες με την εκάστοτε κυβέρνηση. Αντίθετα, πρέπει να παράγει έργο σε συνεργασία με όλες τις Αρχές του τόπου.

Χρόνος μελέτης και έργων γέφυρας: Ο Περιφερειάρχης και η Δήμαρχος Καβάλας φρόντισαν να μας καθησυχάσουν: «Μη βιάζεστε! Η μελέτη συντήρησης και αποκατάστασης θα χρειαστεί δυο χρόνια περίπου. Το έργο άλλα τόσα!». Αποδεικνύεται πως λειτουργούν μόνο στα εύκολα –κι αυτό όχι πάντα με επιτυχία. Εάν η μελέτη ανατεθεί με προγραμματική σύμβαση στην «Εγνατία Οδό ΑΕ», δεν δικαιολογείται καμιά αργοπορία. Εάν προτιμήσουν τις αργόσυρτες διαδικασίες του Ν. 4412/2016, υπάρχει τρόπος να αποφύγουν τα προβλήματα του ανοιχτού διαγωνισμού. Απαιτείται όμως καθαρό μυαλό και αποφασιστικότητα. Φαίνεται ότι ενόψει εκλογών προτιμούν τις εύκολες εξαγγελίες και όχι τις δύσκολες αποφάσεις».