Το ΚΚΕ Καβάλας αποχαιρετάει τον σύντροφο Θανάση Διάκο

Με ανακοίνωση της η Τομεακή Επιτροπή της Καβάλας απευθύνει ύστατο χαίρε στο στέλεχος του ΚΚΕ και μέλος της ΝΕ Καβάλας

Με αναφορές στην δράση και το έργο του στο κόμμα καθώς και στο παράδειγμα που έδωσαν οι αγώνες του στους νεότερους, η Τομεακή Επιτροπή ΚΚΕ Καβάλας αποχαιρέτησε με ανακοίνωση της τον σύντροφο Θανάση Διάκο. Όπως τονίστηκε με την ζωή και τη δράση του συγκαταλέγεται κι αυτός πλέον ανάμεσα στα αγκωνάρια που άφησε στους υπόλοιπους παρακαταθήκη το κόμμα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Καβάλας

«Όλη του η ζωή, η στάση και οι αρχές του τίμησαν το ίδιο το Κόμμα»

«Η Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του ΚΚΕ αποχαιρέτησε σήμερα το σύντροφο Θανάση Διάκο, μέλος του Κόμματος που τίμησε ως τη στερνή του ώρα την ιδιότητα αυτή. Σεμνός αγωνιστής, με απαράμιλλη υπομονή και αντοχή στις δυσκολίες, πίστη στα υψηλότερα ιδανικά που πρεσβεύει το Κόμμα μας, αταλάντευτος και αλύγιστος απέναντι σε όσους βάζουν στο στόχαστρο το ΚΚΕ, ήταν από εκείνους που κράτησαν ψηλά την κόκκινη σημαία στις δύσκολες ώρες της κρίσης του παγκόσμιου επαναστατικού κινήματος την περίοδο 1989-1991 αλλά και τα επόμενα δύσκολα χρόνια που ακολούθησαν μετά και την κρίση στο Κόμμα μας.

Με διαρκή αγωνία για το πώς πάνε τα πράγματα, για την ανασύνταξη του κινήματος, την πορεία του ίδιου του Κόμματος πρωτοστάτησε σε δύσκολες εποχές για να κρατηθεί ζωντανή η φλόγα του αγώνα, ιδιαίτερα στο αγροτικό κίνημα. Ο σύντροφος Θανάσης Διάκος για αρκετά χρόνια, της δεκαετίες του 1980 και 1990 υπήρξε στέλεχος του ΚΚΕ, μέλος της Ν.Ε Καβάλας. Πάλευε πάντοτε με αυταπάρνηση όποιο καθήκον του ανέθετε το Κόμμα. Τον διέκρινε η αγάπη για το μεροκαματιάρη, τον φτωχό αγρότη, τον επαγγελματία.

Στην περίπτωση του συντρόφου Θανάση δεν ισχύει μόνο το “τα στερνά τιμούν τα πρώτα” αλλά όλη του η ζωή, η στάση και οι αρχές του τίμησαν το ίδιο το Κόμμα. Σύντροφε Θανάση, οι σύντροφοι σου θα σε θυμόμαστε για πάντα, θα είσαι στη σκέψη μας στους αγώνες που θα έρθουν. Στις πιο δύσκολες στιγμές στο δικό σου παράδειγμα θα καταφεύγουμε γιατί με τη ζωή και τη δράση σου συγκαταλέγεσαι κι εσύ ανάμεσα στα αγκωνάρια που μας άφησε παρακαταθήκη το Κόμμα μας».