Συνάντηση Μαρκόπουλου-Χουντή με φόντο τα προβλήματα της Καβάλας

Τη στήριξη του ευρωβουλευτή της ΛΑΕ σε θέματα που αφορούν την περιοχή μας ζήτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας

Τον Θόδωρο Μαρκόπουλο επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης 20 Μαρτίου 2019 ο ευρωβουλευτής της Nίκος  Χουντής για να συζητήσουν θέματα που αφορούν στον νομό Καβάλας. Ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, κατά την επίσκεψή του στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας συνοδεύονταν από τον Ηλία Ιωαννίδη, τον Γιάννη Κανάκη και άλλα στελέχη της ΛΑΕ Καβάλας.

Υποδεχόμενος τον κ. Χουντή, ο κ. Μαρκόπουλος είπε: «Με μεγάλη ευχαρίστηση υποδεχόμαστε σήμερα στο γραφείο  μου τον ευρωβουλευτή κ. Νίκο Χουντή, έναν άνθρωπο που μετέχει στην εθνική μας αντιπροσωπεία στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, ταυτόχρονα όμως είναι ένας άνθρωπος που έχει την δική του πολιτική ιστορία, με την οποία είτε συμφωνεί είτε διαφωνεί ο καθένας, εκείνο που οφείλει είναι  να εξάρει τη συνέπειά του, όπως και το προσωπικό του κύρος. Σας υποδεχόμαστε στην Καβάλα και  θα σας ενημερώσουμε για θέματα που αφορούν στην ΠΕ Καβάλας και Θάσου, ενώ είμαστε στη διάθεσή σας να συνεργαστούμε για κάθε τοπικό θέμα το οποίο θα μπορούσε να  αναδειχτεί με την υποστήριξή σας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Θέλω να εκφραστώ με τα καλύτερα λόγια για του συμπολίτες μας που σας συνοδεύουν, προεξάρχοντος του κ. Ιωαννίδη που είναι ένας άνθρωπος με μακρά ιστορία και προσωπικός μου φίλος».

Ο κ. Μαρκόπουλος σε ανάμνηση της επίσκεψης του κ. Χουντή τού χάρισε έναν τόμο της Περιφέρειάς μας με την ιστορία της και τα μνημεία της, αφού είναι ένας άνθρωπος που ασχολείται με τον πολιτισμό  και την ιστορία, όπως υπογράμμισε.

Ο κ. Χουντής στον χαιρετισμό του ευχαρίστησε τον κ. Μαρκόπουλο για το βιβλίο που του πρόσφερε ως δώρο και για τη συνάντηση αυτή, καθώς και για την ενημέρωση για τα βασικά προβλήματα της περιοχής και της Περιφέρειας. «Ως ευρωβουλευτής, πέρα από τα γενικά προβλήματα, η δική μου επιδίωξη είναι να αναδεικνύονται και τοπικά προβλήματα των περιφερειών που έχουν κοινά χαρακτηριστικά στο μέτρο του δυνατού που να περνάνε και μέσα από το κοινοβούλιο και με βάση τις δυνατότητες  που έχει ένας ευρωβουλευτής,  για να δώσει λύση και να αντιμετωπίζει τα προβλήματα. Η διάθεση μου είναι φιλική και συνεργατική με τις τοπικές αρχές, πολύ περισσότερο με τις αιρετές. Ξέρετε  ότι υπάρχει ένα ευρύτατο πρόγραμμα περιοδειών με φορείς, κινήματα και πολιτικές συγκεντρώσεις. Ευχαριστώ τον κ. Μαρκόπουλο που θα μου δώσει μια εικόνα των βασικών προβλημάτων  και  θα ανταλλάξουμε κάποιες σκέψεις,  έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και να δώσουμε λογαριασμό προς τους πολίτες. Άλλωστε βρισκόμαστε  μπροστά από εκλογές όπου θα μας μετρήσουν όλους, όλοι».