Δήμος Παγγαίου: «Πόλεμος» για τους υποψήφιους…

Μπαράζ δηλώσεων και καταγγελιών από τους δύο υποψηφίους δημάρχους Φίλιππο Αναστασιάδη και Βασίλη Ξουλόγη με φόντο τις αλλαγές «στρατοπέδων» από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους

Με εκατέρωθεν κατηγορίες για υπόγειες συναλλαγές, μπούλινγκ… και εκβιασμούς υποψηφίων συνεχίζεται η προετοιμασία των δύο «μονομάχων» στο Δήμο Παγγαίου! Ο νυν δήμαρχος Φίλιππος Αναστασιάδης και ο πρώην Βασίλης Ξουλόγης προσπαθούν να δημιουργήσουν όσο το δυνατόν πιο ισχυρά ψηφοδέλτια με υποψηφίους που απολαμβάνουν κοινωνικής αποδοχής και μπορούν να προσφέρουν τους πολυπόθητους σταυρούς! Δεν είναι λίγες οι φορές μάλιστα που οι κρούσεις που επιχειρούν είναι στον ίδιο άνθρωπο! Και κάπου εκεί αρχίζει το… πρόβλημα!

Η περίπτωση της υποψήφιας δημοτικής συμβούλου Αθηνάς Τσετίνη με τον συνδυασμό του Φίλιππου Αναστασιάδη ήταν αυτή που έφερε αυτό το πρόβλημα στην επιφάνεια, με τον Βασίλη Ξουλόγη να λέει ότι είχε συμφωνήσει μαζί του και μετά από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε από τον αντίπαλο του. Η ίδια όμως διαψεύδει αυτή τη συμφωνία και οι πληροφορίες αναφέρουν αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά εναντίον του. Αυτός όμως που δεν μπορεί να διαψεύσει την αλλαγή στρατοπέδου είναι ένας άλλος υποψήφιος με τον Βασίλη Ξουλόγη τον Γιάννη Κοντίδη, ο οποίος παρουσιάστηκε από τον ίδιο, αλλά λίγες ημέρες μετά ανακοινώθηκε από τον δήμαρχο Παγγαίου.

Οι δύο υποψήφιοι δήμαρχοι μίλησαν στο Alpha Radio για το ζήτημα που, όπως είναι φυσικό, συζητιέται έντονα στο Παγγαίο αλλά και όχι μόνο.

Βασίλης Ξουλόγης: «Τον παρουσίασα στον συνδυασμό μου και έδωσε τα χέρια με τον κ. Αναστασιάδη!»

Για το θέμα της υποψήφιας Αθηνάς Τσετίνη ο πρώην Δήμαρχος Παγγαίου τόνισε ότι «αυτά τα γεγονότα δεν τιμούν κανέναν. Βέβαια αν πάμε και στο επίπεδο κεντρικής σκηνής και εκεί γίνονται πολλές αλλαγές και μετατοπίσεις. Η κ. Τσετίνη δεν ήταν την ημέρα ανακοίνωσης των υποψηφίων μας, όπως όμως και άλλοι είκοσι περίπου από τους ογδόντα και πλέον. Έγιναν σχόλια και νομίζω πως πρέπει να το κλείσουμε το θέμα και να αναδείξουμε τα προβλήματα του Παγγαίου αλλά και να τα λύσουμε. Οι φίλοι μας προσπαθούν και αγκαλιάζουν τη προσπάθεια μας. Θα γίνει ανακοίνωση ονομάτων σε λίγο διάστημα με την συμμετοχή νέων παιδιών, αλλά και παλαιότερων».

Ο ίδιος συνέχισε καταγγέλλοντας πως «είχαμε και ένα άλλο κρούσμα. Ο Γιάννης Κοντίδης που τον παρουσίασα στον συνδυασμό μου, πήγε και έδωσε τα χέρια με τον κ. Αναστασιάδη, αλλά όπως είπα αυτά συμβαίνουν. Στην ανακοίνωσή μου έγραψα πολλά και για ένα ψηφοδέλτιο συναλλαγής, το τι συμβαίνει όμως το γνωρίζει η κοινωνία του Παγγαίου. Κυκλοφόρησε σε όλο τον τόπο το τι γίνεται, μάλιστα είχαν γίνει τα ίδια και το 2014 με τον κ. Φιλόσογλου. Τότε τα προσπερνούσαμε όμως, αλλά ο κ. Φιλόσογλου τότε τα καυτηρίασε».

