Νίκος Ανδρουλάκης από Καβάλα: Ο Τσίπρας πήρε το μισό κόμμα του Καμμένου με όρους συναλλαγής

Ανοιχτή ομιλία του ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ μπροστά σε πολύ κόσμο στο πλαίσιο των προετοιμασιών για το 2ο Συνέδριο του Κινήματος, με βολές κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του «γαλάζιου ΣΥΡΙΖΑ»

Στην Καβάλα βρέθηκε τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019 ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου με φόντο το 2ο Συνέδριο του ΚΙΝΑΛ. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας μίλησε σε πολιτική  εκδήλωση στο ξενοδοχείο GALAXY την οποία διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος στην Καβάλα. Στην εκδήλωση βρέθηκε πλήθος κόσμου, αλλά και αρκετοί αυτοδιοικητικοί και υποψήφιοι, τόσο σε θέσεις του δήμου όσο και της Περιφέρειας.

«Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας σε μία δύσκολη συγκυρία. Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να φτιάξει ένα προοδευτικό μέτωπο μέσα από παρασκηνιακές συναλλαγές. Όταν πριν από μήνες έλεγαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση αυτή είναι η μεγαλύτερη συμμορία της μεταπολίτευσης, ποιος είναι αυτός που ευθύνεται; Αυτός που τον καταγγέλλουν ως αρχηγό της συμμορίας και μετά τους επιβραβεύει, κάνοντάς τους υπουργούς!

»Αυτό για εμάς δεν είναι προοδευτική συμμαχία, προοδευτική συμμαχία είναι αυτό που κάνουμε εμείς, με προγραμματικούς και πολιτικούς όρους και χωρίς προσωπικές και παρασκηνιακές συναλλαγές. Αυτός ο δικομματισμός που πάει να φτιαχτεί είναι μισαλλόδοξος, ο ΣΥΡΙΖΑ διχάζει τον λαό και χρησιμοποιεί το πελατειακό κράτος και η ΝΔ θέλει να έρθει στην εξουσία ως γαλάζιος ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς κάνουμε μία υγιή προσπάθεια και θα τα καταφέρουμε με ποσοστά μεγαλύτερα από αυτά που μας δίνουν οι δημοσκοπήσεις», είπε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Ανδρουλάκης.

Ερωτώμενος ότι τοπικά στελέχη συμμετέχουν σε ψηφοδέλτια άλλων συνδυασμών, είπε: «Δεν είναι το ίδιο πράγμα, διότι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τα χαρακτηριστικά είναι διαφορετικά. Εγώ εύχομαι όλοι αυτοί οι άνθρωποι να στηρίξουν όσους κατεβαίνουν από το ΚΙΝΑΛ, όμως ας είμαστε ειλικρινείς: είναι διαφορετικό πεδίο, σε σχέση με ένα κοινοβουλευτικό κόμμα, όπου υπάρχει μία στρατηγική αρραγής και ενιαία. Παρόλα αυτά το καλύτερο σενάριο θα ήταν τα στελέχη μας να στηρίζουν πλήρως τους υποψηφίους μας».

Τέλος, για τις αποχωρήσεις ΠΟΤΑΜΙΟΥ και ΔΗΜΑΡ από το ΚΙΝΑΛ και τι φταίει, εξήγησε: «Και ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε μεγάλη κρίση και από τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν φύγει στελέχη, όπως ο συνάδελφός μου κ. Χρυσόγονος, έχει κόστος και ο ΣΥΡΙΖΑ. Όμως άλλο να φεύγεις με πολιτικούς όρους και άλλο με όρους συναλλαγής. Ο Τσίπρας πήρε το μισό κόμμα του Καμμένου με όρους συναλλαγής και δικά μας στελέχη με τον ίδιο τρόπο. Αυτό είναι ένα ήθος μακριά από τον δικό μας αξιακό κώδικα».