Θόδωρος Μουριάδης για αδέσποτα ζώα: Κι όμως, μπορούμε να βοηθήσουμε…

Διαβάστε το μήνυμα του υποψήφιου δημάρχου Καβάλας για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων και δείτε τη σπαρακτική φωτογραφία που το συνοδεύει

Στις κοινωνικές προεκτάσεις της εξάπλωσης του φαινομένου των αδέσποτων ζώων στους αστικούς ιστούς επέλεξε να επικεντρωθεί ο Θόδωρος Μουριάδης σε μήνυμά του που ανήρτησε στη Σελίδα του Σύγχρονου Δήμου στο facebook, χαρακτηρίζοντας το ως ένα από τα μεγάλα προβλήματα όλων των δήμων.

Ο υποψήφιος δήμαρχος, μαζί με το κείμενο για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων [4 Απριλίου] ανέβασε και αυτήν τη φωτογραφία ενός αποστεωμένου αδέσποτου σκύλου που «στοιχειώνει» με το βλέμμα του τον φωτογραφικό φακό:

Διαβάστε το πλήρες μήνυμα Μουριάδη για τη σημερινή μέρα:

«Ένα από τα μεγάλα προβλήματα των σύγχρονων πόλεων, μεταξύ αυτών και της Καβάλας, τείνει να γίνει το θέμα των αδέσποτων ζώων και κυρίως των σκύλων. Εκατομμύρια αθώες ζωές ζουν στο δρόμο, χωρίς φαγητό και νερό και μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα από όσα νομίζουμε για αυτό. Η ζωή ενός αδέσποτου χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες.

Συχνά υποσιτίζονται, υποφέρουν από τις ακραίες καιρικές συνθήκες του κρύου ή της υψηλής θερμοκρασίας και αρρωσταίνουν δίχως να υπάρχει κανείς να τα συνδράμει. Κι όμως, μπορούμε να βοηθήσουμε.

Η 4η Απριλίου είναι η μέρα που μπορούμε να δείξουμε την ευαισθησία μας. Η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων στοχεύει στο να ευαισθητοποιήσει, να κινητοποιήσει και να δώσει ελπίδα στα απανταχού αδέσποτα ζώα, αλλά και να τιμήσει όλους τους φιλόζωους, οι οποίοι έμπρακτα αποδεικνύουν καθημερινά την αγάπη τους για τα απροστάτευτα αυτά πλάσματα.

Οι φιλοζωικές οργανώσεις καλούν τον καθένα μας να υιοθετήσει ένα ζώο ή να συνδράμει προγράμματα και καμπάνιες για την προστασία τους».

«Ένας πολιτισμός κρίνεται από το πώς οι άνθρωποι συμπεριφέρονται στα ζώα».
Μαχάτμα Γκάντι