Κωστής Σιμιτσής: Μέτιος-Τοψίδης, δύο όψεις του ίδιου νομίσματος

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ με την Περιφέρεια σε Δράση κάνει λόγο για μετεκλογική συνεργασία Μέτιου-Τοψίδη, επικαλούμενος και τη δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θόδωρου Μαρκόπουλου

Αιχμές προς του υποψήφιους Περιφερειάρχες ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο και Χριστόδουλο Τοψίδη άφησε με ανακοίνωσή του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ με την Περιφέρεια σε Δράση, Κωστής Σιμιτσής, αναφέροντας ότι «τελικά αποδείχθηκε ότι μας δουλεύουν, καθώς σχεδόν προανήγγειλαν τη συμπόρευσή τους», επικαλούμενος και δηλώσεις του Θόδωρου Μαρκόπουλου περί πιθανής μετεκλογικής συνεργασίας Μέτιου-Τοψίδη.

Η ανακοίνωση του Κωστή Σιμιτσή

Δήλωσα προ ημερών ότι «οι δύο νεοδημοκρατικές παρατάξεις στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος». Το επανέλαβα και στην τελευταία συνέντευξη Τύπου ότι η απερχόμενη διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, έχοντας παρουσιάσει μια παροιμιώδη ανεπάρκεια και αδράνεια όλα αυτά τα χρόνια, διασπάστηκε στα δύο, ζητώντας ξανά την ψήφο των πολιτών.

Μετά τη σημερινή (Δευτέρα 1/4/2019) δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρου Μαρκόπουλου, ο οποίος δεν απέκλεισε την μετεκλογική συνεργασία Μέτιου-Τοψίδη, δεν μένει πια καμιά αμφιβολία.

Άλλωστε, μόλις την περασμένη Παρασκευή 28/3/2019 ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τα στελέχη του κόμματός του να στηρίξουν στις Περιφέρειες και όσους πήραν το «χρίσμα» και τους όσους «πρόσκεινται» στη ΝΔ.

Είναι ο ίδιος άνθρωπος που στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Θράκη, συνάντησε και τον κ. Μέτιο και τον κ. Τοψίδη, καθώς και ανθρώπους των δύο ψηφοδελτίων, σα να μη συμβαίνει τίποτα.

Είναι πλέον κάτι παραπάνω από προφανές ότι οι δύο συνδυασμοί προσπαθούν να ξεγελάσουν τους ψηφοφόρους. Δεν είναι απλώς συγκοινωνούντα δοχεία. Διασπάστηκαν για να διαχειριστούν τις εσωκομματικές δυσαρέσκειες, με σκοπό να επιστρέψουν μετεκλογικά ως μία παράταξη. Για να συνεχίσουν άραγε τι;

Ο λαός της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχει και μνήμη και αντίληψη. Δεν θα επιτρέψει να χαθούν άλλα 4 χρόνια, με τα ίδια πρόσωπα να «φορούν άλλο κοστούμι». Δεν θα τους αφήσει να συνεχίσουν την ίδια πορεία αδράνειας, ανεπάρκειας και αναποτελεσματικότητας.

Η απάντηση στο δούλεμα αυτό είναι η ψήφος στο συνδυασμό «Περιφέρεια σε Δράση», που ενεργοποιεί δοκιμασμένα αυτοδιοικητικά στελέχη αλλά και νέους, ικανούς ανθρώπους σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, πετυχαίνοντας μια πραγματική σύνθεση δυνάμεων με στόχο να αναγεννήσει τον τόπο.