«Η συναλλαγή είναι μια κουβέντα που έχει πολλές εκδοχές και θα φανεί στον χρόνο»

Καταλήγοντας για το ζήτημα των υποψηφίων ο κ. Ξουλόγης πρόσθεσε «Η συναλλαγή είναι μια κουβέντα που έχει πολλές εκδοχές και θα φανεί στον χρόνο. Τώρα επαναλαμβάνονται τα φαινόμενα. Οι πολίτες τα γνωρίζουν και θα τα τιμωρήσουν. Να σημειωθεί δε πως την ημέρα της παρουσίασης του συνδυασμού μας, ήδη βιώσαμε το μπούλινγκ από αρκετούς ανθρώπους που έφυγαν δημιουργώντας μας απώλειες. Τώρα ετοιμάζονται και άλλα ψηφοδέλτια που προχωράνε. Αυτοί που βλέπουν τη στελέχωση ας προσέχουν».

Φίλιππος Αναστασιάδης: «Ο κ. Ξουλόγης εκβιάζει συνειδήσεις έτσι όπως λειτουργεί»

Από τη μεριά του o δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης απάντησε στις καταγγελίες λέγοντας ότι «το σωστό είναι να επιτρέψουμε στον πολίτη να εκφραστεί και ο πολίτης εκφράζεται, αν μιλούμε για την δική του βούληση και δημόσια. Η κ. Τσετίνη έχει κάνει μία δήλωση δημοσίως διότι ήρθε στο γραφείο μου και δημοσιεύσαμε μία κοινή φωτογραφία μας και δηλώσαμε την υποψηφιότητα της στο συνδυασμό μας. Αυτό σημαίνει ότι εκφράζεται δημόσια ότι θα είναι με τον συνδυασμό μας. Αν εγώ έκανα διάφορες συζητήσεις ή υποθέσεις μαζί της όπως έκανε ο κ. Ξουλόγης, νομίζω ότι πρέπει να απολογηθεί ο κ. Ξουλόγης και ίσως και η ίδια, γιατί αυτά που γράφει ο κ. Ξουλόγης αποδεικνύουν την νευρικότητα του και η κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Ίσως κινηθεί και η ίδια να κάνει μία δήλωση. Εμείς σαν συνδυασμός και εγώ σαν υποψήφιος δήμαρχος, ξέρω την πραγματική κατάσταση, γνωρίζω τους ανθρώπους και πως θέλουν να κινηθούν και ξέρω ότι η κ. Τσετίνη θα είναι υποψήφια μαζί μας. Το τι δηλώνει ο Ξουλόγης είναι θέμα δικό του. Φαίνεται ότι έχει χάσει την επαφή με τους δημότες του Παγγαίου, ειδικά με την ενασχόληση του τη θερινή περίοδο με το μπιτς μπαρ της παραλίας, οπότε καλό είναι να έχει την επίγνωση της κατάστασης. Θα πρέπει να πούμε ότι η κύρια απασχόληση του είναι ως δημοτικός υπάλληλος του Δήμου Καβάλας και αυτή είναι η δεύτερη απασχόληση του, όμως το γεγονός ότι έχασε την επαφή με τον κόσμο και τώρα πέφτει από τα σύννεφα με την πραγματική πολιτική κατάσταση στο Δήμο, τον αναγκάζει να λειτουργεί με αυτή τη νευρικότητα».

«Αυτός εκβιάζει συνειδήσεις έτσι όπως λειτουργεί»

Ο δήμαρχος Παγγαίου συνέχισε συμπληρώνοντας πως «Αυτός εκβιάζει συνειδήσεις έτσι όπως λειτουργεί διότι όταν βγαίνει ένας άνθρωπος και λέει θα είμαι υποψήφιος με το συνδυασμό «Ναι Μπορούμε» αλλά ο κ. Ξουλόγης λέει ότι θα είναι στον συνδυασμό του χωρίς να έχει τη συναίνεση, από κει και πέρα ας απολογηθεί ο ίδιος και όχι ο πολίτης που δηλώνει ότι θα είναι υποψήφιος μαζί μου, πόσο μάλλον όταν άνθρωποι έρχονται από μόνοι τους και μου λένε δήμαρχε είμαστε μαζί σου για να χαράξουμε μία νέα πορεία. Δε θα μπω στη λογική τι λέει ο κ. Ξουλόγης, ας το αποδείξει όταν κληθεί να το αποδείξει, εγώ ξέρω ότι η κ. Τσετίνη ήρθε στο γραφείο μου μετά από αρκετό καιρό που μιλούσαμε και δήλωσε ότι δήμαρχε θα είμαι υποψήφια μαζί σου. Τώρα αν κάποιοι πίνανε καφέ μαζί του και λέγανε ότι θα είναι μαζί του, εγώ σε αυτή τη λογική δε θα μπω».