Θόδωρος Μουριάδης: Θετικός στην πρόταση για χορήγηση υποτροφίας μεταπτυχιακών ή διδακτορικών σπουδών για την ιστορία της Καβάλας

Συνάντηση του υποψηφίου δημάρχου και συνεργατών του με τη διοίκηση του Ινστιτούτου Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού Καβάλας

Με το διοικητικό συμβούλιο του Ινστιτούτου Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού Καβάλας συναντήθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Σύγχρονος Δήμος» Θόδωρος Μουριάδης. Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι σκοποί και οι δράσεις του φορέα, καθώς και η πρωτοβουλία για χορήγηση υποτροφίας μεταπτυχιακών ή διδακτορικών σπουδών που θα έχουν ως αντικείμενο την κοινωνική – οικονομική ιστορία και την αρχιτεκτονική κληρονομιά του τόπου μας.

Ο Θόδωρος Μουριάδης εξήρε τις προσπάθειες του ΙΚΚΙΚ για την ανάδειξη της τοπικής, βαλκανικής κι ευρωπαϊκής ιστορίας της καπνικής οικονομίας, την ανάδειξη των κοινωνικών αγώνων και των συνδικαλιστικών δράσεων, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την τοπική καπνική ιστορία. Εξάλλου, η ιστορία του καπνού στην Καβάλα θα παραμένει πάντοτε συνυφασμένη με τα κτήρια, με τους δρόμους, με την αρχιτεκτονική και φυσικά με τις ρίζες πλήθους Καβαλιώτικων οικογενειών.

Φυσικά ο Θόδωρος Μουριάδης συμφώνησε απόλυτα με την πρόταση που κατέθεσε τον Σεπτέμβριο του 2018 η διοίκηση του ΙΚΚΙΚ στη δημοτική αρχή, προκειμένου να προωθηθεί η προκήρυξη προγράμματος χορήγησης υποτροφίας, διότι έτσι θα αποδειχθεί έμπρακτα το ενδιαφέρον για την κοινωνική, οικονομική κι επιστημονική ανάπτυξη της Καβάλας.