Δήμος Καβάλας: Παρουσίαση υποψηφίων με την «Ανάσα για τον δήμο» με προσθήκες-έκπληξη (φωτογραφίες)

Οι βασικές αρχές και στόχοι της παράταξης της Δήμητρας Τσανάκα-«Αποκλεισμός» κόσμου λόγω... συνωστισμού-Η διοικούσα παράταξη του δήμου έκοψε και την Πρωτοχρονιάτικη πίτα

Τη δεύτερη «φουρνιά» 48 υποψηφίων δημοτικών συμβούλων με την «Ανάσα για τον δήμο» παρουσίασε το βράδυ της Δευτέρας 11 Φεβρουαρίου 2019 η δήμαρχος Καβάλας και επικεφαλής του συνδυασμού, Δήμητρα Τσανάκα.

Μάλιστα, επιλέχθηκε μαζί με την παρουσίαση των νέων υποψηφίων να πραγματοποιήσει και την κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του συνδυασμού, στο ξενοδοχείο Airotel GALAXY, με την αίθουσα εκδηλώσεων να γεμίζει ασφυκτικά, με το «παρών» να δίνουν πάνω από 500 άτομα, ενώ αρκετοί έφυγαν γιατί δε χωρούσαν.




Στη διάρκεια της εκδήλωσης παράλληλα η δήμαρχος τίμησε τον πρόεδρο του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμΕΑ, Σμαράγδο Κρεμμύδα, για το συνεχή αγώνα του στη βελτίωση των συνθηκών ζωής των Ατόμων με Αναπηρία και την πρόεδρο ΟΚΑΚ, Κατερίνα Δράκου, προπονήτρια στίβου, για το σημαντικό εθελοντικό έργο που προσφέρει σε όλες τις διοργανώσεις του δήμου Καβάλας.

Ο χαιρετισμός της δημάρχου

Είμαστε ένας ζωντανός οργανισμός, με σφυγμό και όρεξη για δουλειά και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά στην πράξη.

Η κοπή της πίτας σηματοδοτεί τη συνοχή και τη διεύρυνση της δημοτικής μας παράταξης. Δε σας κρύβω ότι αισθάνομαι και λίγο περίεργα. Σαν χθες θυμάμαι εκείνη τη νύχτα, την 25η Μάϊου 2014, όταν εσείς μου αναθέσατε με την ψήφο σας αυτήν την τόσο τιμητική αποστολή. Να υπηρετήσω με ειλικρίνεια, δυναμικότητα και θάρρος, το καλό, το καλύτερο του Δήμου Καβάλας.

Σας κοιτώ λοιπόν στα μάτια σήμερα, σχεδόν, 5 χρόνια μετά, και σας λέω ότι ποτέ δεν ξέχασα και σε καμία περίσταση, τις τρεις αυτές αρετές. Όχι ότι δεν υπήρξαν περιστάσεις που τα διλήμματα ήταν μεγάλα. Γνωρίζουμε όλοι καλά ότι υπήρξε μία θητεία με σοβαρά ζητήματα, που συχνά ξεπερνούσαν τα στενά όρια των θεσμοθετημένων αρμοδιοτήτων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Για τους συνεργάτες μου όμως και εμένα προσωπικά, μία ήταν η προτεραιότητα, ένας μονόδρομος, που δεν επιτρέπει παράδρομους και σοκάκια, δειλίες και υπεκφυγές: Οι δημότες, το καλό του τόπου μας, του ευλογημένου αυτού τόπου, που ο Θεός και η φύση προίκισαν απλόχερα με τόσα πολλά χαρίσματα και συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Αγαπητοί συνδημότες μπροστά μας έχουμε τις δημοτικές εκλογές.

Θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε απολογισμό του έργου μας, να παρουσιάσουμε όλα όσα κάναμε, όλα όσα βρίσκονται σε εξέλιξη και όλα όσα έχουν δρομολογηθεί να γίνουν.

Σε κλίμα (εύχομαι) πολιτισμένο, με ανταλλαγή επιχειρημάτων με συγκεκριμένα στοιχεία και αριθμούς, όπως αρμόζει σε μία προεκλογική  περίοδο.

Γιατί ξέρετε, η άσκηση πολιτικής σήμερα στους δήμους δεν αποτελεί μια έκθεση ιδεών. Με γενικότητες και αοριστολογίες. Υπάρχει συγκεκριμένη νομοθεσία και τα χρήματα δεν είναι απεριόριστα.

Ο ρεαλισμός ήταν, είναι και θα είναι πάντα, ο γνώμονας μου στην άσκηση των καθηκόντων μου. Ο ρεαλισμός, σε συνδυασμό πάντα με την ανθρωπιά και το αίσθημα δικαίου ήταν ο μπούσουλας με τον οποίο προχώρησα.

Έτσι πορευτήκαμε το 2014. Έτσι θα πορευτούμε και το 2019. Το κυρίως διακύβευμα των εκλογών, ιδίως ενόψει του νέου εκλογικού νόμου είναι ποιο πρόσωπο μπορεί, χωρίς συγκρούσεις, με γνώση και εμπειρία, με δυνατότητα σύνθεσης απόψεων, να ηγηθεί του δήμου μας τα επόμενα χρόνια.

Και σε αυτό το διακύβευμα δεν χωρούν πειραματισμοί. Η πρόσφατη εξάλλου εμπειρία στη χώρα μας απέδειξε πως οι πειραματισμοί μπορεί να αποβούν μοιραίοι και επικίνδυνοι.

