Δημήτρης Πέτροβιτς από Καβάλα: Η «Νέα Περιφέρεια» είναι η επόμενη μέρα της «Περιφερειακής Αναγέννησης»

Οι στόχοι, τα χαρακτηριστικά και οι προτεραιότητες της παράταξης του υποψήφιου Περιφερειάρχη-Γιατί δεν «κατεβαίνει» με τον Χρήστο Μέτιο και το σχόλιο για τον αείμνηστο Γιώργο Παυλίδη

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Δημήτρης Πέτροβιτς παρουσίασε το μεσημέρι της Πέμπτης 7 Φεβρουαρίου 2019 στην Καβάλα τον συνδυασμό του «Νέα Περιφέρεια» με τον οποίο «κατεβαίνει» στις περιφερειακές εκλογές, ενώ παρουσίασε και το λογότυπο του συνδυασμού.

Τι δήλωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ για τον συνδυασμό του

«Θέλουμε μια νέα Περιφέρεια που τον πρώτο λόγο θα έχουν ο πολίτες της, μακριά από κόμματα και άλλες εξαρτήσεις. Πέντε Νομοί, πέντε δάκτυλα ενωμένα σαν μια γροθιά. Στην ΑΜ-Θ δεν έχουμε την πολυτέλεια των διαφωνιών και των οποιονδήποτε κομματικών αντιπαραθέσεων. Κόμμα μας είναι το δόγμα του συνδυασμού μας, είναι ο τόπος μας. Η επόμενη περίοδος που έρχεται μετά τις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου θα είναι καθοριστική και τα ερωτήματα που θα κληθούμε να απαντήσουμε θα είναι αμείλικτα. Μπορούμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια; Μπορούμε να κρατήσουμε τα παιδιά μας στον τόπο μας; Μπορούμε να γυρίσουμε την ιστορία με θετικό πρόσημο για τους πολίτες;

»Σ΄ αυτό λοιπόν το περιβάλλον της αβεβαιότητος βρίσκομαι απέναντί σας και ζητώ από τους πολίτες να με ψηφίσουν και να με εμπιστευτούν, ως τον νέο Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ στις επόμενες περιφερειακές εκλογές. Ζητώ να με εμπιστευτείτε για να δουλέψουμε την επόμενη μέρα όλοι μαζί, να βρούμε λύσεις στα μεγάλα προβλήματα, για τα παιδιά μας, για τον τόπο μας, να φτιάξουμε το δικό μας μέλλον. Να καταστήσουμε την Περιφέρειά μας μια πραγματικά ευρωπαϊκή περιφέρεια, να δημιουργήσουμε μια ισχυρή τοπική κοινωνία με τα δικά της χαρακτηριστικά, που θα δίνει δουλειές στους ανθρώπους που ζουν σ΄ αυτόν εδώ τον τόπο. Άλλωστε γνωριζόμαστε πολύ καλά, τόσο από τη θέση μου στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση όσο και από την επαγγελματική μου δραστηριοποίηση, ως δημοσιογράφος τα προηγούμενα χρόνια.

»Το επόμενο διάστημα θα καταθέσουμε την αναλυτική μας πρόταση για τη διακυβέρνηση της Περιφέρειάς μας και όλα αυτά με ανοικτούς διαλόγους επικοινωνίας με τους πολίτες και σχεδιασμού που θα στηρίζεται σε μετρήσιμα αποτελέσματα. Αυτά αποτελούν τα εχέγγυα και την ρεαλιστική προσέγγιση των νέων στόχων μας. Όχι κούφιες υποσχέσεις που ξεχνιούνται την επόμενη μέρα των εκλογών. Όλοι κρινόμαστε, εμείς κάνουμε πράξη τα όσα λέμε, το έργο μας στον Έβρο είναι η εγγύηση για το αύριο της Περιφέρειάς μας.

»Μέσα στο ιδιαίτερα αυτό δυσμενές περιβάλλον των τελευταίων χρόνων, πετύχαμε όλα όσα είχαμε δεσμευτεί. Αξιοποιήσαμε τους πόρους που διαχειριστήκαμε, εμείς με τα λίγα, κάναμε πολλά και όπου δεν υπήρχαν διαθέσιμα κονδύλια, εμείς διεκδικήσαμε, όπως το ειδικό πρόγραμμα Έβρου. Περίπου 26,3 εκ., ο μοναδικός Νομός απ’ όλη την Ελλάδα, το διεκδικήσαμε και το κερδίσαμε. Μπορούμε να κερδίσουμε λοιπόν ένα ειδικότερο πρόγραμμα για ολόκληρη την ΑΜ-Θ. Μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες, αλλά κοιταζόμαστε στα μάτια.

