Σύγχρονος Δήμος: Δεν αξίζει στην Καβάλα μας μία τέτοια εικόνα…

Το νέο περιστατικό διακοπής της υδροδότησης στην παραλία της Καβάλας, αναδεικνύει σύμφωνα με τον Θόδωρο Μουριάδη, την απουσία μέριμνας και πρωτοβουλίας της διοίκησης και της ΔΕΥΑΚ για τα έργα υποδομής

Δριμύτατη κριτική στην διοίκηση του δήμου Καβάλας και στην ΔΕΥΑ Καβάλας ασκεί ο συνδυασμός «Σύγχρονος Δήμος» με αφορμή το νέο περιστατικό της διακοπής της υδροδότησης το πρωί της Κυριακής (17/3) στην παραλιακή ζώνη, η οποία μάλιστα ήταν απροειδοποίητη. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε επισημαίνει ότι δεν είναι δυνατόν να γίνεται λόγος για τουριστικές υποδομές και τα φαινόμενα της διακοπής της παροχής νερού να είναι συνεχόμενα. Ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης υπόσχεται στους Καβαλιώτες επιχειρηματίες αυστηρή τήρηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και δημιουργία αξιόπιστων και ελκυστικών υποδομών τόσο για τους κατοίκους του δήμου όσο και για τους επισκέπτες του.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του συνδυασμού «Σύγχρονος Δήμος»

«Διακοπές νερού είναι η «τουριστική διαφήμιση» της δημοτικής αρχής»;

«Για άλλη μια φορά οι επαγγελματίες του κέντρου της Καβάλας και συγκεκριμένα της παραλίας, αλλά και οι αντίστοιχοι κάτοικοι των περιοχών αυτών, μένουν απροειδοποίητα χωρίς νερό. Σε μία ηλιόλουστη μέρα που περιμένουν να δουλέψουν και να εξυπηρετήσουν χιλιάδες συμπολιτών μας και επισκεπτών, η ΔΕΥΑΚ είναι και πάλι απούσα και η διοίκηση Τσανάκα επαφίεται ξανά στον «πατριωτισμό» και στο φιλότιμο των εργαζομένων για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Καμία απολύτως ειδοποίηση, καμία μέριμνα και καμία πρωτοβουλία. Οι διακοπές υδροδότησης αποτελούν τόσο για την πόλη όσο και για τις κοινότητες μας τον κανόνα, ενώ κανείς δεν θέλει να σκέφτεται τι θα συμβεί, εάν αυτές οι απροειδοποίητες διακοπές συνεχιστούν μέσα στη θερινή τουριστική περίοδο. Οι δε κάτοικοι του πρώην Δήμου Φιλίππων υπέφεραν επί σειρά μηνών από τη λειψυδρία, ενώ τα φαινόμενα αυτά είναι βέβαιο ότι θα παρουσιαστούν και το καλοκαίρι, εφόσον η διοίκηση Τσανάκα δεν κάνει αυτό που έπρεπε και που μπορούσε από χρόνια να κάνει: να αντικαταστήσει το μηχάνημα (μπούστερ) που εξασφαλίζει μεγαλύτερη παροχή νερού.

Το μόνο που, εν τέλει, προσέφερε η κ. Τσανάκα στην ΔΕΥΑΚ ήταν η διαμάχη με τους εργαζόμενους, οι συνεχείς διακοπές υδροδότησης και η ρίψη λυμάτων στη θάλασσα. Δεν αξίζει στο Δήμο μας μία τέτοια εικόνα. Δεν μπορούμε να μιλάμε για τουριστικές υποδομές και να ερχόμαστε κάθε φορά αντιμέτωποι με απροειδοποίητες διακοπές υδροδότησης ή ρίψη λυμάτων χωρίς έλεγχο στις θάλασσές μας.

Τα ψέματα και οι παλινωδίες της διοίκησης Τσανάκα τελειώνουν σε 2 μήνες. Εμείς υποσχόμαστε σεβασμό στους Καβαλιώτες επαγγελματίες, αυστηρή τήρηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και δημιουργία αξιόπιστων και ελκυστικών υποδομών τόσο για τους κατοίκους του Δήμου όσο και για τους επισκέπτες του».