Νίκος Παναγιωτόπουλος: Εγώ δεν μιλάω για προδότες, αλλά για ανόητους και επιπόλαιους…

Ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ «προετοίμασε» το έδαφος για την πολιτική εκδήλωση την οποία ετοιμάζει με θέμα τη Συμφωνία των Πρεσπών, βάλλοντας κατά της κυβέρνησης με αφορμή το δημοσίευμα στο BBC

Για την πολιτική εκδήλωση την οποία ετοιμάζει την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019 στο ξενοδοχείο GALAXY στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας μίλησε το μεσημέρι της Δευτέρας 25 Φεβρουαρίου 2019 από τα γραφεία της ΝΟΔΕ Καβάλας ο βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Παναγιωτόπουλος. Κύριο θέμα της ομιλίας του θα είναι η Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ ενημέρωσε πως στην ομιλία του θα είναι παρών και ο βουλευτής Σερρών, Κώστας Καραμανλής.

«Το δημοσίευμα στο BBC δεν είναι τυχαίο» είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος στην αρχή της συνέντευξης Τύπου και συνέχισε: «Ένα δημοσίευμα που μιλάει για σλαβομακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα και ανοίγει τον δρόμο για ένα τέτοιο θέμα, καθώς ήδη υπάρχουν αιτήσεις σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία για ίδρυση σωματείων για την προώθηση της “μακεδονικής” κουλτούρας, του πολιτισμού και της γλώσσας, που δυστυχώς η χώρα μας αναγνώρισε. Έναν μήνα μετά από την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και γίνεται διεθνοποίηση του ζητήματος, αφού το αναδεικνύει το έγκυρο BBC. Είναι σημάδι του πόσο λάθος και πόσο επιζήμια ήταν αυτή η συμφωνία».

«Κάποιος θα έπρεπε να πει στον κ. Τσακαλώτο για τις ευθύνες του για το χάλι των επιχειρήσεων»

Ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε επίσης στην πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου στην Καβάλα, «ο οποίος με την πολιτική του γονάτισε και φτωχοποίησε τη μεσαία τάξη και το επιχειρείν», όπως είπε.

«Θα περίμενα να του πει κάποιος για τις ευθύνες του για τα χάλια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και μάλιστα σε ύφος αυστηρό. Βέβαια, στην Καβάλα έχουμε ευγένεια και διακριτικότητα, ωστόσο θα έπρεπε να πουν κάποια πράγματα για την κατάσταση που βιώνουν», δήλωσε ο βουλευτής.

Όσο για τις αναφορές του κ. Τσακαλώτου στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε: «Εγώ δε μιλώ για προδότες, αλλά για ανόητους και επιπόλαιους που δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα στη χώρα. Δε λέω ότι έδρασαν με δόλο, αλλά από λάθος υπολογισμό ή ιδεοληψία πήραν λάθος απόφαση. Μακάρι να διαψευσθώ, αλλά τα σημάδια είναι ήδη αρνητικά», ανέφερε σχετικά ο κ. Παναγιωτόπουλος.

ΝΟΚ και ΟΘΑΚ στο σφυρί

Ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ μίλησε και για το κτηριακό πρόβλημα το οποίο θα αντιμετωπίσουν ΝΟΚ και ΟΘΑΚ, καθώς ο χώρος βγήκε στο σφυρί, λόγω του διαγωνισμού του ΟΛΚ για την εκμίσθωση του κτηρίου. «Με τον διαγωνισμό τα σωματεία χάνουν στην ουσία τη δυνατότητα των εσόδων από τα ενοίκια των επιχειρήσεων που στεγάζονται εκεί. Θα είναι μεγάλη η οικονομική καταστροφή που θα υποστούν, καθώς μπορεί να διαλυθούν ή να υποβαθμιστούν δραματικά. Ο κ. Κουβέλης μού απάντησε ότι θα μείνουν τα γραφεία, αλλά του απάντησα ότι χάνονται τα έσοδα. Η απάντησή του μας άφησε ανικανοποίητους, καθώς δε λύνεται το πρόβλημα. Από σήμερα όλα είναι στον αέρα και ο χρόνος μετρά αντίστροφα. Η προσπάθεια όμως δεν τελειώνει. Ζητάμε να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για επιχορήγηση στα σωματεία και ελπίζουμε ο κ. Κουβέλης να ανταποκριθεί».