Μακάριος Λαζαρίδης: Η Κυβέρνηση Τσίπρα έριξε την Περιφέρεια ΑΜ-Θ στη φτώχεια

Νέες βολές του υποψήφιου βουλευτή Καβάλας κατά της κυβέρνησης με αφορμή την ανακοίνωση των στοιχείων της Eurostat από τα οποία επιβεβαιώνεται ότι η Περιφέρεια το 2017 ήταν από τις πιο φτωχές στην Ευρώπη

Ο Υποψήφιος Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας  Μακάριος Λαζαρίδης, για τα στοιχεία της Eurostat για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η εγκατάλειψη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης επιβεβαιώνεται σήμερα με τον πιο επίσημο τρόπο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) η Περιφέρειά μας ήταν το 2017 η φτωχότερη στην Ελλάδα και από τις πιο φτωχές σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Είχε το χαμηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην Ελλάδα το 2017, καθώς διαμορφώθηκε στο 46% του μέσου κοινοτικού. Επίσης, βρίσκεται στις είκοσι φτωχότερες Περιφέρειες της Ε.Ε., καταλαμβάνοντας την 11η θέση. Είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση Τσίπρα δεν θέλει, δεν ξέρει και δεν μπορεί να χαράξει δυναμική, βιώσιμη και ισόρροπη ανάπτυξη.

Οι Μακεδόνες δεν περιμένουμε πια τίποτε άλλο από την Κυβέρνηση πάρα μόνον εκλογές. Έτσι ώστε μια νέα Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη να βάλει μπρος τις μηχανές της ανάπτυξης και να εξασφαλίσει για όλους τους Έλληνες μια νέα προοπτική».