Γιάννης Βαρδακαστάνης από Καβάλα: Ό,τι κέρδισα όλα αυτά τα χρόνια θέλω να το επιστρέψω στους αδύναμους συμπολίτες μου

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής και πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ αναφέρθηκε στους λόγους οι οποίοι τον παρακίνησαν να μετέχει στο ευρωψηφοδέλτιο, απολαμβάνοντας την εμπιστοσύνη του Αναπηρικού Κινήματος της Καβάλας

Στην Καβάλα βρέθηκε την Τετάρτη 3 Απριλίου 2019 ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής και πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ, Γιάννης Βαρδακαστάνης, όπου παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, παρουσία του πρώην βουλευτή Καβάλας του ΠΑΣΟΚ,  Δημήτρη Παπουτσή, του γραμματέα Καβάλας του ΚΙΝΑΛ, Ιορδάνη Χοροζίδη και του πρόεδρου του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Καβάλας, Μάκη Κρεμύδα.

«Είναι τιμή μας να έχουμε μαζί μας τον υποψήφιο ευρωβουλευτή με το Κίνημα Αλλαγής, μια εξαιρετική προσωπικότητα, τον Γιάννη Βαρδακαστάνη. Ένας αγωνιστής για το αναπηρικό κίνημα, ένας άνθρωπος που έχει τη δυνατότητα να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την κοινωνική Ευρώπη», δήλωσε ο κ. Χοροζίδης.

«Είναι χαρά και τιμή για εμάς προσωπικά που ο πρόεδρός μας, ο Γιάννης Βαρδακαστάνης, είναι στην πόλη μας με την ιδιότητα του υποψηφίου ευρωβουλευτή. Θεωρούμε ότι τα άτομα με αναπηρία και ο χώρος μας γενικότερα, με την υποψηφιότητά του Γιάννη Βαρδακαστάνη, έχει να ελπίζει σε περισσότερα πράγματα από όσα έχουμε κερδίσει αυτό το διάστημα. Στηρίζουμε την υποψηφιότητά του και ευελπιστούμε ότι και η κοινωνία θα ανταποκριθεί, γιατί πρόκειται για μια υπερκομματική υποψηφιότητα, καθώς μπορεί να προσφέρει με το κύρος του τα μέγιστα», σημείωσε ο κ. Κρεμμύδας.

«Ο Γιάννης Βαρδακαστάνης είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζω πολλά χρόνια τόσο από τη συνεισφορά του στο αναπηρικό κίνημα όσο και από την ανιδιοτελή προσφορά του στον κομματικό μας φορέα. Σε μια εποχή που δοκιμάζονται κεκτημένα και αυτονόητα που έχουν να κάνουν με το κοινωνικό κράτος, είναι ο καταλληλότερος άνθρωπος που μπορεί να μιλήσει για τα ζητήματα αυτά. Για μια κοινωνική Ελλάδα και Ευρώπη. Τον στηρίζουμε με πίστη και αφοσίωση, εμπιστευόμαστε το έργο και τη μεγάλη του αξία και είμαστε στο πλευρό του, ευχόμενοι καλή επιτυχία στη συνέχεια αυτού του αγώνα που με τόσο υποδειγματικό τρόπο υπηρετεί», τόνισε ο κ. Παπουτσής.

«Οι ευρωεκλογές του Μαΐου είναι κρίσιμες, αλλιώτικες από αυτές που έχουμε ζήσει στο παρελθόν. Είναι αλλιώτικες γιατί αναμένονται αλλιώτικα αποτελέσματα. Είναι η πολύ σημαντική ευκαιρία που έχουν οι Ευρωπαίοι πολίτες με την ψήφο τους να αλλάξουν την πορεία της ΕΕ. Αποδέχτηκα την πολύ τιμητική πρόταση της Φώφης Γεννηματά να μετέχω στο ευρωψηφοδέλτιο για πολλούς λόγους, με πρώτον και κύριο ότι είναι πρόσκληση να συμμετέχω στην προσπάθεια και την κινητοποίηση για την ανάταξη της δημοκρατικής παράταξης μέσα από το Κίνημα Αλλαγής. Πιστεύω ακράδαντα ότι η κανονικότητα στο πολιτικό σύστημα της χώρας δεν μπορεί να υπάρξει, αν δεν έχουμε ισχυρή κεντροαριστερά, γνήσια σοσιαλδημοκρατική παράταξη στη χώρα. Πρέπει να έχουμε ακόμη πιο σταθερούς θεσμούς δημοκρατίας. Δεν πρέπει με τίποτα να επιτρέπεται σε μορφώματα της ακροδεξιάς, λαϊκίστικα και δημαγωγικά, να δημιουργούν συνθήκες αμφισβήτησης της ορθής και κανονικής λειτουργίας του πολιτικού συστήματος.

»Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με πρόκληση για έναν άνθρωπο όπως εγώ, ο οποίος οικειοθελώς αφιέρωσα τη ζωή μου στα κοινωνικά κινήματα παρά τη συμμετοχή μου στην πολιτική ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ από τα 17 μου. Στην Καβάλα ήρθα τη δεκαετία του ’80 όταν δεν υπήρχε ούτε μια οργάνωση για τα άτομα με αναπηρία και κάναμε την οργάνωση των τυφλών τότε. Θέλω με αυτό το κεφάλαιο που συγκέντρωσα, γνώσεων και τεχνοκρατικής επάρκειας, όχι μόνο στα ζητήματα των ΑμεΑ, αλλά συνολικά σε ευρωπαϊκά ζητήματα, να το επιστρέψω στους αδύναμους πολίτες της πατρίδας μου που στενάζουν λόγω κρίσης, να εργαστώ για ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης της ΕΕ και να αγωνιστώ για μια άλλη πορεία την επόμενη δεκαετία», επισήμανε ο κ. Βαρδακαστάνης.