Αναστασία Ιωσηφίδου: «Ραντεβού» στα δικαστήρια με υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο

Εξοργισμένη η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ από τα «χυδαία και σεξιστικά σχόλια» του υποψηφίου στο facebook εναντίον της-Θα ζητήσει να διερευνηθεί και πιθανή ηθική αυτουργία-Έκκληση να προστατευτεί το πολιτικό κλίμα

«Ξεφεύγει» η προεκλογική κατάσταση κι απομένουν ακόμα τρεις μήνες για τη διενέργεια των εκλογών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, Αναστασία Ιωσηφίδου, καταγγέλλει απρόκλητη επίθεση εναντίον της στο facebook από υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με την παράταξη Ο Τόπος της Ζωής μας, κάνοντας λόγο για «χυδαία και σεξιστικά σχόλια, ενώ εξέθεσε την αξιοπρέπειά μου, αποδίδοντάς μου πιθανές προθέσεις χρηματισμού».

Η κ. Ιωσηφίδου καλεί την παράταξη του Μάκη Παπαδόπουλου να λάβει ξεκάθαρη και δημόσια θέση για το γεγονός, αλλά και τα όποια μέτρα αρμόζουν εναντίον του υποψηφίου ο οποίος την εξύβρισε, ενώ η ίδια είναι αποφασισμένη να οδηγήσει την υπόθεση στα δικαστήρια, έχοντας στα χέρια της τα επίμαχα σχόλια, παρά το ότι ο υποψήφιος «διέγραψε ή αποκρύπτει όχι μόνο τα σχόλιά του, αλλά και ολόκληρο το προφίλ του», όπως αναφέρει η κ. Ιωσηφίδου. Επίσης, θα ζητήσει και τη διερεύνηση πιθανής ηθικής αυτουργίας.

Η καταγγελία της Αναστασίας Ιωσηφίδου

Το Σάββατο 16-2, υποψήφιος με τη δημοτική παράταξη ο Τόπος της Ζωής μας, δημοσίως και μέσω ανάρτησης στο Facebook γνωστού δημοσιογράφου της Καβάλας, επιτέθηκε απρόκλητα εναντίον μου, αρχικά εξυβρίζοντας με χυδαία και με σχόλια σεξιστικού περιεχομένου και ακολούθως παρεμβαίνοντας σε σχόλια τρίτων, εξέθεσε την αξιοπρέπειά μου, αποδίδοντάς μου πιθανές προθέσεις χρηματισμού.

Κατανοώ απόλυτα το γεγονός, ότι λόγω της τετραετούς θητείας μου στη θέση της προέδρου της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, καθώς και του επιδειχθέντος έργου της επιχείρησης, αποτελώ στη δεδομένη στιγμή επίκεντρο πολιτικών επιθέσεων, όμως δεν εννοώ να αποδεχθώ ότι η πολιτική αντιπαράθεση μπορεί να υποβιβάζεται σε επίπεδο περιθωριακό το οποίο θίγει συνειδήσεις και σπιλώνει αξιοπρέπειες.

Επιπλέον λόγω της μακράς ακόμη διάρκειας της προεκλογικής περιόδου που υπολείπεται, καθώς και του αυξημένου αριθμού των υποψηφίων για τη χρονιά αυτή, οφείλουμε όλοι να προστατέψουμε το πολιτικό κλίμα από ενέργειες που το δηλητηριάζουν και καθιστούν αδύνατη τη συνεννόηση των δημοτικών παρατάξεων, υποθηκεύοντας με τον τρόπο αυτόν το μέλλον του δήμου μας.

Για τον λόγο αυτό καλώ τη δημοτική παράταξη ο Τόπος της Ζωής μας να λάβει δημόσια, σαφή και κατηγορηματική θέση, ενάντια σε τέτοιου είδους πρακτικές πολιτικού διαλόγου και να λάβει τα προσήκοντα μέτρα εναντίον του υποψηφίου της, προς αποκατάσταση της τιμής και της υπολήψεώς μου.

Δηλώνω ότι, εκτυπώσεις από το Facebook με όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν τα παραπάνω  και το ονοματεπώνυμο του υποψηφίου είναι στη διάθεση της παρατάξεως, καθώς ο εν λόγω «κύριος» πιστεύοντας ότι μπορεί να διαφύγει των ευθυνών που δημιούργησαν οι έκνομες πράξεις του, διέγραψε ή αποκρύπτει όχι μόνο τα σχόλιά του, αλλά και ολόκληρο το προφίλ του.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, παρά το ότι δεν επιθυμώ οι πολιτικές αντιπαραθέσεις να οδηγούνται στις δικαστικές αίθουσες, είμαι υποχρεωμένη προς υπεράσπιση της προσωπικής, οικογενειακής και επαγγελματικής μου τιμής και αξιοπρέπειας, να προσφύγω στη δικαιοσύνη κατονομάζοντας τον φυσικό αυτουργό και αιτούμενη να διερευνηθεί πιθανή ηθική αυτουργία.