Μακάριος Λαζαρίδης: Μείωση φόρων και εισφορών και καταπολέμηση της γραφειοκρατίας για να αναπνεύσει το «επιχειρείν» στην Καβάλα

Ο υποψήφιος βουλευτής Καβάλας και Σύμβουλος Επικοινωνίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε με το ΔΣ του Επιμελητηρίου, καταγράφοντας τα σημαντικότερα προβλήματα του επιχειρηματικού κόσμου

Ο υποψήφιος βουλευτής της Π.Ε. Καβάλας και Σύμβουλος Επικοινωνίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Συζήτησε όλα τα σημαντικά θέματα που αφορούν στην επιχειρηματικότητα, τις επενδύσεις και τις προοπτικές ανάπτυξης του Νομού. Στο επίκεντρο τέθηκε η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, αλλά και η ανάγκη μείωσης της φορολογίας και των εισφορών ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να στηριχθεί στην πράξη η τοπική κοινωνία.

Επιπλέον, συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα στην πολεοδομία, τα αναπτυξιακά κίνητρα που έχει ανάγκη η Καβάλα, η προοπτική του Βιομηχανικού Πάρκου (ΒΙΟΠΑ), οι κάθετοι οδικοί άξονες και ο Ε61, το χωροταξικό της Θάσου, αλλά και η ανάγκη πάταξης του παραεμπορίου.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Λαζαρίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου της Καβάλας. Συζητήσαμε όλα τα θέματα που αφορούν την επιχειρηματικότητα αλλά και τα προβλήματα που απασχολούν την πόλη μας και το Νομό συνολικά. Μετέφερα στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τις θέσεις, τις απόψεις αλλά και το όραμα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για την επόμενη ημέρα. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι είμαστε υπέρ της υγιούς επιχειρηματικότητας. Είμαστε ενάντια σε όσους επιχειρηματίες πτωχεύουν τις εταιρείες τους, αφήνουν τους εργαζόμενους απλήρωτους, βγάζουν τα λεφτά τους στις τράπεζες του εξωτερικού και την ίδια στιγμή ταξιδεύουν στις θάλασσες του Αιγαίου με τα κότερά τους.

»Ακριβώς επειδή θέλουμε να δώσουμε κίνητρα υπέρ της υγιούς επιχειρηματικότητας, θα μειώσουμε άμεσα φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Θα άρουμε τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που δημιουργούν σημαντικά ζητήματα στις επενδύσεις. Υπέρτατη προτεραιότητα για εμάς είναι να δημιουργήσουμε δουλειές, δουλειές, δουλειές. Αυτό είναι το μεγάλο μας στοίχημα. Βεβαίως, μετέφερα τη δέσμευση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για ένα σταθερό φορολογικό σύστημα για τουλάχιστον μια πενταετία. Αυτό είναι κάτι που ζητούν τόσο οι ξένοι επενδυτές όσο και οι Έλληνες επιχειρηματίες.

»Η Καβάλα, ο Νομός μας, έχει πάρα πολλές προοπτικές. Πρέπει όλοι μαζί να εργαστούμε ώστε να πάμε την Καβάλα στην επόμενη ημέρα. Έχουμε μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα. Συνεχίζω να τονίζω σε όλους τους τόνους ότι πολλά θα έπρεπε να έχουν γίνει στο Νομό μας αλλά, δυστυχώς, λίγα έχουμε δει να γίνονται. Αυτή είναι η αλήθεια. Αυτό εισπράττω από την κοινωνία.

»Το Επιμελητήριο είναι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια για να μπορέσουμε να κάνουμε πράξη τα σχέδιά μας για την Καβάλα. Θέλω, κλείνοντας, να υπογραμμίσω ότι με όσους πολίτες και ανθρώπους της αγοράς έχω συνομιλήσει, μου μεταφέρουν ότι το Επιμελητήριο κάνει πολλή και σοβαρή δουλειά.

»Είμαι πεπεισμένος ότι αξίζουμε καλύτερα. Ότι μπορούμε πολύ καλύτερα. Και είμαι βέβαιος ότι στο τέλος της ημέρας θα τα καταφέρουμε».