Γκράφιτι που θα σκεπάσουν την «ασχήμια» της οδού Δοϊράνης προτείνει ο Βαγγέλης Παππάς

Ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας «καλεί» σε διαγωνισμό δημιουργίας εικόνων από νέους που ασχολούνται με τη «ζωγραφική δρόμου»

Τα εγκαταλελειμμένα εμπορικά καταστήματα επί της οδού Δοϊράνης, ακριβώς απέναντι από την πλατεία Ελευθερίας της Καβάλας, αποφάσισε να «βάλει» στο προεκλογικό του πρόγραμμα ο Βαγγέλης Παππάς, κάνοντας λόγο για μια «ντροπιαστική» για το κέντρο της πόλης εικόνα που θα πρέπει να εξωραϊστεί.

Ο επικεφαλής της Κοινωνικής Αποτελεσματικής Παρέμβασης προτείνει να «καλυφθεί» η πρόσοψη του γωνιακού κτίσματος που «ρημάζει» με γκράφιτι που θα γίνουν από νέους που θα συμμετέχουν σε σχετικό διαγωνισμό.

Υπενθυμίζεται ότι δέκα χρόνια περίπου πριν, με την ανάληψη των καθηκόντων του ως δήμαρχος Καβάλας ο Κωστής Σιμιτσής είχε τοποθετήσει μουσαμάδες μπροστά από τα εγκαταλελειμμένα μαγαζιά της Δοϊράνης με μία γραφιστική απεικόνιση και το σλόγκαν «Καβάλα, δείξε τη λάμψη σου».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο και η πρόταση Παππά-ΚΑΠ.

«Είναι γεγονός ότι η κεντρική πλατεία της Καβάλας μόνο στολίδι δεν αποτελεί για την πόλη. Από τη μία η συμπαθής τάξη των ρομά, μόνιμοι κάτοικοί της, με τη γνωστή συμπεριφορά της που τελευταία ευτυχώς έχει διορθωθεί. Από την άλλη ο ελλιπής φωτισμός της και η κακή διαρρύθμισης της. Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί το εγκαταλελειμμένο χωρίς συντήρηση και επικίνδυνο και με πολλούς ιδιοκτήτες κτίσμα της οδού Δοϊράνης, το οποίο αποτελεί ντροπιαστική εικόνα για το κέντρο της πόλης.

Μπορεί ο Δήμος πέρα από τα διαδικαστικά για της ευθύνες των πολλών ιδιοκτητών να περάσει στην κάλυψη αυτής της άσχημης εικόνας. Προτείνουμε να τοποθετηθεί μπροστά από το επικίνδυνο κτίσμα προστατευτικό ικρίωμα που θα καλύπτεται από λευκή επιφάνεια διαχωρισμένη σε ίσα τετράγωνα και να καλέσει τους νέους που ασχολούνται με το Graffiti σε διαγωνισμό δημιουργίας εικόνων από τη ζωή της πόλης, με πρώτο, δεύτερο και τρίτο βραβείο. Σε κάθε βραβείο να αντιστοιχεί χρηματικό ποσό και τιμητική πλακέτα.

Πιστεύουμε ότι πέρα από την αισθητική άποψη θα διαμορφωθεί και δημιουργικό γεγονός για την νεολαία της πόλης.

Η Καβάλα είναι από μόνη της ωραία πόλη, μπορούμε όμως όλοι μαζί να την κάνουμε λειτουργικότερη και ομορφότερη».