Διοίκηση Τσανάκα: «Φαρμακερή» απάντηση σε Μουριάδη-Σιμιτσή-Παππά με «καρφιά» για… υπεξαιρέσεις και πρόστιμα!

Ανεβαίνει το προεκλογικό θερμόμετρο - «Σύγκρουση» για τα Οικονομικά του Δήμου Καβάλας με φόντο τους απλήρωτους εργαζόμενους στην «Αλληλεγγύη»

Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για… σχοινί! Τη γνωστή παροιμία υπενθυμίζει με τρόπο δηκτικό στον Θόδωρο Μουριάδη η Δημοτική Αρχή με αφορμή την ανακοίνωση του υποψηφίου δημάρχου για τα οικονομικά του Δήμου Καβάλας (διαβάστε την εδώ) και τους εργαζόμενους στα Νομικά Πρόσωπα που παραμένουν απλήρωτοι ή πληρώνονται με καθυστέρηση, την ίδια στιγμή που η Δήμητρα Τσανάκα και οι συνεργάτες της «]επαίρονται συνεχώς στο Δημοτικό Συμβούλιο για την καλή πορεία των οικονομικών του Δήμου και σπαταλούν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε εκδηλώσεις, πανηγύρια και ταξίδια»!

Η Διοίκηση Τσανάκα απαντά στον επικεφαλής του συνδυασμού «Σύγχρονος Δήμος» προκαλώντας τον να… ζητήσει συγνώμη, αυτός και η παράταξη της Ανοιχτής Πόλης του τ. δημάρχου Κωστή Σιμιτσή της οποίας υπήρξε «πρωτοκλασάτο στέλεχος» για πρόστιμα που επιβλήθησαν στο Νομικό Πρόσωπο της «Αλληλεγγύης» αλλά και για τη γνωστή υπόθεση της υπεξαίρεσης από τον πρώην πρόεδρο των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Καβάλας (επί διοίκησης Σιμιτσή) Χρήστου Γλάνου!




Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της απάντησης της Δημοτικής Αρχής στον Θόδωρο Μουριάδη.

Να ζητήσουν συγνώμη για πρόστιμα και υπεξαιρέσεις πάνω από 1 εκατ. ευρώ!

«Προκαλεί πραγματικά έκπληξη το δελτίο τύπου της παράταξης «Σύγχρονος Δήμος» σε σχέση με τα οικονομικά του νομικού προσώπου “ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΒΑΛΑΣ”. Ο Θόδωρος Μουριάδης ως πρωτοκλασάτο στέλεχος της διοίκησης Σιμιτσή, καθώς και ο Λεωνίδας Παππάς, υποψήφιος μαζί του και πρόεδρος επί σειρά ετών του Νομικού Προσώπου, αν είχαν την ελάχιστη έστω  ευθιξία, θα έπρεπε να ζητήσουν συγγνώμη από τους δημότες. Γιατί:

1Σύμφωνα με τα πεπραγμένα τους, επιβλήθηκε εξαιτίας των ενεργειών τους στο νομικό πρόσωπο – και άρα σε βάρος των Καβαλιωτών- ένα τεράστιο πρόστιμο ύψους άνω των 600.000€, για το οποίο η σημερινή διοίκηση έχει προσφύγει στα δικαστήρια.

2Εξαιτίας στενού συνεργάτη και συναδέλφου τους, μέλους της διοίκησης Σιμιτσή, «λείπουν»  από τα ταμεία της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής 255.000€ σύμφωνα με το πόρισμα των Επιθεωρητών, υπόθεση για την οποία ο στενός τους συνεργάτης και πρώην πρόεδρος του νομικού προσώπου και δημοτικός σύμβουλος, είναι κατηγορούμενος ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θράκης.

3Παρέλκει να μιλήσουμε για δικαστικές αποφάσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε βάρος του Δήμου Καβάλας και των νομικών του προσώπων – και άρα των δημοτών μας- αναγόμενα στα πεπραγμένα της θητείας του Κωστή Σιμιτσή και του στενού του συνεργάτη Θόδωρου Μουριάδη.

Κύριε Μουριάδη, καλό θα ήταν να ζητήσετε πρώτα μια δημόσια συγγνώμη λοιπόν, για όλα αυτά, και μετά να κυνηγάτε φαντάσματα, εκεί που δεν υπάρχουν».