Θόδωρος Μουριάδης: Αλήθεια, τι συμβαίνει με τα οικονομικά του Δήμου Καβάλας;

Απλήρωτοι παραμένουν οι εργαζόμενοι της «Αλληλεγγύης», απλήρωτες και οι σχολικές καθαρίστριες: Ο υποψήφιος δήμαρχος ζητά υπεύθυνη ενημέρωση από τη Διοίκηση Τσανάκα

Από τη μια η Δημοτική Αρχή επαίρεται για την καλή πορεία των οικονομικών του Δήμου Καβάλας και «σπαταλά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε εκδηλώσεις, πανηγύρια και ταξίδια» και από την άλλη «αδυνατεί» να πληρώσει τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους που απασχολούνται σε δομές και Νομικά Πρόσωπα, καταγγέλλει ο Θόδωρος Μουριάδης, ζητώντας να μάθει «τι, αλήθεια, συμβαίνει;».

Ο επικεφαλής της παράταξης «Σύγχρονος Δήμος» κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο Δήμος Καβάλας να βρεθεί «καταχρεωμένος» την επομένη των Δημοτικών Εκλογών και ζητά από τη Διοίκηση Τσανάκα υπεύθυνη ενημέρωση, κάνοντας παράλληλα λόγο για δημιουργία δημοτικών υπαλλήλων «δύο ταχυτήτων».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης Μουριάδη.

Δεν θα επιτρέψουμε προεκλογικά παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων με τα λεφτά του Δήμου Καβάλας

«Στο ίδιο έργο θεατές βρίσκονται ξανά οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες μέσω του Ε.Σ.Π.Α. στο Νομικό Πρόσωπο «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» του Δήμου Καβάλας, καθώς παραμένουν για ακόμη μία φορά απλήρωτοι. Μολονότι η οικεία νομοθεσία επιτρέπει την καταβολή της μισθοδοσίας από το Νομικό πρόσωπο ή τον αρμόδιο Δήμο και τον αντίστοιχο συμψηφισμό με την καταβολής της σχετικής χρηματοδοτούμενης δαπάνης, η διοίκηση του Δήμου αδυνατεί να καταβάλει την σχετική μισθοδοσία. Οι εν λόγω υπάλληλοι ενημερώθηκαν ότι υπάρχει οικονομική αδυναμία του Δήμου Καβάλας, ενώ το ίδιο ακριβώς πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι σχολικές καθαρίστριες που πάλι δεν πληρώθηκαν στην ώρα τους.

Αλήθεια, τι συμβαίνει με τα οικονομικά του Δήμου Καβάλας; Γιατί η κ. Τσανάκα και οι συνεργάτες της επαίρονται συνεχώς στο Δημοτικό Συμβούλιο για την καλή πορεία των οικονομικών του Δήμου και σπαταλούν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε εκδηλώσεις, πανηγύρια και ταξίδια, ενώ από την άλλη μεριά αδυνατούν να καταβάλλουν τους μισθούς στους εργαζομένους των νομικών προσώπων; Ποια είναι η οικονομική κατάσταση του Δήμου Καβάλας και γιατί δημιουργούνται εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων; Σκοπεύει η κ. Τσανάκα να μας ενημερώσει αναλυτικά ή έχει πλέον επιδοθεί σε μία προεκλογική πρακτική κατασπατάλησης του τεράστιου οικονομικού αποθεματικού του Δήμου Καβάλας;

Ελπίζουμε ότι θα πρυτανεύσει η λογική και η κ. Τσανάκα αφενός μεν θα μας ενημερώσει, ως οφείλει, για την πραγματική οικονομική κατάσταση του Δήμου και αφετέρου θα φροντίσει άμεσα να πληρωθούν οι εργαζόμενοι που βρίσκονται και πάλι σε οικονομικό αδιέξοδο. Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση προεκλογικά παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων με τα λεφτά του Δήμου Καβάλας ούτε θα ανεχθούμε να δούμε τον Δήμο Καβάλας καταχρεωμένο την επόμενη ημέρα των εκλογών, όπως ακριβώς έκανε η κ. Τσανάκα και στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς το 2006».

Για την παράταξη «Σύγχρονος Δήμος»
Θόδωρος Μουριάδης
Δημοτικός Σύμβουλος
Υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας