Ε. Δημούδη σε Χρ. Τοψίδη: Να ζητήσεις συγνώμη για τα ψέματα που λες για μένα…

Απάντηση της Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ σε συνέντευξη του υποψηφίου Περιφερειάρχη Χριστόδουλου Τοψίδη

Σκληρή απάντηση στον υποψήφιο Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χριστόδουλο Τοψίδη έδωσε η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ελένη Δημούδη – Τζατζαίρη, με αφορμή τα όσα ισχυρίστηκε ο ίδιος σε συνέντευξη του σε ΜΜΕ της Αλεξανδρούπολης αναφορικά με την στάση της απέναντι στον αείμνηστο Περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη αλλά και το αν και μέχρι πότε κατείχε έμμισθη θέση στην διοίκηση της Περιφέρειας. Η κ. Δημούδη χαρακτηρίζει ασύστολα ψέματα τους ισχυρισμούς του κ. Τοψίδη και τον καλεί αν έχει το θάρρος και την ευθιξία να ζητήσει συγνώμη…

Ακολουθεί η δήλωση της Ελένης Δημούδη – Τζατζαίρη

«Δεν είμαστε όλοι ίδιοι κ. Τοψίδη…»

«Λόγω του γεγονότος ότι ο κ. Χριστόδουλος Τοψίδης σε συνέντευξή του στις 1-3-2019 σε ΜΜΕ της Αλεξανδρούπολης έθιξε το ήθος και την αξιοπρέπειά μου υπαινισσόμενος ότι κινούμαι από ταπεινά κίνητρα κατά την άσκηση των θεσμικών μου καθηκόντων, και προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια, επισημαίνω τα παρακάτω:

  1. Ο κ. Τοψίδης με κατηγόρησε ότι έκανα αντιπολίτευση στην παράταξη με την οποία εκλέχτηκα, κατά τη διάρκεια της θητείας του αείμνηστου Περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη.

Απαντώ:

Ουδέποτε έκανα αντιπολίτευση μέσα στα θεσμικά όργανα στην παράταξη με την οποία εκλέχτηκα, ουδέποτε κατά τη διάρκεια της θητείας μου απουσίασα από τις συνεδριάσεις των οργάνων αυτών, αντίθετα η παρουσία μου ήταν συνεχής από την αρχή μέχρι το τέλος των συνεδριάσεων. Για να βρει ποιοι αντιπολιτεύονται την παράταξη με την οποία εκλέχτηκαν και ποια είναι η συμμετοχή και η συμπεριφορά τους στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και των Επιτροπών της Περιφέρειας, ο κ. Τοψίδης ας κοιτάξει δίπλα του, αυτούς που συστρατεύθηκαν μαζί του.

  1. Στη συνέντευξή του ανέφερε ότι το Μάιο του 2016 ο σημερινός Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος με όρισε σε έμμισθη θέση και ότι είμαι η μοναδική που από την εκλογή του κατέχω συνεχώς έμμισθη θέση, γι’ αυτό και τον στηρίζω.

Απαντώ:

Το Μάιο του 2016 ήταν ο αείμνηστος Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης εκείνος που με όρισε Θεματική Αντιπεριφερειάρχη και όχι ο νυν Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος. Ορίστηκα εκ νέου Θεματική Αντιπεριφερειάρχης τον Μάρτιο του 2017 από τον νυν Περιφερειάρχη και άσκησα τα καθήκοντά μου μέχρι τον Μάρτιο του 2018 οπότε εκλέχθηκα Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου. Το διάστημα που ασκούσα καθήκοντα Αντιπεριφερειάρχη, οι αποδοχές μου ήταν ισόποσες με τις αποδοχές τις οποίες είχα ως Διευθύντρια του ΙΕΚ Αλεξανδρούπολης, η καταβολή των οποίων είχε ανασταλεί σύμφωνα με το νόμο του Καλλικράτη. Συνεπώς, ούτε οικονομικό όφελος είχα ούτε επιβαρύνθηκε ο κρατικός προϋπολογισμός με επιπρόσθετη μισθοδοσία.

Από τις 13-3-2018, οπότε εκλέχτηκα Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, δεν κατέχω έμμισθη θέση καθώς έχω παραιτηθεί της αντιμισθίας του Προέδρου του Π.Σ. και λαμβάνω μόνο τη σύνταξή μου.

Επειδή προφανώς ο κ. Τοψίδης την προσφορά στον τόπο μας την αντιλαμβάνεται σε συνάρτηση με το αν μια θέση είναι έμμισθη ή όχι, τον πληροφορώ ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Και επειδή τα ασύστολα ψεύδη του δημιουργούν αρνητικές εντυπώσεις για το πρόσωπό μου και για τον τρόπο με τον οποίο ασκώ τα καθήκοντά μου ως αιρετό μέλος της Περιφέρειας ΑΜΘ, αν έχει την ευθιξία και το θάρρος, το ελάχιστο που πρέπει να κάνει είναι να ζητήσει δημόσια συγνώμη».