Μάκης Παπαδόπουλος: Εμείς δεν πρόκειται να αφήσουμε τη γέφυρα πεσμένη για άλλα… 3 χρόνια!

«Σκληρή» κριτική με απόδοση ευθυνών προς τη Δημοτική Αρχή αλλά και δεσμεύσεις από τον επικεφαλής του Τόπου της Ζωής μας για τη γέφυρα μπροστά από το παλιό Νοσοκομείο

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για την «πεσμένη» γέφυρα στον απόηχο των κοινών δηλώσεων του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστου Μέτιου και της δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα προ ημερών από το Δημαρχείο σχετικά με τις κινήσεις που έχουν δρομολογηθεί για την αποκατάστασή της (διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ εδώ).

Μετά την κριτική του τ. δημάρχου και νυν υποψήφιου Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Κωστή Σιμιτσή για τις εξαγγελίες Μέτιου (διαβάστε τη δήλωσή του εδώ), ο Μάκης Παπαδόπουλος ναι μεν θεωρεί θετική την «εμπλοκή» στην υπόθεση της γέφυρας τόσο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ όσο και της Εγνατία Οδός ΑΕ, ωστόσο δεν «απαλλάσσει» των ευθυνών της τη Διοίκηση Τσανάκα για το γεγονός της κατάρρευσης αλλά και για την ολιγωρία στην εξεύρεση λύσης.

Ο επικεφαλής του Τόπου της Ζωής μας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει της τουριστικής περιόδου που έρχεται, υπογραμμίζει την καθημερινή ταλαιπωρία των Καβαλιωτών και δεσμεύεται ο ίδιος και η παράταξή του για επιστροφή στην κανονικότητα στην καθημερινή λειτουργία της πόλης.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης Παπαδόπουλου.

Όχι άλλες καθυστερήσεις για την αποκατάσταση της πεσμένης γέφυρας

«3 μήνες βλέπουμε τη διοίκηση του Δήμου να κρύβεται πίσω από τους άλλους φορείς, την Περιφέρεια, το Υπουργείο, την Εγνατία, αντί να μπει μπροστά και να λύσει το πρόβλημα με την πεσμένη γέφυρα στο Κάτω Νοσοκομείο. Εμείς θεωρούμε θετική εξέλιξη την εμπλοκή της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και της “Εγνατία οδός Α.Ε.” στην εκπόνηση των μελετών. Έπρεπε να έχει γίνει εδώ και καιρό.

Στις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη, εμείς είχαμε προτείνει με δημόσια παρέμβασή μας να γίνει σύμπραξη του Δήμου με Περιφέρεια ΑΜ-Θ και Υπουργείο Υποδομών (για τη χρηματοδότηση των μελετών και της κατασκευής) και προγραμματική σύμβαση με την “Εγνατία οδός Α.Ε.” (για την εκτέλεσή τους).

Ωστόσο, η ευθύνη της διοίκησης του Δήμου για την πτώση της γέφυρας παραμένει ακέραια.

Επιπλέον, η εξαγγελία ότι θα χρειαστούν ίσως 3 χρόνια για τη μελέτη και την αποκατάσταση της γέφυρας δεν μας γεμίζει με αισιοδοξία.

Τι θα γίνει με την τουριστική περίοδο που πλησιάζει και τους επισκέπτες που θα ταλαιπωρούνται;

Πώς θα αντέξουν οι δημότες την κατάσταση αυτή με την πεσμένη γέφυρα, την ανασφάλεια στις μετακινήσεις τους και το κυκλοφοριακό χάος που επικρατεί κάθε μέρα στην περιοχή;

ΕΜΕΙΣ ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ ότι θα κάνουμε τα πάντα για να αποκατασταθεί η γέφυρα και η κανονικότητα στην καθημερινή λειτουργία της πόλης.

Δεν πρόκειται να αφήσουμε τη γέφυρα πεσμένη για άλλα 3 χρόνια».