»Εμείς δεν υπηρετούμε κομματικές γραμμές, είναι ξεκάθαρο και μιλάμε μόνο για τον τόπο μας, για την ΑΜ-Θ. Σας καλώ όλους σε μια ενεργή συστράτευση, να συνεχίσουμε όσα σημαντικά ξεκινήσαμε, να συνεργαστούμε από κοινού και να ονειρευτούμε από κοινού κι εμείς και τα παιδιά μας, να κτίσουμε μια νέα Περιφέρεια που μας αξίζει. Ανεξάρτητη από εξαρτήσεις, ιδιοτέλειες και προσωπικές σκοπιμότητες, αυτάρκης σε αγαθά και ικανούς ανθρώπους, ανθρωποκεντρική, αλλά παράλληλα και αλληλέγγυα, ευρωπαϊκή, ισότιμη και περήφανη. Για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια και να μείνουν τα παιδιά μας στον τόπο μας.

»Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε την μεγάλη μάχη της ανατροπής, για να κάνουμε μια νέα αρχή για τον τόπο μας. Ξεκινάμε τη μάχη για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ για να κάνουμε μια νέα Περιφέρεια, μέσα από μια νέα αρχή, όλοι μαζί χωρίς να περισσεύει κανείς. Είμαστε έτοιμοι να σηκώσουμε ψηλά την περιοχή μας κι αυτό μπορούμε όλοι μαζί να το πετύχουμε», δήλωσε ο κ. Πέτροβιτς.

Γιατί δεν «κατεβαίνει» με τον Χρήστο Μέτιο

Ο κ. Πέτροβιτς δέχτηκε αρκετές ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους για πολλά ζητήματα σχετικά με την υποψηφιότητά του. Στο ερώτημα γιατί έκανε αυτόν τον διαχωρισμό από τον κ. Μέτιο, είπε ότι οφείλεται σε διακριτά χαρακτηριστικά. «Από το 2016 και μετά υπήρξαν πολλές αλλαγές συμπεριφορών και τώρα το τρένο πρέπει να μπει στις ράγες. Η “Νέα Περιφέρεια” είναι η επόμενη μέρα της “Περιφερειακής Αναγέννησης” του αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη», απάντησε.

Σε άλλο ερώτημα το οποίο αφορούσε τα έργα στον Έβρο και γενικότερα στους όμορους Νομούς, τόνισε πως είναι αναγκαίο ο κάθε Νομός να γνωρίζει τα προβλήματα του διπλανού του, να υπάρχει ενδοπεριφερειακή συνοχή, συνεννοήσεις σε διακρατικό επίπεδο με τις γείτονες χώρες που και αυτές αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα με τις ζωονόσους και τα κουνούπια. «Η συνεργασία είναι ό,τι το καλύτερο, γιατί οι πέντε Νομοί της ΑΜ-Θ είναι πέντε δάκτυλα ενός χεριού και όλοι μαζί αποτελούν μια γροθιά. Άλλωστε, ένας Περιφερειάρχης δεν πρέπει να είναι καθιστικός, αλλά επιχειρησιακός», όπως είπε.

Στην ερώτηση τι ήταν αυτό το οποίο τάραξε τις σχέσεις του με τον κ. Μέτιο, απάντησε πως το πρόβλημα του δεν είναι το πρόσωπο. «Είδαμε πως υπήρξαν διαφοροποιήσεις που διατάρασσαν την ομαλότητα της “Περιφερειακής Αναγέννησης”. Αντίπαλός μου είναι τα προβλήματα και όχι τα πρόσωπα».

Στο ερώτημα αν σήμερα ζούσε ο Γιώργος Παυλίδης τι θα του έλεγε, ο κ. Πέτροβιτς είπε: «Αν υπήρχε ο αείμνηστος Παυλίδης, δε θα ήμουν εδώ τώρα, αλλά στο πλάι του, δίπλα του, αφού αυτός πρέσβευε πάνω απ όλα την ενότητα της παράταξής του».