Μέτιος για Κατσιμίγα: Θέλει να κάνει αισθητή την παρουσία του, παραποιώντας την πραγματικότητα…

Απάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ στον υποψήφιο Περιφερειάρχη για τα έργα στην Καβάλα και στις κατηγορίες για όψιμο ενδιαφέρον και άγνοια των διαδικασιών

Με αναφορές για παραποίηση της πραγματικότητας και σοβαρά λάθη που γίνονται για να δημιουργηθούν εντυπώσεις, απάντησε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ στις δηλώσεις του υποψηφίου Περιφερειάρχη ΑΜΘ Κώστα Κατσιμίγα. Οι ανακοινώσεις του Χρήστου Μέτιου για τα έργα που πρόκειται να κατασκευαστούν στην Καβάλα, όπως οι κόμβοι στην Εγνατία οδό σε Πέρνη και Οφρύνιο, η διαπλάτυνση του δρόμου προς το αεροδρόμιο και κυρίως η περιμετρική οδός, προκάλεσαν την αντίδραση του κ. Κατσιμίγα που μίλησε για όψιμο ενδιαφέρον της διοίκησης της Περιφέρειας για την περιοχή και τις ανάγκες της και άγνοια των διαδικασιών. Ο Χρήστος Μέτιος, με δήλωση του, υπενθυμίζει τις διαδικασίες παραγωγής έργων και απαντώντας στο αν και κατά πόσο είναι ώριμη η μελέτη για την Περιμετρική οδό της Καβάλας, αναφέρθηκε διεξοδικά στις 10 μελέτες που πρέπει να γίνουν, για να προχωρήσει το έργο, οι οποίες θα κοστίσουν 2 εκατ. ευρώ

Ακολουθεί η απάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ στις δηλώσεις του κ. Κώστα Κατσιμίγα αναφορικά με τα έργα στην Καβάλα

«Ποιος αγνοεί τι κ. Κατσιμίγα»;

«Μετά τις ανακοινώσεις που έκανα για την εξασφάλιση χρηματοδότησης και τη δρομολόγηση των έργων της γέφυρας στο παλιό νοσοκομείο, της περιμετρικής οδού, του δρόμου προς το αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος και των κόμβων Πέρνης και Οφρυνίου στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, πολλοί θέλησαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους παραποιώντας την πραγματικότητα.

Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις του κ. Κατσιμίγα, κατανοώ την ανάγκη του να ασκήσει κριτική, δυστυχώς για εκείνον όμως υποπίπτει σε σοβαρά λάθη. Και απορώ γιατί το κάνει, από τη στιγμή που γνωρίζει πολύ καλά τις διαδικασίες παραγωγής έργων.

Θα του υπενθυμίσω λοιπόν, γιατί μάλλον το έχει ξεχάσει, ότι η κυβέρνηση δεν εγκρίνει καμία χρηματοδότηση για έργο χωρίς να έχει προηγηθεί η υποβολή συγκεκριμένου και τεκμηριωμένου αιτήματος από τον Περιφερειάρχη.

Σε ό,τι αφορά την περιμετρική οδό της Καβάλας για παράδειγμα, στην οποία επικεντρώνει ένα μεγάλο μέρος της κριτικής του ο κ. Κατσιμίγας, το έργο αυτό το ζήτησε από την Περιφέρεια η Δήμαρχος Καβάλας κ. Τσανάκα, μετά την υποχώρηση της γέφυρας μπροστά από το παλιό νοσοκομείο και τη σχετική συζήτηση που ξεκίνησε στην τοπική κοινωνία.

Εμείς αξιολογήσαμε την αναγκαιότητα επιτάχυνσης του έργου και υποβάλαμε πρόταση στο Υπουργείο να χρηματοδοτηθεί το συγκεκριμένο έργο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειάς μας, πρόταση η οποία εγκρίθηκε από τον κ. Υπουργό στις 28 Δεκεμβρίου 2018.

Να μη σχολιάσω δε το γεγονός ότι ο κ. Κατσιμίγας υποστηρίζει ότι το έργο της περιμετρικής της Καβάλας έχει δήθεν ωριμότητα επιπέδου οριστικής μελέτης, κάτι το οποίο υποτίθεται ότι εμείς αγνοούμε. Θα παραθέσω μόνο τις μελέτες που χρειάζονται να γίνουν και οι οποίες δεν είναι λιγότερες από δέκα (!):

  1. Μελέτη Τοπογραφίας και Κτηματολογίου
  2. Μελέτη Οδοποιίας και μελέτη Σήμανσης-Ασφάλισης
  3. Υδραυλική μελέτη
  4. Γεωλογική μελέτη
  5. Γεωτεχνική μελέτη-αξιολόγηση
  6. Γεωερευνητικές εργασίες
  7. Μελέτες τεχνικών (γεφυρών-συρράγων)
  8. Έλεγχος τεχνικών
  9. Μελέτη ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων
  10. Μελέτη αποκατάστασης τοπίου

Για την πραγματοποίηση όλων αυτών των μελετών διαθέτουμε 2 εκατομμύρια ευρώ και συμφωνήσαμε με την Εγνατία Οδός ΑΕ να αναλάβει αυτή την άμεση ολοκλήρωσή τους.

Αναρωτιέμαι ποιος αγνοεί τί κ. Κατσιμίγα».