Σύνεση-σύνθεση-σεμνότητα-συνέπεια. Εκεί θα εστιάσουμε και εκεί θα κριθούμε όλοι μας. Στα πλαίσια αυτά εξάλλου εργάζομαι για την συγκρότηση του νέου ψηφοδελτίου μας.

Ένα ψηφοδέλτιο που θα συνδυάζει εμπειρία, γνώση, μαχητικότητα, όρεξη για δουλειά, με πρόσωπα επιτυχημένα στον τομέα τους, χωρίς συγκρουσιακές τάσεις, χωρίς ακραίες απόψεις, νέους, είτε ηλικιακά είτε στα κοινά.

Ένα ψηφοδέλτιο διεύρυνσης, ένα ψηφοδέλτιο αξιόπιστο. Ένα ψηφοδέλτιο Νίκης. Εξάλλου γνωρίζετε πως είμαι υπέρ της σύνθεσης των απόψεων. Γιατί, πιστεύω ακράδαντα πως αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας στην άσκηση διοίκησης.

Χωρίς δογματισμούς και στεγανά. Συντηρητικοί εκεί που πρέπει αλλά και προοδευτικοί εκεί που χρειάζεται. Είναι κάτι που το απέδειξα κατά την ενάσκηση των καθηκόντων μου.

Σε δύσκολα ζητήματα που ανέκυψαν. Όταν η φωτιά έκαιγε όπως λέγεται, εγώ δεν δίστασα. Δεν κρύφτηκα όπως έκαναν κάποιοι άλλοι. Μπήκα μπροστά και έβγαλα την Καβάλα ασπροπρόσωπη. Ακόμη και εάν αυτό είχε ένα προσωπικό κόστος. Δεν το υπολόγισα όμως. Γιατί έχω την τιμή και την χαρά να ξέρω σχεδόν όλους τους Καβαλιώτες και να με ξέρουν σχεδόν όλοι οι Καβαλιώτες. Γέννημα θρέμμα αυτής της πόλης. Έχω περπατήσει κάθε δρόμο, κάθε σοκάκι, κάθε γειτονιά της. Και είμαι υπερήφανη γι’ αυτό.

Η κρίση άφησε ανεξίτηλα σημάδια σε όλους μας. Κανείς μας δεν έμεινε ανέγγιχτος.

Μπορώ να κατανοήσω τον θυμό εξαιτίας αυτής της κατάστασης. Όμως, ο θυμός δεν πρέπει να αποτελεί κριτήριο επιλογής. Μια τέτοια επιλογή καταλήγει να είναι επιζήμια πρωτίστως γι’ αυτόν που την κάνει».

Οι 48 νέοι υποψήφιοι με την «Ανάσα για τον δήμο»

  1. ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ ΒΙΚΤΩΡΙΑ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
  2. ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ ΑΓΑΠΙΟΣ-ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ
  3. ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
  4. ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΣΟΦΙΑ-ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ ΕΚΑΒ
  5. ΓΚΑΪΤΑΤΖΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
  6. ΓΚΙΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
  7. ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ-ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
  8. ΔΑΛΑΚΟΥΔΗ ΠΑΣΧΑΛΙΑ-ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
  9. ΔΑΛΑΚΟΥΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
  10. ΔΑΛΑΚΟΥΡΑΣ ΠΕΤΡΟΣ-ΑΓΡΟΤΗΣ
  11. ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
  12. ΔΟΞΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ-ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ
  13. ΔΡΑΚΟΝΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ-ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
  14. ΖΩΝΑΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
  15. ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ-ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
  16. ΙΩΣΗΦΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ-ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
  17. ΚΑΖΑΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-ΘΕΡΜΟΫΔΡΑΥΛΙΚΟΣ
  18. ΚΑΛΑΝΤΑΡΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
  19. ΚΑΠΛΑΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΕΔΗΕ
  20. ΚΑΡΑΒΕΛΙΔΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
  21. ΚΕΪΣΟΓΛΟΥ ΑΝΕΣΤΗΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
  22. ΚΟΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ-ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΟΣ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ
  23. ΚΟΥΦΑΤΖΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ-ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
  24. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΟΜΗΡΟΣ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
  25. ΜΑΚΑΡΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
  26. ΜΕΛΙΣΣΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
  27. ΜΟΥΡΤΖΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ-ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ
  28. ΜΠΑΜΠΑΤΖΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
  29. ΜΠΟΝΙΑΣ ΖΗΣΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
  30. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
  31. ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ
  32. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
  33. ΣΑΡΑΦΟΥΔΗ ΟΥΡΑΝΙΑ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
  34. ΤΕΛΙΔΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ (ΑΚΗΣ)-ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
  35. ΤΖΙΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
  36. ΤΟΥΛΚΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ-ΗΛΕΚΤΡ. ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ και ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Η/Υ
  37. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΧΑΡΙΣ)-ΙΑΤΡΟΣ
  38. ΤΡΙΚKΑΛΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
  39. ΤΣΑΛΚΟΥ ΑΝΝΑ-ΕΜΠΟΡΟΣ
  40. ΤΣΑΝΑΚΤΣΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
  41. ΤΣΙΑΡΑΣ ΠΕΤΡΟΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
  42. ΤΣΟΥΡΟΥΚΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
  43. ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗ ΜΑΡΙΑ-ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
  44. ΧΑΪΤΑ-ΣΑΡΗΚΛΟΓΛΟΥ ΕΛΛΗ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
  45. ΧΑΪΤΙΔΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
  46. ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
  47. ΧΙΩΤΗ ΠΡΑΣΣΑ ΚΥΡΙΑΚΗ (ΚΟΡΙΝΑ)-ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
  48. ΨΩΜΑΣ ΛΑΖΑΡΟΣ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση